Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Garsusis bosistas Domas Aleksa pristatė albumą: vaizdais ir garsais draugus nukėlė į 9 dešimtmetį

Domas Aleksa savo muzikiniame kelyje žengė svarbų žingsnį. Vienas garsiausių Lietuvos bosistų išleido kone 15 metų kurtą albumą. Šia svarbia proga antradienio vakarą jis pakvietė bičiulius ir gerbėjus į jo pristatymą. Susirinkę muzikos mylėtojai keliavo laiku po ryškųjį devintąjį dešimtmetį, kuris spalvomis bei garsais jaučiamas nuo pirmojo akordo.
Domas Aleksa ir Marijus Adomaitis
Domas Aleksa ir Marijus Adomaitis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Vienas geriausių šalies bosistų Domas Aleksa savo gerbėjams pristatė albumą „Reverie“. Jį išskirtinai Domui prodiusavo dar vienas muzikos pasaulio profesionalas – Mario Basanov.

Pamėnkalnio galerija šiam vakarui vaizdais ir garsais nusikėlė tiesiai į devintą dešimtmetį. Čia pats Domas Aleksa ir Marijus Adomaitis papasakojo apie visą kūrimo procesą ir ko klausytojai gali laukti, pasinėrę į šią muzikinę „Reverie“ kelionę.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Domo Aleksos albumo pristatymo akimirka
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Domo Aleksos albumo pristatymo akimirka

Šviesų ir vaizdų instaliacijos vieniems kėlė sentimentus, kitus vertė šypsotis ir sugrįžti į tuos laikus, kai ekranuose siautė „Vėžliukai Nindzės“ ar „Majamio policija“, pirmosios žaidimų konsolės kaito nuo „Quake“ gaudynių, o paaugliai gyveno serialo „Pagaliau skambutis“ veikėjų nuotaikomis.

„Šis albumas yra labai savas, jame sudėta daugelio metų ieškojimai ir inspiracijos. Todėl kurdami renginio scenarijų, norėjome visų pirma pasidaryti šventę sau. Tiek prisijuokėme, prisimindami tuos laikus. Kas geriau, jei ne garsas ir vaizdas gali tapti ta laiko mašina“, – pasakoja Domas ir Mario.

Šalia daugelio projektų Lietuvoje ir užsienyje „Reverie“ yra pirmasis D.Aleksos albumas, kurį jam prodiusavo Mario Basanov. Nors pristatymas įvyko, atlikėjai prasitaria, kad netolimoje ateityje naująjį albumą bus galima išgirsti ir gyvai.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Domo Aleksos albumo pristatymo akimirka
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Domo Aleksos albumo pristatymo akimirka

„Reverie“ sudaro 10 kūrinių, prie kurių skambesio prisidėjo vokalistas iš Berlyno Nnaji, gerai Lietuvos muzikos scenai pažįstama Monika Liu, multiinstrumentalistas Rodrigo G Pahlen (lūpinė armonikėlė). Mario Basanov taip pat atliko klavišinės gitaros bei pritariančiojo vokalo partijas. Kiekvieno jų indėlis pavertė „Reverie“ individualiu, kontrastų ir dinamikos kupinu albumu.

Mario ir Domas gerai žinomi dėl savo unikalaus stiliaus ir požiūrio į kūrybą. Albumo skambesys nukelia tiesiai į aštuoniasdešimtuosius, sukurdamas iliuziją, kad groja kažkas labai pažįstamo, tačiau niekada negirdėto. Lėtus ritmus paryškina egzotiškas „Balearic“ stiliaus skambesys, tuo tarpu dinamiška bosinės gitaros linija prikausto dėmesį ir nepaleidžia iki paskutinio akordo.

„Pastaruosius 15 metų daug eksperimentavau su analoginiais garso efektais, visada įsirašinėdavau idėjas ar fragmentus ir planavau išleisti ramų, erdvinį, relaksacinį albumą, įrašyta tik boso gitara. Kai kartu su Marijumi įrašinėjome Ten Walls „Queen“, parodžiau savo archyvą. Jis iškart pasakė, kad nori tai prodiusuoti ir mano idėjas paversti albumu: papildyti naujais tembrais, įvilkti į naujus stilistinius rėmus, uždėti beatą, patobulinti kūrinių struktūras. Labai gerai girdisi tas jo „basanoviškas“ prisilietimas – minimalistinis stilius ir tobulas garsų suvedimas“, – anksčiau yra sakęs D.Aleksa.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Domo Aleksos albumo pristatymo akimirka
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Domo Aleksos albumo pristatymo akimirka

Klausytoją „Reverie“ pasitinka ir išskirtiniu dizainu. Jo kūrėjas – grafikos dizaineris Mindaugas Bonanu, kurį daugelis pažįsta kaip Vilniuje esančio piešinio, vaizduojančio V.Putino ir D.Trumpo bučinį, autorių. Albumo viršelis atrodo lyg būtų sukurtas 80-taisiais. Visos detalės – nuo fono ir muzikantų portretų – buvo sukurtos pieštuku, o šriftai ir visa nuotaika inspiruota tuo metu Viduržemio jūrą skrodusių katerių. Dizaineris kalba kontrastais, kurie parengia klausytoją kelionei. Gyvai įrašytas Domo bosas, spalvinga Mario Basanov elektronika ir Bondiados įkvėptas „Reverie“ viršelis – tarsi laiko mašina, kurią belieka išgirsti.

„Širdyje aš esu disco boy ir „Reverie“ tai atskleidžia. Manęs neįpareigoja nei stiliai, nei žanrai, todėl galiu kurti tiesiog labai gerą muziką. Būtent taip ir atsitiko su šiuo albumu“, – sakė Mario Basanov.

Šalia daugelio projektų Lietuvoje ir užsienyje, būsimas albumas bus pirmasis, kurį Mario Basanov prodiusavo išskirtinai Domui Aleksai.

VIDEO: DOMAS ALEKSA new album "REVERIE" (Produced by MARIO BASANOV)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius