Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Gamtos patruliai“: Vilniuje fekalinės atliekos tvarkomos kaip XIX amžiuje

Europos kultūros sostinė. Tokiu titulu šiemet didžiuojasi Vilnius. O laidos „Gamtos patruliai“ žurnalistai išsiaiškino, kad buitinės atliekos sostinėje tvarkomos panašiai taip, kaip XIX amžiuje.
Daumantas Butkus
Daumantas Butkus / LRT nuotr.

Miesto centras, Pilies gatvė. Dažnas vilnietis skundžiasi, kad šioje vietoje, ypač šiltuoju metų laiku iš kažkur sklinda bjaurus kvapas, primenantis fekalijų dvoką. Iš kur jis ir kodėl Neryje, ypač per didelį lietų, pradeda plaukti tualetinis popierius bei kitokie gamtinius reikalus liudijantys teršalai?

Anapus dailaus grindinio kunkuliuoja požeminis gyvenimas. Po senamiesčiu išraizgytas požeminių kanalų tinklas. Kelios atšakos baigiasi Vilnelės ir Neries upėse. Kanalai skirti lietaus kanalizacijai, tačiau jais teka ir centre gyvenančių miestelėnų buitinės nuotekos. Kanalus prižiūrinčios bendrovės „Vilniaus vandenys“ vadovai tikina, kad jais tekantis turinys nukreipiamas į valymo įrenginius, tačiau pripažįsta, kad nevalytos nuotekos gali patekti ir į upes. Požemiuose knibždėte knibžda žiurkės.

Prestižinis Vilniaus rajonas – Žvėrynas. Čia fekalinės nuotekos teka net ne požemiais, o liejasi laisvai gatve. Šimtai šiame rajone gyvenančių vilniečių naudojasi lauko tualetais arba... nesinaudoja jokiais, mat į juos ne visada įmanoma įeiti.

Plačiau šiomis temomis laidoje „Gamtos patruliai“ antradienį 19 val. per Lietuvos televiziją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius