-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Galingai startavęs filmas apie Arvydą Sabonį nepaliko abejingų ir Lietuvos žvaigždžių

Gruodžio 19 dieną Lietuvos kino teatruose pasirodęs filmas „Arvydas Sabonis 11. Visa galva aukščiau“ startavo galingai. Kino juosta apie krepšinio legendą jau dabar yra geriausiai startavęs dokumentinis filmas Lietuvos kino istorijoje. Krepšinio aistruolius sužavėjęs dokumentinis filmas nepaliko abejingų, o tarp jų puikiais atsiliepimais dalijasi ir žinomi žmonės.
Arvydas Sabonis
Arvydas Sabonis / Alfredo Pliadžio nuotr.
Temos: 1 Arvydas Sabonis

Buvęs krepšininkas Ramūnas Šiškauskas apsilankęs Kaune vykusioje filmo „Arvydas Sabonis 11. Visa galva aukščiau“ premjeroje liko sužavėtas ir filmą apie tokį žmogų kaip Sabas rekomenduotų pažiūrėti visiems.

Alfredo Pliadžio nuotr./Ramūnas Šiškauskas
Alfredo Pliadžio nuotr./Ramūnas Šiškauskas

„Man filmas labai patiko. Buvo ir tokių biografinių faktų, kurie jau buvo žinomi, kiti buvo nežinomi, bet filmas apie tokį žmogų be jokios abejonės yra įdomus. Pasižiūrėti visą istoriją apie tokį žmogų, kaip jo karjera prasidėjo ir viskas tęsėsi, buvo tikrai įdomu. Didžiausią įspūdį paliko vaizdai ir faktai iš asmeninio Sabonio gyvenimo, kurie buvo nematyti ir negirdėti, nes niekas apie tai niekada nepasakojo“, – mintimis dalijosi krepšininkas.

Filmas pastatytas puikiai, o apie tokį žmogų žiūrėti filmą yra labai įdomu. Man labai svarbu, kad filmas keltų emocijas, todėl likau labai sužavėtas ir patenkintas.

Negailėjo liaupsių Ingridai Sabonienei

Žinomas Lietuvos futbolininkas Deividas Šemberas tikino, kad filmas būna geras tuomet, kada sukelia įvairias emocijas. Būtent toks, pasak žaidėjo, ir yra filmas apie A. Sabonį.

„Nesu profesionalus kino kritikas, bet mano nuomone, filmas labai geras ir malonus. Filmas pastatytas puikiai, o apie tokį žmogų žiūrėti filmą yra labai įdomu. Man labai svarbu, kad filmas keltų emocijas, todėl likau labai sužavėtas ir patenkintas“, – gerų žodžių negailėjo Vilniaus „Žalgirio“ gynėjas.

D. Šemberas ne vienam pažįstamui jau spėjo rekomenduoti apsilankyti filme: „Kiti

Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Deividas Šemberas
Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Deividas Šemberas

žmonės manęs dabar klausia: kaip filmas? Visiems atsakau, kad filmas tikrai puikus ir rekomenduoju apsilankyti bei pamatyti.“

Kaip ir daugelis filmą mačiusių, taip ir D. Šemberas, negailėjo komplimentų Ingridai Sabonienei, kuri dokumentinėje juostoje suspindo bene ryškiausiomis spalvomis.

„Ingrida filme atsiskleidė kaip labai puikus ir „šiltas“ žmogus, kaip ir pats Arvydas. Nieko keisto, kad šie žmonės viena šeima. Ingrida į filmą įnešė labai daug pozityvo, malonių emocijų. Sakyčiau, kad filme ji suvaidino vieną iš pagrindinių rolių, jei taip galima pavadinti. Buvo labai malonu išgirsti pasakojimus apie Arvydą iš jo artimiausio žmogaus“, – liaupsių negailėjo žinomas Lietuvos futbolininkas.

Filmo epizodai sugrąžino į vaikystės laikus

Dainininkas, grupės „Žas“ narys Linas Zareckas-Choras labiausiai susižavėjo filmo istoriniu kontekstu. Dainininkas juokavo, kad filmo epizodai jam priminė vaikystės akimirkas, legendines kovas tarp Kauno „Žalgirio“ ir Maskvos CSKA.

„Filmas paliko labai gerą įspūdį. Man patiko matyti tai, kuo pats gyvenau nuo vaikystės – Lietuvos krepšinį. Filme rodomas laikmetis, kuomet Lietuva tapo nepriklausoma valstybe, juostoje daug mums visiems svarbių istorinių akimirkų. Vaikystėje prisimenu „Žalgirį“ ir jo kovas, paauglišką išgąsti: kas dabar bus, kai Sabui trūko Achilas?.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Linas Zareckas
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Linas Zareckas

Neturėjau jokio supratimo, kas tas Achilas, bet tai buvo kažkas tokio, be ko neįveiksime CSKA“, – prisiminimais apie vaikystę ir įspūdžiais apie filmą dalijosi dainininkas.

Dokumentinėje juostoje galima išvysti ne vieną jaudinantį ir įtampą keliantį epizodą, kuris paliko neišdildomą įspūdį ir L. Zareckui-Chorui.

„Buvo įdomu stebėti dvi linijas – sportą ir šeimą. Įspūdinga karjera, pasiaukojantis žaidimas, atsidavimas Lietuvai, tačiau tai ne viskas ką galima išvysti filme. Įdomiausia buvo pamatyti tai, ko per krepšinio rungtynes neišvysdavome – Sabonio šeimą. Filme išties daug puikių interviu ir labai nuoširdžių pašnekovų atsakymų. Žiūrint filmą ne karta jaučiau įstrigusį gumulą gerklėje ir jaudulį“, – emocijų neslėpė L. Zareckas-Choras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius