Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gelinis manikiūras: ar tikrai jis nekenkia jūsų sveikatai?

Šio amžiaus naujovė – gelinis manikiūras tapo visišku išsigelbėjimu moterims, norinčioms bent porą savaičių džiaugtis gražiais ir sutvarkytais nagais, nebijant, kad nutrupės lakas.
Gelinis manikiūras
Gelinis manikiūras / 123rf.com nuotr.
Temos: 2 Manikiūras Grožis

Deja, daugelis moterų net nesusimąsto, kad ši manikiūro rūšis gali turėti ir neigiamą pusę. Pasirodo, gelinis manikiūras gali padaryti ilgalaikę žalą nagams ir, lyg to dar būtų negana, dermatologų teigimu, gelinis manikiūras didina odos vėžio riziką, praneša „The Dailymail“.

Gelinis manikiūras daromas ant nago užtepant tris specialaus lako sluoksnius, kiekvienas sluoksnis „užtvirtinamas“ specialia ultravioletinių spindulių lempa, būtent dėl šios lempos naudojimo gelinis manikiūras ir gali turėti sveikatai kenkiantį šalutinį poveikį.

Niujorko universitete mediciną dėstantis profesorius Chrisas Adigunas tvirtina, kad ultravioletinės geliniui manikiūrui naudojamos lempos odos ląsteles gali pažeisti kone taip pat, kaip pažeidžia saulė, jei nenaudojami jokie apsauginiai kremai deginantis.

Nepaprastai įsitikinęs gelinio manikiūro žala profesorius moterims ir merginoms pataria jį darytis tik itin išskirtinėmis progoms ir tikina, jog prieš procedūrą rankas būtina išsitepti apsauginiu kremu nuo saulės, kuris bent kiek apsaugotų nuo ultravioletinių spindulių daromos žalos odai.

C.Adiguno teigimu, gelinis manikiūras kenkia ne tik jūsų odai, bet ir nagams – jie laikui bėgant tampa kur kas silpnesni ir pradeda sluoksniuotis. Tokią išvadą mokslininkas padarė remdamasis tyrimu, kurio metu buvo tiriama gelinio manikiūro žala nagams – vos po vienos procedūros nagai tapo pastebimai plonesni ir trapesni. Vis dėlto mokslininkas prisipažįsta nesantis tikras, ar nagų trapumą sukėlė pats manikiūras, ar chemikalai, naudojami jam nuvalyti. Nagams atsigauti po gelinio manikiūro, profesoriaus teigimu, gali prireikti net iki 6 savaičių.

Į šias C.Adiguno pastabas atsakydami gelinio manikiūro specialistai tvirtina, kad ši procedūra odai ir nagams kenkia ne ką daugiau nei soliarumuose naudojamos įdegio lempos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius