-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gediminui Jauniui šmeižto byloje nepavyko prisiteisti 10 tūkst. litų

Pirmadienio popietę Vilniaus miesto apylinkės teisme teisėja Inga Staknienė išnagrinėjo civilinę bylą dėl garbės ir orumo pažeidimo, kurios ieškovas – bendrovės „Kūrybos namai ELITAZ“ vadovas Gediminas Jaunius, o atsakovas – finansų analitikas Ignas Brazauskas. Teisėja nusprendė G.Jauniaus ieškinį patenkinti tik iš dalies – įpareigojo I.Brazauską paneigti savo pasisakymus apie ieškovą, tačiau 10 tūkst. Lt neturtinės žalos jis G.Jauniui neturės atlyginti.
Gediminas Jaunius
Gediminas Jaunius / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Civilinė byla I.Brazauskui buvo iškelta dėl jo pasisakymų apie galimas G.Jauniaus skolas ir finansines machinacijas – tokius teiginius G.Jaunius vadino šmeižtu.

G.Jaunius į teismą dėl I.Brazausko pasisakymų kreipėsi po to, kai šis įvairiems adresatams išsiuntinėjo elektroninius laiškus su galimai melaginga informacija apie tai, kad G.Jaunius po 2009-aisiais vykusios akcijos „Darom“ jam liko skolingas 10 tūkst. Lt. Teismo sprendimu I.Brazauskas įpareigotas tiems patiems adresatams išsiuntinėti savo pasisakymų paneigimą. 

Ignas Brazauskas
Ignas Brazauskas

G.Jauniaus ir I.Brazausko byla pradėta nagrinėti spalio 30-ąją dieną. Teisėjai I.Staknienei pasiūlius, o ieškovui ir atsakovui atsisakius susitaikyti, jos nagrinėjimas buvo pratęstas. 

Už savo garbę ir orumą teisme kovojęs G.Jaunius iš I.Brazausko siekė prisiteisti 10 tūkst. Lt, jis taip pat norėjo, kad atsakovas padengtų ir jo bylinėjimosi išlaidas. Teismo sprendimu, ši ieškinio dalis liko atmesta – I.Brazauskas neturtinės žalos G.Jauniui neturės atlyginti. 

Teisme G.Jaunių gynė advokatas Audrius Žvybas, I.Brazauskas save gynė pats – jam neatstovavo joks teisininkas. 

Pats G.Jaunius nepasirodė nė viename teismo posėdyje, Žmonės.lt jis anksčiau sakė nenorįs veltis į tokius reikalus, kuriuos išspręsti gali teisininkai. Išgirsti teismo sprendimo I.Brazauskas atvyko pavėlavęs. 

Per 30 d. nuo sprendimo priėmimo dienos jis gali būti skundžiamas Vilniaus apygardos teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius