Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Garsenybės savo akimis išvydo, kaip gaminama itališka avalynė

Batai – neatsiejama ir labai svarbi kiekvieno įvaizdžio detalė. Pati Marilyn Monroe yra sakiusi: „Duokite merginai gerą batų porą, ir ji užkariaus pasaulį“. Tad šiltojo sezono avalynės naujienomis ketvirtadienio vakarą domėjosi ir garsūs žmonės.
Žilvinas Grigaitis, Deimantė Andriuškaitė, Jolanta Talaikytė
Žilvinas Grigaitis, Deimantė Andriuškaitė, Jolanta Talaikytė / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

Sostinės parduotuvėje „Tops“ vyko „Salvatore Ferragamo“ mados namų avalynės naujienų pristatymas. Garsūs žmonės čia traukė pasidomėti naujausiomis tendencijomis, o Mantas Wizard, Agnė Byčiūtė-Jankauskienė bei kiti modeliai jas pademonstravo.

Ypatingu vakaro svečiu tapo mados namų meistras Giuliano Bartolozzi, vakaro metu gyvai parodęs, kaip gimsta ši Holivudo žvaigždžių ir kokybiškos mados mylėtojų pamėgta avalynė.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Salvatore Ferragamo avalynės pristatymo akimirka
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Salvatore Ferragamo avalynės pristatymo akimirka

Į renginį atvykęs modelis Deimantė Andriuškaitė pasakojo, kad kaip ir dažna moteris – ji tiesiog dievina aukštakulnius. „Aš labiau mėgstu klasikinį avalynės stilių, dažniausiai pastelines arba tamsias spalvas. Man garderobas toks. Batus myliu kaip kiekviena moteris, dievinu aukštakulnius, todėl renkuosi labai patogius. Nors turiu pripažinti, kad renginiuose visgi dažniausiai svarbiau grožis.

Prekinis ženklas nėra labai svarbu – juk yra labai brangių, bet nepatogių batų. Kartais ir paprastose parduotuvėse galima atrasti labai nuostabios, paprastos avalynės“, – Žmonės.lt sakė D.Andriuškaitė.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Salvatore Ferragamo avalynės pristatymo akimirka
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Deimantė Andriuškaitė (dešinėje)

Deimantė teigė, kad batų porų suskaičiuoti negalėtų, tačiau aukštakulnių turi daugiausiai – visą spintą: „Aš labai mėgstu ir sportinį stilių – turiu daug sportinių batelių, balerinų, nes į universitetą su aukštakulniais neinu.“

Brangiausi batai, kuriuos mergina turi, kainavo kelis tūkstančius dolerių: „Tai buvo dovana nuo Roberto Cavalli.“

Vilniaus dailės akademijos profesorė, drabužių dizainerė Jolanta Talaikytė atskleidė, kad yra pasiuvusi ne vieną porą batų – teko dirbti avalynės fabrike.

„Avalynės fabrikas yra mano vaikystės namai. Mano mama buvo avalyninkė. Po mokyklos ir pati dirbau tame pačiame fabrike ir savo rankomis siuvau batus. Aš net turiu profesinį išsilavinimą – batų viršdalio surinkėja. Esu pasiuvusi nuo mažiausios kūdikio pinetės iki didžiausių batų. Todėl tai man yra labai svarbu, juos mėgstu pirkti labiau nei drabužius“, – pasakojo J.Talaikytė.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Salvatore Ferragamo avalynės pristatymo akimirka
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Jolanta Talaikytė

Dizainerė teigė, kad iki šiol turi profesinę ligą – kaip dantistai pirmiausia atkreipia dėmesį į kito žmogaus dantis, taip Jolanta – į batus.

Kad ir kokie gražūs bus batai, bet jei nepatogūs – mesiu per tvorą, – juokėsi J.Talaikytė.

„Pirmiausia žmonėse pamatau batus. Net draugus rinkdavausi pagal tai, ar gražūs, ar švarūs, – juokavo Jolanta. – Man tai yra tam tikras kriterijus. Jei savo kostiume žmogus gerai priderina batus, tai jau rodo tam tikrą stiliau pojūtį.“

Visgi svarbiausia Jolantai yra avalynės patogumas, aukštakulnius dėvi retai: „Dėviu aukštakulnius, bet tai yra labiau proginė avalynė. Mano spintoje dominuoja sportiniai bateliai, vyriško tipo avalynė, nes gyvenu greitu gyvenimo tempu. Man svarbiausia dizainas, spalva ir patogumas. Kad ir kokie gražūs bus batai, bet jei nepatogūs – mesiu per tvorą“, – juokėsi Jolanta Talaikytė.

Žilvinas Grigaitis sakė, kad batai jam yra labai svarbu: „Kaip aksesuarai, taip ir batai – man labai svarbu. Tai yra reikšminga dalis visame garderobe, stiliaus išraiškoje. Aš juokauju, kad pas mane yra batų tiek, kad net pats nežinau. Per visas gyvenamąsias vietas – tiek Australiją, tiek Lietuvą – turbūt susidarytų virš 100 porų.“

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Salvatore Ferragamo avalynės pristatymo akimirka
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Žilvinas Grigaitis

Ž.Grigaitis pasakojo, kad prie prekinių ženklų jis nėra prisirišęs – svarbiausia patogumas, stilistika. Visgi jo spintoje būtų galima rasti ir tokių batų, kuriuos dėvėjo tik vieną kartą.

„O brangiausi batai kainavo virš 1000 eurų, jie buvo rankų darbo, odiniai. Taip pat esu kelis kartus Ispanijoje, Barselonoje užsisakęs vienetinius batus: norėjau tam tikros spalvos, siuvinėjimo avalynės“, – pasakojo Žilvinas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius