Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Garsiojo suomio Klauso Haapaniemi indų kolekcija sudomino Lietuvos dizainerius

Garsus suomių dizaineris Klausas Haapaniemi (43), kuriantis interjero aksesuarus ir detales, antradienio vakarą pristatė 2014-ųjų metų stalo indų kolekciją „Taika“ (liet. „Stebuklas“). Pristatymas vyko Vilniaus centre esančioje Suomijos ambasadoriaus Harri Mäki-Reinikka rezidencijoje, pamatyti K.Haapaniemi darbų suskubo Lietuvos dizaineriai.
Pristatymo akimirka
Pristatymo akimirka / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Kolekcijos pristatymą savo akimis išvysti panoro dizaineriai Egidijus Sidaras,  Jurgita Januškevičiūtė, Daiva Urbonavičiūtė, Julia, Jolanta Rimkutė, Viktorija Jakučinskaitė ir kiti. Vienu iš renginio vedėjų tapo „Virtuvės mitų griovėjas“ Alfas Ivanauskas.

Į tokį būrį susirinkusių dizainerių dėmesį atkreipė ir pats Suomijos ambasadorius Harri Mäki-Reinikka, kuris, kiek pavėlavęs į renginį savo namuose, šmaikštavo specialiai pasipuošęs – juk žinojo, kad jo aprangą įvertins mados profesionalai.

K.Haapaniemi jau yra įvertintas kaip vienas įtakingiausių ir svarbiausių kylančių dizaino ir iliustracijų kūrėjų. Suomijoje mokslus baigęs menininkas kurį laiką gyveno Italijoje, čia dirbo mados namuose „Bantam“. Šiuo metu kūrėjas gyvena Londone, Didžiojoje Britanijoje. 

Geriausiai dėl savo kuriamų iliustracijų, reklamos sprendimų ir drabužių raštų žinomas K.Haapaniemi yra kūręs drabužių detales tokiems žinomiems mados pasaulio vardams kaip „Diesel“, „Levis“, „Dolce & Gabbana“  ir kitiems.

Jo kūrybą įkvėpia gamta, suomiškas folkloras ir tautosaka, dizainerio darbai yra tradicinio klasikinio stiliaus ir pasižymintys moderniomis detalėmis. Visa tai atsispindi ir jo kurtuose induose, pristatytuose renginio metu. 2010-aisiais menininkas K.Haapaniemi kartu su dizainere Mia Wallenius atidarė savo dizainio studiją Londone. 

Klauso Haapaniemi
Klauso Haapaniemi

Vis dėlto kad ir koks garsus pasaulyje K.Haapaniemi būtų, lietuviai dizaineriai pripažino į renginį atvykę idant susipažintų su menininko kūryba. 

„Anksčiau nesidomėjau jo kūryba – tai dabar man pasidarė įdomu. Šis dizainas man atrodo labai įdomus, išskirtinis. Manau, kad šį vakarą čia atrasiu kažką naujo. Juk idėjų galima semtis iš bet ko“, – portalui Žmonės.lt sakė dizainerė V.Jakučinskaitė.

Egidijus Sidaras
Egidijus Sidaras

Susipažinti su K.Haapaniemi kūryba suskubo ir E.Sidaras. „Nesu tokio dizaino specialistas, tačiau kadangi buvau pakviestas, susidomėjau – juk svarbu žinoti, kokiomis idėjomis gyvena kūrėjai iš viso pasaulio“, – tikino jis. 

Vis dėlto pasisemti idėjų savo kūrybai jis renginyje neketino: „Nemanau, kad kokio nors dizainerio kūryba gali įkvėpti. Gal ir galima tikėtis interpretacijų, tačiau įkvėpimo semtis reikia ne jau padarytuose daiktuose, o kitur – yra daug neapčiuopiamų dalykų.“

Tikra suomiško dizaino gerbėja prisipažino esanti D.Urbonavičiūtė, kurią į renginį atlydėjo draugas Robertas Komža. „Suomiškas dizainas yra nuostabus dalykas. Skandinavai yra labai progresyvūs, turi daug gerų idėjų. Jie labai šiuolaikiški, gerai apgalvoja, ką daro. Jų darbuose nėra jokių aliuzijų ar kopijavimo“, – svarstė ji. 

Robertas Komža ir Daiva Urbonavičiūtė (dešinėje)
Jurgita Januškevičiūtė, Robertas Komža ir Daiva Urbonavičiūtė (dešinėje)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius