Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Garsenybės – apie saldžias nuodėmes: kam negali atsispirti?

Smaližių širdis užkariavusi sostinės desertinė „Sugamour“ mini savo pirmąjį gimtadienį. Ketvirtadienio vakarą čia vyko šventinis vakarėlis, kurio nepraleido ir būrys garsenybių.
Vakarėlio svečiai
Mantas Petruškevičius, Laura Normantienė, Asta Valentaitė, Kristina Toleikienė, Karolina Toleikytė, Neringa Šiaudikytė / Juliaus Kalinsko nuotr.

Šventinio vakaro metu šalies verslo ir pramogų pasaulio atstovai buvo pirmieji, apžiūrėję naują restorano interjerą, ir pirmieji, įvertinę naujo valgiaraščio užkandžius bei desertus: keptas Bretanės austres su šampano putėsiais, tuno tartarą su graikinių riešutų aliejumi, ožkų sūrio kremu, parmezano traškučiu, avokadų ir agurkų salsa bei marinuotais imbierais, elnienos ir jautienos karpančio.

Burnoje tirpo ir prancūziškos konditerijos žinovės, desertų knygų autorės Ekaterinos Buldakovos gaminti skanėstai: pyragaičiai, tortai, macarons sausainiai.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Vakarėlio svečiai
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Vakaro šeimininkė Laura Normantienė

Tarp vakaro svečių buvo galima sutikti ne vieną pramogų ir verslo pasaulio atstovą. Šventės nepraleido Asta Valentaitė, Natalija Martinavičienė, Neringa Šiaudikytė, Karolina Toleikytė su mama Kristina Toleikiene, Rūta Elžbieta Mazurevičiūtė, Gediminas Žilinskas su drauge Deimante Kazėnaite, Dainius Matijošaitis ir daugelis kitų. Vakaro organizacija rūpinosi Rasa Arlauskienė, šventės dekoru – Mantas Petruškevičius.

TAIP PAT SKAITYKITE: Be kelnaičių nuotraukoje pasirodžiusi Asta Valentaitė prisipažino: „Pozuodama nebuvau nuoga“

Tuo tarpu vakaro svečiai dalijosi savo potyriais – kokiems skanėstams jie negali atsispirti? Apie savo saldžias nuodėmes jie paatviravo ir 15min skaitytojams.

Dainininkė Liepa Norkevičienė prisipažino esanti didelė smaližė. Gardžiam skanėstui ji sako niekuomet negalinti atsispirti, mažos saldžios nuodėmės – jos silpnybė.

„Niekuomet negalėčiau atsisakyti skanėstų. Man reikia cukraus, reikia tų pyragėlių, juos valgau dažnai ir nieko negaliu sau padaryti. Mėgstu ir pyragus, ir saldainius, šokoladą, griliažą, man patinka viskas, kas saldu“, – 15min sakė Liepa.

Ji sako itin vertinanti kokybiškus desertus, todėl dažniau vadovaujasi principu „verčiau mažiau, bet skaniau“. Tačiau Liepa juokiasi, tenka kartais save ir pristabdyti, o jau „pamačius, kad kelnės jau sunkiai užsisega, tai tenka ir stop pasakyti“.

„Pažįstu žmonių, kurie verčiau suvalgys rūkytą žuvį, nei kokį skanų pyragėlį. Man ši taisyklė negalioja. Esu pyraginė“, – sakė ji.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Liepa Norkevičienė su Evaldu Norkevičiumi ir dukterėčia
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Liepa Norkevičienė su Evaldu Norkevičiumi ir dukterėčia

Didele saldumynų mėgėja save laiko ir dainininkė Neringa Šiaudikytė. Savo valgiaraščio be saldžių patiekalų ji sako neįsivaizduojanti, nors stengiasi save riboti.

„Anksčiau galėjau valgyti viską, kas saldu. Būdavo tokių dienų, kai norėjosi vien saldumynų, moterys gali patvirtinti – būna taip. Tačiau dabar, su amžiumi, tas skonis tampa labiau inteligentiškas – kai nori suvalgyti kokį saldumyną, tai renkiesi ką nors ypatingo, nebegriebi visko, kas po ranka. O tuomet jau renkuosi kokius nekasdieniškus pyragus, desertus“, – pasakojo ji.

Jei reiktų išsirinkti vieną skanėstą, Neringa sako, jog tai veikiausiai būtų šokoladas, taip pat – sausainiai, juos ji itin mėgsta, ypač – prie gardžios kavos puodelio.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Neringa Šiaudikytė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Neringa Šiaudikytė

Desertams atsispirti sako negalinti ir papuošalų kūrėja Agnė Byčiūtė-Jankauskienė. Tačiau ji itin vertina neatrastus skonius, originaliai patiektus skanėstus.

„Žaviuosi drąsiais skanėstais, nemėgstu bandelių, biskvitinių tortų, man geriau mažiau, bet subtiliai. Gali būti riebu, tačiau pats skonis turi būti neįprastas, pavyzdžiui saldu ir kartu tuo pat metu. Žaviuosi macarons sausainiais, įvairiais nedideliais pyragėliais, man svarbu išieškoti skoniai, o ne ką mažiau ir estetika“, – 15min kalbėjo su bičiule į renginį atvykusi Agnė.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Agnė Byčiūtė-Jankauskienė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Agnė Byčiūtė-Jankauskienė (kairėje)

Saldžioms pagundoms retsykiais pasiduoda ir stilistas Mantas Petruškevičius. Jis – ir desertinės dekoro kūrėjas, todėl į klausimą ar pats save vadina smaližiumi, šis linksmai atsakė, jog „tą saldumą labiau mėgsta išreikšti per savo kūrybą“.

„Kartais atsipalaiduoju, būna tokios bangos, kai galiu iškart suvalgyti du pyragėlius iš karto, o būna, kad ir visai nenoriu į juos žiūrėti. Tačiau saldumynai iš principo nėra mano mėgstamiausias patiekalas. Saldumą išreiškiu per savo dekorą – to man pakanka“, – kalbėjo Mantas.

Priešingai nei be lietuviškos virtuvės patiekalų, juos Mantas sako itin mėgstantis. „Mėgstu ir austres, ir gurmanišką maistą, tačiau niekada nenusigręšiu nuo lietuviškų tradicinių patiekalų, jie man labai patinka. Ir net jei mano treneris pyksta, bet negaliu, patinka ir viskas“, – juokėsi jis.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Mantas Petruškevičius ir Laura Normantienė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Mantas Petruškevičius ir vakaro šeimininkė Laura Normantienė

Smagiame gimtadienio vakarėlyje netrūko nei skanaus maisto, nei geros nuotaikos.

Renginį vedė aktorius Vytautas Rumšas jaunesnysis, o savo dainomis susirinkusių ausis džiugino neeilinio balso savininkė atlikėja Girmantė Vaitkutė.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Girmantė Vaitkutė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Girmantė Vaitkutė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Vytautas Rumšas jaunesnysis
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Vytautas Rumšas jaunesnysis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius