Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 12 18 /17:46

Gedimino Jauniaus vadovaujamiems kūrybos namas „Elitaz“ – nauji nemalonumai dėl skolų

Antradienio popietę Vilniaus 3-jame apylinkės teisme vyko Gedimino Jauniaus vadovaujamiems kūrybos namams „Elitaz“ iškeltos civilinės bylos svarstymas. Šį kartą renginius ir televizijos laidas kuriančiai įmonei nemalonumų kilo dėl neatsiskaitymų su bendrove „Cinema Technologies“. Vis dėlto, nei ieškovas, nei atsakovas teisme nepasirodė, bet paaiškėjo, jog G.Jaunius vos prieš savaitę pakeitė savo įmonės pavadinimą į UAB „BKNE 312“.
Gediminas Jaunius
Gediminas Jaunius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Filmavimo įrangą nuomojančiai įmonei „Cinema Technologies“ projektą „Lietuvos balsas“ ir kitas laidas bei renginius kūrę kūrybos namai „Elitaz“ skolingi 55 337 Lt. Teismo atstovė tvirtinio, jog abi šalys byvo pasiekusios taikos susitarimą dėl skolos grąžinimo, tačiau dėl sąlygų nevykdymo, „Cinema Technologies“ kreipėsi į teismą. Įmonė siekia prisiteisti daugiau nei 55 tūkst. Lt skolos, 792 Lt delspinigių, 6 proc. metinių palūkanų, 1682 Lt žyminio mokesčio ir apie 500 Lt išlaidų advokatams.

Vis dėlto, nei „Elitaz“ vadovaujantis Gediminas Jaunius, nei „Cinema Technologies“ atstovai teisme nepasirodė, nors abejoms šalims apie posėdį buvo pranešta. Tiesa, ieškovas pateikė prašymą nedalyvauti teismo posėdžiuose. Teisėjas Žilvinas Terebeiza nusprendė patenkinti „Cinema technologies“ prašymą išduoti vykdomąjį raštą dėl skolos iš „Elitaz“ išieškojimo.

Tiesa, dalį sumos įsiskolinusi įmonė sumokėjo, o „Cinema Technologies“ sutiko G.Jauniaus įmonei nurašyti 6 proc. metines palūkanas, tad „Elitaz“ skola šiuo metu sudaro 18 900 Lt. Kita įdomi detalė – vos prieš savaitę UAB „Kūrybos namai Elitaz“ juridinių asmenų registre pakeitė įmonės pavadinimą į UAB „BKNE 312“. Vis dėlto, juridino asmens kodas liko nepakitęs, todėl nebuvo priežasties, kodėl nebūtų galima išieškoti skolos iš pavadinimą pakeitusios įmonės.

Prieš keletą savaičių į teismą kreipėsi kitos dvi bendrovės – „Justicija“ ir „Olego transportas“, kurios taip pat reikalauja padengti įsiskolinimus. Transportavimo paslaugas teikiančiai įmonei „Olego transportas“ teismas iš „Elitaz“ jau priteisė 6,5 tūkst. Lt, 6 proc. palūkanas bei bylinėjimosi išlaidas, o „Justicijai“ už suteiktas teisines paslaugas – kiek daugiau nei 6 tūkst. Lt skolą, palūkanas bei žyminį mokestį.

Spalio mėnesį teismas areštavo G.Jauniaus vadovaujamos „Elitaz“ sąskaitą dėl skolų buvusio lenktynininko Dariaus Jonušio vadovaujamai įmonei „Promo events“.  Ši įmonė kasmet organizuoja „Omnitel 1000 km lenktynes“ ir iš „Elitaz“ teismo prašė priteisti 18 759 Lt skolą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius