Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Gerumo diena“: sunkiai sergančiam berniukui – futbolo žvaigždžių dovana

Dvylikametis Martynas gydomas vaikų ligoninėje. Prieš pusmetį, žaisdamas futbolą kieme su draugais berniukas pastebėjo keistas dėmes ant kūno. Parbėgęs namo, pasipasakojo mamai. Nieko blogo neįtardama ji nuvedė Martyną padaryti kraujo tyrimų. Diagnozė pribloškė ir mamą ir jos sūnų: kraujo vėžys.
Martynas ir futbolininkai
Martynas ir futbolininkai / LNK nuotr.

Nuo to laiko Martynukas ištisas dienas ir naktis leidžia ligoninėje. Tačiau labai nori ir vėl bėgioti su draugais kieme ir būti sveikas...

LNK „Gerumo dienos“ kūrėjai kartu su laida „Kakadu“ aplankė Martynuką jo palatoje. Svečiai užgriuvo prieš pat alinantį chemoterapijos seansą.

„Kakadu“ vedėjai Berneen ir Tomas Ališauskas sužinojo, kad Martyno aistra – futbolas. Jis dar visai neseniai lankė futbolo mokyklą, tačiau sportą teko pamiršti… Laidos kūrėjams Martynas pašnibždėjo savo svajonę.

Vieną dieną atsidarė Martyno palatos durys per jas įžengė Lietuvos futbolo žvaigždės - Edgaras Jankauskas ir Ričardas Zdančius.

Edgaras ir Ričardas išpildė Martyno svajonę. Lietuvos futbolo federacijos vardu sportininkai suteikė Martynui galimybę pažaisti futbolą pasirinktame Europos stadione su Lietuvos futbolininkais.

„Kai tik Martynas atsistos ant kojų, futbolo federacija ir rinktinė kviečia Martyną su tėveliais važiuoti kelionėn su rinktine į treniruočių stovyklą. Ten Martynas galės pagainioti kamuolį su Lietuvos futbolininkais“, – sakė Ričardas Zdančius.

O kad Martynukas pasveikęs galėtų treniruotis, futbolo žvaigždės padovanojo jam originalią Lietuvos futbolo rinktinės aprangą.

„Galbūt po kelių metų pamatysime Martyną stadione, mušant įvartį. Tikėkime kartu su Martynu – jis būtinai pasveiks“, – šypsosi „Kakadu“ vedėjas, trijų vaikų tėvas Tomas Ališauskas.

Ši istorija bus parodyta sekmadienį per tradicinį LNK labdaros telemaratoną „Gerumo diena“. Šiemet ji skiriama kovai su vėžiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius