Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Garsios šalies moterys prabils apie ekologišką gyvenimo būdą

Šį sekmadienį, balandžio 10 d., TV3 laidoje „Tik tarp mūsų“ – ekologiškai gyvenančių moterų pasakojimai.
 Liepa Rimkevičienė su vaikais
Liepa Rimkevičienė su vaikais. / TV3 nuotr.

Buvusi politiko Gintaro Steponavičiaus žmona Guoda Azguridienė jau daugiau nei dešimt metų nevalgo mėsos. Apie mėsą ji kalba su tokiu pasišlykštėjimu, kad, regis, net ir pats didžiausias mėsėdis Guodos paveiktas atsisakytų mėsos visiems laikams. Anot moters, nuogąstavimai, kad maitintis vien tik ekologiškuose ūkiuose užaugintais produktais yra privilegijuotų žmonių reikalas, nėra pagrįsti.

„Atvirkščiai, žmogus išlaidauja, kai perka sintetinius sultinio kubelius, kad ir vos už kelis litus, nes negrįžtamai praranda sveikatą, tiesiog žudosi. Kodėl tokie vartotojai nepagalvoja, kiek prireiks pinigų vaistams, kai į savo kūną lyg į šiukšlių kibirą meta sintetinius, chemiškai apdorotus produktus?“ –  klausia pašnekovė. 

Kita laidos herojė – žinoma architektė Jolanta Kaušpėdaitė – jau seniai suprato, kad gyvenimo kokybė yra svarbiau už kai kuriuos patogumus. Gal todėl pasistačiusi ekologišką būstą kasdien aukoja brangų laiką kelionėms iš miesto šurmulio į  pušų apsuptyje įkurtus namus.

Jolantos dukra Liepa Rimkevičienė, tapusi dviejų sūnelių mama, kaip niekad pradėjo rūpintis ekologija. Jos nuomone, ekologiją skatina mažesnis vartojimas, o mažo žmogaus atėjimas į šį pasaulį yra toks sakralus, kad dažnai kuriamas šiuolaikiškas veiklios ir žavios jaunos mamos įvaizdis yra beprasmis.

Augindama du vaikus Liepa atsisakė ne tik pelningų darbo pasiūlymų, bet ir savo mažylius, anot jos, apsaugojo nuo vaikiškos pramonės siūlomų prekių: įvairiaspalvių čiulptukų, sintetinių sauskelnių ir dirbtinių mišinėlių. Ekologiško gyvenimo būdo formule L. Rimkevičienė dalinsis ir „Žaliosios vienybės koncerte“, kurį TV3 tiesiogiai transliuos balandžio 16 d.

„Tik tarp mūsų“ – sekmadieniais 17.10 val. per TV3.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius