Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Genovaitė Pupelienė. Šauniausios damos žvalumo receptai

Ne taip seniai TV projekte „Lietuvos perlai. Šauniausios damos rinkimai“ pirmąją vietą iškovojusi Genovaitė Pupelienė nesijaučia esanti išskirtinė. „Žaidimas prasidėjo, tęsėsi ir baigėsi“, – įvykio nesureikšmina kūno kultūros pedagogė iš Kauno.
Genovaitė Pupelienė
Genovaitė Pupelienė
Temos: 2 Rinkimai Receptai

Projekto rengėjų užduočių ir įgyvendintos svajonės ponia Genovaitė neužmirš dar ilgai. Dalyvavimą šauniausios damos rinkimuose moteris vadina nepaprastu gyvenimo nuotykiu – tiek daug naujų, ekstremalių, jaudinančių dalykų patyrė.

Labiau nei nuotykiai ir prizai šauniąją pedagogę džiugina dvi projekte įgytos draugės. „Su  Severija iš Rokiškio ir Valentina iš Vilniaus tapome tikromis draugėmis, – šypsosi kaunietė. – Visa Severijos giminė sugužėjo į projekto finalą manęs palaikyti. O Valentina drauge su manimi vyko į oro uostą išlydėti atgal į Ameriką išvykstančios dukters. Pirmą dieną, kai susitikome, man ji iškart patiko. Pamaniau, kad tokia moteris turėtų būti Lietuvos dama, nes Valentina labai elegantiška, moteriška, švelni, nuoširdi, gera, dosni, kartais naivi – tai ir yra natūralus moteriškumas, kurio reikia tikrai damai“, – dalijasi įspūdžiais Genovaitė.

Kokia buvo pradžia

Ponia Genovaitė sako, kad dalyvauti projekte specialiai nesirengė ir net neketino. „Viešėjau Vilniuje pas anūkus. Prie kompiuterio sėdintis Dariukas atvertė būsimo projekto dalyvių anketą ir ėmė manęs klausinėti, kaip atsakyčiau į vieną ar kitą klausimą. Pasirodo, ką pasakiau, tą ir parašė, tada mane nufotografavo ir išsiuntė anketą“, – prisimena Genovaitė.

Po poros savaičių pedagogė sulaukė laidos rengėjų skambučio, dar po kelių dienų komanda atvyko pasikalbėti, bet nieko nežadėjusi išvyko. „Kai visą šį reikalą buvau beužmirštanti, į mano namus sugužėjo filmavimo komanda ir Gediminas su rože bei pakvietė vykti drauge su juo į Taujėnų dvarą“, – smagius įvykius prisimena moteris.

Genovaitė Pupelienė. „Lietuvos perlai. Šauniausios damos rinkimai“ pirmosios vietos laimėtoja
Genovaitė Pupelienė. „Lietuvos perlai. Šauniausios damos rinkimai“ pirmosios vietos laimėtoja

Gyvenimas su žvaigždėmis

Vos nuvykusi dvarą, Genovaitė susipažino su kitomis projekto dalyvėmis ir aikštingąja Madam. „Iš karto perpratau, kad Madam tėra Skaivos Jasevičiūtės vaidmuo. Nors daug kas įsivaizdavo, kad ji tokia yra iš tikrųjų“, – šypsosi šauniausia Lietuvos dama.

G. Pupelienės atmintyje visa projekto filmavimo grupė išliko kaip labai malonūs, nuoširdūs ir paprasti žmonės. Būrį vaikaičių turinti Genovaitė su jaunais, nors ir gerai iš TV ekrano pažįstamais, žmonėmis elgėsi kaip tikra močiutė.

Konkurencija


Ponia Genovaitė sako nebuvo linkusi veltis į kokius nors konfliktus. Ji įsitikinusi, kad nedidelis moterų nepasitenkinimas viena kita kilo tik dėl projektų organizatorių sprendimo suskirstyti jas į dvi tarpusavyje besivaržančias komandas. Tiesa, Genovaitės komandai sekėsi.

„Niekada gyvenime nebuvau važiavusi keturračiu ar žaidusi golfo. Ironiška, bet būtent šiose rungtyse priešininkių komandai nušluostėme nosį“, – juokiasi moteris ir pridurdama, kad jai labai patiko ir jodinėti.
Bene sudėtingiausia užduotis buvo gesinti gaisrą. „Suvokiau, kad tai ne mano jėgoms. Gesinti gaisrus yra vyrų darbas“, – įsitikinusi moteris.


Net jei mane filmuotų ir šimtas kamerų, nebūsiu nenatūrali.

Sėkmė


Kokios charakterio savybės lėmė pergalę, šauniausia dama tvirtina nežinanti ir negalinti savęs vertinti. Kūno kultūros mokytoja atskleidė tik tiek, kad buvo tokia, kokia ir yra iš tikrųjų. „Kai Gediminas pirmą kartą atvažiavęs paklausė, kokia būsiu projekte, sakiau: tokia, kokia esu, kitokia nebūsiu, – atvirauja. – Net jei mane filmuotų ir šimtas kamerų, nebūsiu nenatūrali.“ Filmavimosi patirties neturinčiam žmogui kalbėjimas prieš kamerą gali atimti ne tik amą, bet ir galimybę mąstyti. Genovaitei tai negrėsė. „Drąsiai galiu pasakyti, kad nuo pat projekto pradžios iki pabaigos manęs filmavimo kameros visai neveikė“, – prisipažįsta projekto nugalėtoja ir skuba patikinti filmavimosi patirties neturėjusi. Veikiausiai Genovaitei pravertė visą gyvenimą dirbtas pedagoginis darbas ir patirtis kalbėti prieš tėvų, mokinių, mokytojų auditoriją.

Gyvenimo būdas


„Anksčiau visas mano gyvenimas buvo darbas ir šeima, – pasakoja Genovaitė. –  Sovietmečiu auginti vaikus nebuvo taip lengva kaip dabar, kai galima net 2–3 metus paauginti vaikelį ir gauti visai neblogus pinigėlius. Anuomet į darbą reikėdavo grįžti vos po dviejų mėnesių, reikėjo suktis.“
G. Pupelienė dirbo mokytoja. Ar su mažu, ar su dideliu vaiku, vis tiek turėdavo eiti į susirinkimus, budėjimus. Pedagogė mokykloje rūpinosi kitų vaikais, o namuose – savais. „Savaitgaliais vykdavau su mokiniais į žygius slidėmis po 10–15 kilometrų, o vasarą dirbdavau pionierių stovyklose. Iš viso aštuoniolika vasarų. Tose stovyklose ir mano vaikai užaugo.“
Vėliau moteris sulaukė anūkų, mielai juos prižiūrėdavo paliktus per atostogas. „Labai myliu vaikus ir vaikai mane myli“, – džiaugiasi šauniausia Lietuvos dama, patyrusi ir skaudžių likimo smūgių, kai neteko dukters ir vaikaičio...

Tikrosios vertybės


G. Pupelienė mėgsta leisti vakarus skaitydama knygas ar žiūrėdama televizorių. Labiausiai jai patinka dainų ir šokių projektai. TV projekto „Šok su manimi“ finalas buvo puiki proga pasipuošti „Lietuvos perluose“ laimėtu prabangiu tikrų perlų vėriniu. „Džiaugiuosi, kad turiu šį gražų papuošalą, bet nesureikšminu“, – atvirauja ir sako, kad juokingai jai atrodo prabangos besivaikantys žmonės. „Tikrosios vertybės neturi kainos“, – teigia ponia Genovaitė ir pabrėžia, kad didžiausia vertybė – šeima.

„Nesuprantu, kaip galima atsisakyti savo vaikų, – piktinasi pedagogė. – Moters pašaukimas yra būti mama. Gali būti gražiausia, jauniausia, lygiausios odos ir išraiškingiausių apvalumų, bet jei neturėsi didžiausio turto – vaikų, būsi niekas ir gyvensi beprasmį gyvenimą. Kas tada iš to grožio?“

Grožio paslaptis

O štai pastarojo poniai Genovaitei tikrai netrūksta. Atvirkščiai, jaunatviška figūra ir dailus veidas neleidžia šios moters pavadinti močiute. Kokia jos grožio paslaptis, laimėtoja neslepia.
„Visą gyvenimą sportavau. Buvau gimnastė, dirbau kūno kultūros mokytoja. Nebuvo dienos, kad nedaryčiau pratimų pilvo presui, nugaros raumenims.“ Ponia Genovaitė sako, kad sportavo net laukdamasi vaikelio. Taip pat visą gyvenimą nuo 18  valandos nevalgydavo.
Sportuoja moteris ir šiandien, tik dabar jau kartais ir vėliau užkanda – norėtų sverti truputį daugiau. Rinkdamasi maisto produktus, sako, visada pasikliauja organizmu. „Žiemą norisi pavalgyti ir riebesnės sriubos, ir mėsos, o kai karšta, mėgstu patiekalus iš makaronų, daržovių ir vaisių salotas. Dažnai užtenka ir gabalėlio sūrio“, – atskleidžia mitybos ypatumus.

Mėgausis poilsiu


O štai apie tai, kur išleis kelionei laimėtus pinigus, Genovaitė nelinkusi atvirauti. Kol kas žada mėgautis poilsiu, nes po projekto jaučia didelį nuovargį. „Esu namisėda ir važinėjimai bei filmavimai mane nuvargino“, – prisipažįsta pedagogė.
Šiuo metu ji dar tvirtai nenusprendė, į kokią kelionę vyks su sutuoktiniu, tik prasitarė svajojanti apie šiltesnius kraštus – galbūt Ispaniją, kur su šeima gyvena sūnus? Kelionę Genovaitė rinksis atidžiai, nes dar niekada nebuvo išvykusi tik pailsėti ir pramogauti.
„Esu buvusi daug kur, net Las Vegase ir Los Andžele, – šypsosi moteris. – Bet tai nebuvo pramoginės kelionės. Manau, kad man jau atėjo metas pasimėgauti tikru poilsiu.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius