Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Garsenybių fotografas įpykdė klientes: 13 vestuvininkų porų nesulaukia nuotraukų

„Retas talentas“, „nuotraukos – kosmosas“, – taip dažniausiai apibūdinami kauniečio fotografo Nerijaus Šabanausko darbai. Tačiau pastaruoju metu šiam ne vieną garsenybę fotografavusiam menininkui lipdoma ir kiek kitokia – apgaviko, etiketė. Į redakciją kreipėsi perpykusios vestuvių nuotraukų iš jo nesulaukiančios poros, o pats N.Šabanauskas 15min prisipažino išgyvenantis didžiulį stresą.
Nerijus Šabanauskas
Nerijus Šabanauskas / Rasos Jarmalienės nuotr.

„Labai gaila, kad jaunų žmonių gražius prisiminimus apkartina tokie dalykai. Savo vestuvių nuotraukų laukiame jau beveik metus. Jų laukia ir dar gal 10 porų, o fotografas mus visus ignoruoja. Skambinant neatsiliepia arba telefonas išjungtas. Trys numeriai nurodyti, du iš jų neegzistuoja “, – teigia į 15min besikreipusi Sandra K.

Labai gaila, kad jaunų žmonių gražius prisiminimus apkartina tokie dalykai.

Pasak jos, iš pradžių N.Šabanauskas atrodė patikimas, juk fotografuoja įvairias Lietuvos žvaigždes. Merginą tiesiog sužavėjo jo darbai. Bendravo jis labai maloniai.

Sandros ir jos mylimojo vestuvės įvyko pernai liepos 14 d. Su fotografu pora pasirašė sutartį. Keletą nuotraukų N.Šabanauskas žadėjo atsiųsti jau po kelių dienų. Visas – po trijų mėnesių. Susitarime nebuvo numatyti delspinigiai. Sutuoktiniai iškart, net negavę fotografijų, sumokėjo fotografui 1000 eurų. Tikėjosi, taip greičiau išvysią užfiksuotas savo vestuvių akimirkas. Deja...

„Gerai, kad mūsų šventė buvo filmuojama, bent vaizdo medžiagą dabar turime. Fotografo bendravimas toks, kad parašai, po poros savaičių atrašo, vis žada, kad atsiųs nuotraukas, bet neatsiunčia. Ir taip tęsėsi kokius tris ar keturis mėnesius. Prašiau bent vieną atsiųs, kad įrodytų, jog tebeturi albumą, bet net tos negauname. Nuo gruodžio iš viso dingo – į žinutes neatrašo. Ignoruoja“, – pasakojo Sandra.

Ji tarėsi, ką daryti, su teisėsaugos atstovais, tačiau šie patikino, kad sutartis yra, tad tokiu atveju tektų kreiptis tiesiai į teismą. O tai kainuotų daug išlaidų. Moteris tikisi, kad padės viešumas.

„Galvojam, į teismą eiti visos nuotraukų neatgaunančios poros. Mūsų laukiančių yra apie 10 porų. Kiek galima apgaudinėti jaunus žmones, kurie pasitiki juo tokią svarbią gyvenimo dieną, o jis vis išsisuka?“, – retorinį klausimą kėlė Sandra, nurodžiusi dar kelias nukentėjusias moteris.

„Skambinome milijonus kartų“

Štai Monika V. tikina N.Šabanauską atradusi „Facebook'e“. Sutartį su fotografu pora pasirašė iki vestuvių likus keliems mėnesiams. Sumokėjo avansą – 400 eurų. Vestuvių dieną liepos pabaigoje atseikėjo likusią sumą – 800 eurų.

„Žadėjo ilgiau pabūti ir greičiau atlikti darbus, nes sumokėjome visą sumą. Po dviejų savaičių turėjo atsiųsti pirmąsias 20 nuotraukų, likusias 350 – po 90 dienų. Tuomet ir prasidėjo linksmiausioji istorijos dalis. Prabėgus mėnesiui nuo vestuvių pradėjome skambinti jam, rašyti – kaip į tuščią vietą. Jokio atsakymo. Skambinom milijonus kartų. Kai atsiliepdavo, žadėdavo, kad atsiųs pirmadienį. Kiek jau tų pirmadienių buvo...

Prieš mėnesį, prabėgus pusei metų, gavau tris nuotraukas. Dabar jis vėl nebendrauja. Tarėmės su teisininkais, tai šie pasakė, kad viskas gali kainuoti daugiau nei kainavo jo paslaugos. Ir tai uždėtų jam tik baudą, o ne įpareigotų atsiųsti nuotraukas.

Labai baisu, kad papuolėm į tokias rankas... Visos gražiausios akimirkos pas žmogų, kuriam dzin visiškai ant mūsų. Ant senų žmonių, kurie laukia nuotraukų. Dabar pažadėjo iki kovo 15 d. persiųsti, bet... Čia eiliniai pažadai“, – nusivylusi savo istoriją pateikė Monika.

Rekomendavo vedėjas

Dar viena moteris – Laura, prisipažino, kad bendravimas su N.Šabanausku iki jo pasamdymo jokių įtarimų nekėlė. Šis fotografas, kurį rekomendavo vakaro vedėjas, fiksavo tik vakarinę šventės dalį – pora turėjo užsakiusi du fotografus.

Skambinom milijonus kartų. Kai atsiliepdavo, žadėdavo, kad atsiųs pirmadienį. Kiek jau tų pirmadienių buvo...

„Vedėjas užsiminė, kad N.Šabanauskas gali vėluoti atiduodamas fotografijas, nes turi daug darbų. Suprantama. Atrodė, verta laukti, nes nuotraukos bus geros. Mano vestuvės vyko pernai metų liepos 7 d. Sutartyje buvo nurodytas mėnesio terminas. 200 eurų avansą buvome sumokėję dar sausį, likusius 200 eurų sumokėjome po vestuvių. Kaip sekasi darbuotis, pradėjau domėtis tik rugsėjį. Nesinorėjo trukdyti. Galiausiai fotografas dingo.

Pradėjau pirmoji apie jį rašyti į įvairias grupes, norėdama perspėti kitas būsimas nuotakas. Nesulaukiančių nuotraukų atsirado vis daugiau ir daugiau. Tuomet sukūriau privačią grupę, kuri vienija nukentėjusias nuo N.Šabanausko poras. Iš pradžių kiek pergyvenau, nenorėjau pakenkti žmogui, jo reputacijai, jaudinausi, kad iš viso dėl tokio žingsnio neatgausiu nuotraukų. Kiek nervų... Man jo gaila labai, nes žmogus nesuvokia, kad kenkia tik sau“, – tikino Laura.

Jos kurtoje privačioje grupėje šiuo metu yra užsiregistravę 15 žmonių. Kai kurie – tik stebėtojai.

Bėdų kilo ir J.Žižei

Tai, kad su šiuo fotografu buvo bėdų, pripažino ir gerai pramogų pasaulyje žinoma verslininkė bei dekoratorė Julija Žižė.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Julija Žižė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Julija Žižė

„Aš tikriausiai esu gimusi po laiminga žvaigžde. Man pasinervinus savaitę, jis atsirado. Iki šiol gaunu laiškų iš merginų, kurios prašo pagalbos, klausia, kaip atgavau nuotraukas. Tai įrodo, kad niekas N.Šabanausko elgesyje nepasikeitė. Skambini varpais ir tiek žinių – ką čia patarsi. Aš tai jau ir grasinau – nepadėjo.

Mes su vyru keistai jautėmės ir pergyvenome po to – gal žmogus turi kažkokią ligą. Jam ne viskas yra gerai, turi sunkumų. Tikrai ne šiaip vengia atiduoti nuotraukas. Ištryniau dėl to savo „Facebook“ pranešimą, kad nebetempti šleifo paskui jį“, – 15min savo patirtimi pasidalijo J.Žižė.

N.Šabanauskas pernai vasarą fotografo jos šeimoje vykusias krikštynas. Nuotraukas turėjo atsiųsti per tris dienas, nes jų laukė vienas žurnalas.

„Iš pradžių buvau perpykusi ir prašiau persiųsti bent jau žalią medžiagą. Pati susiretušuosiu. Siūliau nebeprisiimti naujų darbų. Prieš tai jis kelis kartus fotografo, problemų nekilo. Vaikinas išties turi ir talentą, ir „akį“. Nuotraukos „kosminės““, – pripažino verslininkė.

N.Šabanauskas: „Visiškai pervargau“

15min pavyko susisiekti su fotografu. Pokalbio metu šis akivaizdžiai jaudinosi. Kalbėjo noriai ir viso to, kas vyksta, neišsigynė. Akivaizdu, kad vaikinas įklimpęs į gilų darbų liūną, iš kurio pats sunkiai randa išėjimą.

„Julijai Žižei nuotraukas dariau už dyką. Pats neviešinau. Dariau reklamą, gavau antireklamą.

Tiek streso gyvenime dar nesu turėjęs.

Tas momentas vasarą... Tiek streso gyvenime dar nesu turėjęs. Viskas sukrito. Visiškai pervargau. Vasarą ir traumą dar turėjau. Dabar tikrai sunku yra. Neatlaikau spaudimo. Daug streso, nemiga. Geriu vaistus. Sulaukiau ir grasinimų, kad neturėsiu darbo, kad eisiu į teismą su ramentais.

Manau, prisiimu to, ko nereikia imtis. Nemoku pasakyti „ne“. Smulkius tvarkau, o vestuvės, rimtesni darbai, ir tempiasi. Esu menininkas, nemoku planuotis. Reikia vadybininko. Ir renginių vedėjai jau bijo mane rekomenduoti“, – teisinosi fotografas, prisipažinęs, kad dažnai tenka dirbti po 16 valandų per parą.

Vestuvių fotografija jis verčiasi septynerius metus. Prieš tai dirbo spaustuvėje.

Nerijaus Šabanausko nuotr./Nerijus Šabanauskas ir Agnė Kavaliauskaitė
Nerijaus Šabanausko nuotr./Nerijus Šabanauskas ir Agnė Kavaliauskaitė

Šiemet – perpus mažiau darbų

Pasak N.Šabanausko, internetinėje erdvėje sklandančios nuomonės apie jį jau paveikė darbų užsakymus. Būna, kad kažkas domisi ir staiga dingsta. Fotografas įsitikinęs, kad šiemet turės perpus mažiau darbų, tad kiek pailsės.

„Gruodį turėjau 15 nesutvarkytų vestuvių nuotraukų albumų. Dabar esu skolingas 12 ar 13-ikai porų. Visi nuotraukas gaus. Planuoju atiduoti iki balandžio mėnesio pabaigos. Labai mėtausi tarp tų darbų: tai vienam, tai kitam. Blogiausia, kad pažadu, ir nebūna. Tiems, kam vėluoju, persiunčiu ne 320, kaip žadėjau, o 450 nuotraukų“, – teigė jis.

N.Šabanauskas atviravo, kad nuotraukų negavusios laiku klientės pyksta, jog jis fotografuoja modelius ir jiems nuotraukas atiduoda pirma.

„Bet man reikia reklamos. Nuotraukas tvarkau kruopščiai, retušuoju. Tikrai skubėdamas išsrėbti košę nedarysiu atmestinai, greitai“, – patikino fotografas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius