-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Garsių žmonių atžalų piešiniai gelbės mažųjų ligoniukų gyvybes

Ketvirtadienio vakarą Vilniuje,„Piano.lt“ koncertų salėje įvyko labdaros ir paramos fondo „Mamų unija“ akcija „Reikia draugų“, kuriai neliko abejingi verslo ir pramogų pasaulio atstovai su savo atžalomis. Renginio metu trečius metus pradėta įgyvendinti akcija tą vakarą pasiekė naują etapą – buvo kuriami nauji atvirukai, kuriuos prekybos centruose „Maxima“ perkantys žmonės aukos onkologinėmis ligomis sergantiems vaikams.
 Elena Puidokaitė-Atlanta su dukra ir Rūta Mikelkevičiūtė
Elena Puidokaitė-Atlanta su dukra ir Rūta Mikelkevičiūtė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Šiemet nusprendėme šį projektą pagarsinti labiau, sukurti naują atvirukų kolekciją, atsinaujinti. Akcijos rezultatai – vidutiniški, todėl nusprendėme, kad prie šio projekto reikia padirbėti daugiau. Jeigu rėmėjai padės, parduotuvėse turėsime daugiau stendų su šiomis atvirutėmis, nes sulaukiame didelio poreikio iš žmonių, kurie rašo ir klausia, kodėl atvirukų negalima rasti visuose miestuose. Ypač atvirukai perkami prieš šventes, nes daugelis nori įsigyti prasmingą kūrinį bei atlikti gerą darbą“, – kalbėjo viena iš idėjos autorių, fotomenininkė Eglė Mėlinauskienė.

Per du metus vien iš atvirukų pardavimo akcija „Reikia draugų surinko“ apie 35 tūkst. litų. Šie pinigai buvo skirti Kauno klinikų ir Santariškių klinikų mažiesiems pacientams.

Su savo vaikais renginyje apsilankė dainininkė Elena Puidokaitė-Atlanta, laidų vedėja Agnė Armoškaitė, verslininkas Antanas Bosas su žmona Daina, dizainerė Viktorija Jakučinskaitė, TV prodiuseris Laurynas Šeškus su žmona Indre, žurnalistė Jurga Klimaitė-Riebling su vyru Dirku ir kiti.

„Visos esame mamos, paprasti žmonės. Dėmesys ir atjauta visada yra reikalingi. Su Saule prieš renginį išsiaiškinome, kam atiteks šie piešiniai. Nupiešėme didelius linkėjimus sergantiems vaikams kaip pačios mokėjome. Saulė piešė savo rankų antspaudais. Ji mėgsta piešti ir namuose – ypač tada, kai galima kuo daugiau išsiterlioti – tada būna smagiau“, – kalbėjo akcijoje sudalyvavusi Saulės mama E.Puidokaitė.

Kol mažieji dailininkai užsiėmė tapyba, pianistas Petras Geniušas jų tėvelius užėmė savo programa: vakaro metu skambėjo kompozitorių W.A.Mozarto, F.Listo, M.K.Čiurlionio ir L.van Beethoveno kūriniai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius