-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Gatvės stilius: „mados kirvių“ kritika – populiari, bet primityvi

Žmonės.lt rubrikoje „Gatvės stilius“ daug ir iš širdies kalbu apie įdomius, netikėtus ar itin ekstravagantiškus mados mylėtojų pavyzdžius, norėdama parodyti, kokios beribės yra saviraiškos per išvaizdą galimybės.
Gatvės stilius
Gatvės stilius / Marijos Palaikytės nuotr.

Norėčiau priminti, kad kiekvienas straipsnis yra iliustruotas viena pagrindine gatvėje sutiktų stilingųjų nuotrauka, kuri tampa įkvėpimo šaltiniu vis naujai mados temos analizei ir naujausių tendencijų aptarimui.

Visų iki šiol buvusių „Gatvės stiliaus“ herojų nuotraukos keliauja į galerija (žiūrėkite žemiau), kuri atspindi mūsų rubrikos istoriją ir suteikia galimybę dar kartą užmesti akį į savitus stiliaus pavyzdžius ir pasisemti įkvėpimo savo garderobui.

Negi tik baimė būti išbartam ar užslėptas didis malonumas stebėti, kaip baramas kitas, kelia visuotinę pagarbą tam „mados kirviui“?

Norėčiau atkreipti dėmesį, kad šios nuotraukos yra skirtos ne aklam jose pavaizduotų derinių kopijavimui, o gausybės savitų įvaizdžio sprendimų analizei, kuri ir suteikia galimybę pasisemti įvairiausių, gal iki tol net nematytų idėjų.

Taip pat manau, kad kai kurių mados pasaulio atstovų noras kelti aplinkiniams baimę ir įsijautimas į baudėjo vaidmenį atspindi plačiai paplitusį primityvoką požiūrį į šią meno/verslo sritį.

Negi tik baimė būti išbartam ar užslėptas didis malonumas stebėti, kaip baramas kitas, kelia visuotinę pagarbą tam „mados kirviui“?

Nesutikdama su šia nusistovėjusia mados pasaulio suvokimo tendencija, išsikeliu sau tikslą pateikti pasaulio mados naujienas per gerus pavyzdžius – ne viešai bausti netobulai atrodančius gatvės praeivius, o pabrėžti kiekvieno mados vartojo stiliaus gerąsias savybes ir, jei reikia, pasufleruoti, kas ne taip.

Asmeninio albumo nuotr./Marija Palaikytė
Asmeninio albumo nuotr./Marija Palaikytė

Visgi nereikėtų susidaryti įspūdžio, kad kažkaip utopiškai žvelgiu į mados reiškinio fenomeną, tad mūsų rubrikoje atsiranda vietos ir vyraujančių stiliaus problemų aptarimui.

Mada turi unikalią magišką galią atitraukti nuo realybės, suteikti pasitikėjimo savimi, padaryti kiekvieną iš mūsų patrauklesniu, grakštesniu. Tad kviečiu atrasti dinamišką asmeninio stiliaus eksperimentų žaidimą ir įsileisti į savo drabužinę daugiau savitų, jūsų asmenybę atspindinčių įvaizdžio detalių.

Šilčiausi linkėjimai,
Marija Palaikytė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius