Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Garsenybių pietūs danguje: 50 metrų nuo žemės pakilusios moterys kovojo su aukščio baime

Trečiadienį prasidėjo jau šeštoji gurmaniška „Dinner in the Sky“ viešnagė Vilniuje. Pirmojo kilimo metu, 50 metrų aukštyje išskirtiniais pietumis mėgavosi linksmai nusiteikusi žinomų moterų kompanija. 
„Dinner in the sky“ akimirka
„Dinner in the sky“ akimirka / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pirmosios išbandyti šių metų „Dinner in the Sky“ meniu susirinko žinomos moterys, kurios kartais susitinka kartu pavakarieniauti ar papietauti bei pasimėgauti išskirtinai damiška kompanija.

Šįkart ne viena prisipažino, kad atsiplėšus nuo žemės iš naujo prisiminė aukščio baimę, tačiau kartu patyrė ir malonų adrenaliną. Taigi šis susitikimas joms tikrai išliks atmintyje ilgam.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Marija Palaikytė, Ilma Cikanaitė, Erica Jennings
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Marija Palaikytė, Ilma Cikanaitė, Erica Jennings

Vėjuota diena nesutrukdė mėgautis išskirtiniais patiekalais. 50 metrų aukštyje popietę praleido dainininkė ir dainų autorė Erica Jennings, verslininkė Agnė Grigaliūnienė, renginių organizatorė ir verslininkė Liucina Rimgailė, buvusi TV laidų vedėja Ugnė Skonsmanaitė, prodiuserė Eglė Kernagytė-Dambrauskė, dainininkė ir reklamos specialistė Dovilė Filmanavičiūtė, mados tendencijų žinovė Marija Palaikytė ir kt.

15min Erica Jennings pasakojo, kad į 50 metrų aukštį su „Dinner in the sky“ kilo jau dukart, todėl aukščio baimės nejaučia.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Erica Jennings
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Erica Jennings

„Laukiau šios dienos, nes būti taip aukštai – labai ypatingas jausmas, ypač kai esi senamiestyje. Vaizdas yra nuostabus. Maisto skonis būnant danguje, žinoma, nesikeičia, bet adrenalinas duoda savo“, – juokėsi E.Jennings.

Ugnė Skonsmanaitė teigė, kad virš Vilniaus rotušės pietaus jau antrąsyk. Ir nors aukščio baimės Ugnė sakė nejaučianti, įspūdžių pakilti į tokį aukštį – per akis.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Ugnė Skonsmanaitė
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Ugnė Skonsmanaitė

„Jeigu maistas yra geras, tai visuomet valgai danguje“, – šypsojosi U.Skonsmanaitė.

„Patirtis labai įdomi – man patinka stebėti gražius vaizdus. Šį mėnesį turėjau nemažai svečių, todėl lankiausi gražiausiose Vilniaus vietose. Dabar pamačiau viską iš viršaus“, – sakė U.Skonsmanaitė.

U.Skonsmanaitė pasakojo, kad neįprasčiausia gastronominė patirtis buvo viename Tokijo dangoraižių, kuriame buvo filmuojamas Sofios Coppolos filmas „Pasiklydę vertime“.

„Tas vaizdas užburia. Ypač kai pasitaiko geras oras“, – 15min sakė U.Skonsmanaitė.

Dovilė Filmanavičiūtė pasakojo, kad turi aukščio baimę, todėl šiai avantiūrai ryžosi pirmą kartą ir pripažino, kad mėgavimasis maistu 50 metrų aukštyje – viena neįprasčiausių vietų, kur yra tekę valgyti.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./„Dinner in the sky“ akimirka
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./„Dinner in the sky“ akimirka

„Man nejauku. Nesu iš tų, kurios panikuoja ir rėkia, bet aš save turiu įtikinti, kad nebijočiau. Ši vieta tikrai netikėta – aš mėgstu įvairiausius piknikus ir džiaugiuosi, kai pavyksta padaryti šventę iš bet kokios smulkmenos“, – sakė D.Filmanavičiūtė.

Marija Palaikytė pasakojo, kad jos aukščio baimė yra ekstremali – net ant kėdės bijo užlipti.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Marija Palaikytė
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Marija Palaikytė

„Man atrodo, kad visos baimės turi galiojimo laiką, tai maniškei jau atėjo pabaiga. Vis tik aš labai bijau aukščio ir prieš kildama be galo jaudinausi. Teko valgyti dangoraižiuose, bet ten juk viskas už stiklo“, – juokėsi M.Palaikytė.

Liucina Rimgailė sakė, kad nori patirti naujų pojūčių, todėl ir ryžosi šiam iššūkiui.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Agnė Grigaliūnienė ir Liucina Rimgailė
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Agnė Grigaliūnienė ir Liucina Rimgailė

„Jūros ir paplūdimiai – nesiskaito, reikia išbandyti valgymą naujose vietose. Kilau čia pirmąkart, o jaudulio, neslėpsiu, buvo“, – sakė L.Rimgailė.

Eglė Kernagytė teigė, kad nėra skridusi net oro balionu, o ką jau kalbėti apie tokią neįprastą pramogą.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Eglė Kernagytė
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Eglė Kernagytė

„Turiu aukščio baimę, bet mane tikino, kad nebus baisu. Nusprendžiau, kad nereikia žiūrėti į apačią. Svarbiausia yra gera kompanija, todėl apie didelį aukštį net nebuvo kada pagalvoti“, – juokėsi E.Kernagytė.

45 minutes trukusio pasikėlimo metu viešnioms buvo patiekti trys patiekalai: sidabrinės menkės salotos su salierų traškučiais, rūkyta išorinė kiaulienos filė su migdolinėmis bulvėmis, grilyje keptų griežčiai su humusu, marinuotais kelmučiais ir tamsiu viskio padažu ir „Kama flan“, miško gėrybės.

Šįkart svečius stebina estų virtuvės meistrai

Rotušės aikštėje iki rugpjūčio 27 dienos įsikūręs „Dinner in the Sky“ šiemet siūlo išbandyti estų virtuvės hitą.

„Kadangi Estija šią vasarą pusmečiui perėmė pirmininkavimą Europos Sąjungos Tarybai, nusprendėme atvežti ir dalelę mūsų virtuvės gėrio į tas šalis, kuriose veikiame. Taigi pristatome vieno ypatingo estų restorano kurtą meniu“, – teigia vienas iš projekto organizatorių Indrek Joe.

Šiemet už išskirtinio meniu danguje sudarymą Baltijos šalyse ir Suomijoje yra atsakingas restoranas „Prangli Saare“, įsikūręs labiausiai į šiaurę nutolusioje Estijos saloje tuo pačiu pavadinimu. Jo virtuvė siūlo itin aukšto lygio meniu, kuriame dera gurmaniški sprendimai, autentiški šalies skoniai, tradicijos ir šviežias jūros oras.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./„Dinner in the sky“ akimirka
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./„Dinner in the sky“ akimirka

Neįprasčiausių valgymo vietų dešimtuke

Šis gurmaniškas projektas danguje yra pamėgtas tarp daugybės žmonių visame pasaulyje dėl aukščiausios kokybės standartų ir aptarnavimo, įspūdingų miesto vaizdų, išskirtinės atmosferos bei skaniausių patiekalų, kuriuos ruošia geriausi pasaulio virėjai.

„Dinner in the Sky“ žymusis ekonomikos žurnalas „Forbes“ yra įtraukęs į neįprasčiausių valgymo vietų dešimtuką. Ši neįprastą dangaus restoraną išbandė net Monako princas Albertas bei Švedijos princas Karlas Filipas, o projekto koncepcija nuolat keliauja aplink pasaulį: nuo Australijos, Indijos, Pietų Afrikos Respublikos iki Brazilijos, Kanados, Kinijos ir t.t.

Rugpjūčio 23-iąją startavusi „Dinner In The Sky“ atrakcija Vilniaus Rotušės aikštėje veiks penkias dienas ir svečių lauks iki sekmadienio, rugpjūčio 27 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius