Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Gatvėje smurtavusiai bokso čempionei K.Kazarian – teismo smūgiai: apribota laisvė, priteista žala

Vilniaus miesto apylinkės teismas ketvirtadienį paskelbė nuosprendį buvusiai Lietuvos bokso čempionei Karinai Kazarian, kurios pavardė pastaruoju metu yra nuskambėjusi ne vienoje visuomenės atgarsį sukėlusioje istorijoje.
Karina Kazarian
Karina Kazarian / Asmeninio albumo nuotr.

15min jau pasakojo, kad istorija, į kurią viešoje vietoje vidury baltos dienos įsivėlė Lietuvos bokso čempionė Karina Kazarian, būtų verta veiksmo filmo su dramos elementais scenarijaus.

O viskas prasidėjo nuo banalaus preteksto – kai armėniško kraujo turinti moteris prie parduotuvės pasistatė savo automobilį neįgaliųjų vietoje, pilietiškai nusiteikęs praeivis pamėgino ją sudrausminti. Įvyko aršios grumtynės, po kurių taksi vairuotoja dirbanti žinoma sportininkė atsidūrė kaltinamųjų suole.

Mėgindamas išnarplioti bylos aplinkybes, teisėjas Olegas Zaicevas buvo pasikvietęs į posėdį itin svarbų liudytoją – Artūras Kiziulevičius ne tik beveik visą veiksmą matė savo akimis, bet ir fiziškai stojo tarp konfliktuojančių asmenų, kad jie vienas kito atžvilgiu nesmurtautų.

Tačiau teisiamoji pareiškė, kad A.Kiziulevičiaus teisme klausyti neverta, apkaltinusį jį patį klastingu suokalbiu: „Jis norėjo, kad tapčiau jo meiluže, o kadangi nesutikau, dabar jis susimokė su nukentėjusiuoju ir man keršija!“

Tuo metu bylą kuruojantis prokuroras tikėjo, kad tiek ikiteisminio tyrimo metu, tiek per bylos svarstymą teisme visiškai pasitvirtino K.Kazarian inkriminuoti kaltinimai – moteris sutrikdė viešąją tvarką, kuomet užpuolė vyrą ir vėliau sulankstė jo automobilio dureles.

„Atsiprašau visų neįgalių žmonių Lietuvoje, kad taip pasielgiau“, – jau po posėdžio atgailavo vairuotoja.

Tačiau pavėluota atgaila moters nuo teistumo neišgelbėjo: nuosprendžiu sportininkei paskirta pusės metų laisvės apribojimo bausmė.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Karina Kazarian
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Karina Kazarian

„Karinos Kazarian kaltė įrodyta visiškai, jos veiksmai teisingai kvalifikuoti pagal Baudžiamojo kodekso 284-ąjį straipsnį“, – pažymėjo teisėjas.

Laisvės apribojimas (ne atėmimas) reiškia, kad 6 mėnesius nuo šio nuosprendžio įsiteisėjimo dienos K.Kazarian be prižiūrinčios institucijos leidimo negali keisti nuolatinės gyvenamosios vietos, taip pat privalo tęsti darbą ir, žinoma, nedaryti naujų nusikalstamų veikų.

Be to, nuteistoji įpareigota atlyginti nukentėjusio vyro patirtą turtinę ir neturtinę žalą. Tai 290 eurų už aplankstytas automobilio dureles ir 200 eurų kompensaciją už pažeminimą bei įžeidimą. Konkrečiai turtinę žalą, remiantis nuosprendžiu, nuteistoji privalo atlyginti per pusmetį, o dėl moralinės kompensacijos termino teismas šiuo atveju nepasisakė.

Šiandienis Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjo O.Zaicevo verdiktas dar neįsiteisėjo, per 20 dienų jis gali būti apskųstas apeliacine tvarka.

K.Kazarian iškart pareiškė su nuosprendžiu nesutinkanti: „Bus apskųsta iki Aukščiausiojo Teismo!“

K.Kazarian po nuosprendžio teisme įsivėlė į žodžių mūšį su nukentėjusiuoju: kaltino jį persekiojimu socialiniame tinkle, išvadino necenzūriniais žodžiais. Nukentėjusysis M.Šematovičius aiškino priešingai: kad būtent teisiamoji ėmėsi jį terorizuoti ir koneveikti SMS žinutėmis, būdama nepatenkinta dėl jo principingos pozicijos anuomet automobilių aikštelėje ir vėliau, bylą nagrinėjant teisme.

VIDEO: K.Kazarian po nuosprendžio teisme įsivėlė į žodžių mūšį su nukentėjusiuoju

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius