-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Giedriaus Drukteinio žmona: „Jis sparčiai sveiksta, jau vaikšto, kalba“

Itin džiugios žinios – po patirto infarkto iš dirbtinai sukeltos komos pabudusio žurnalisto, rašytojo, etiketo žinovo Giedriaus Drukteinio sveikatos būklė vis labiau gerėja. Jis jau ne tik reaguoja į aplinką, bet ir gali bendrauti, judėti.
Giedrius Drukteinis
Giedrius Drukteinis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Tai 15min šeštadienį patvirtino G.Drukteinio žmona Rima Drukteinienė.

„Šiuo metu situacija nebloga. Jis sveiksta – ir kalba, ir bendrauja, ir po truputį vaikšto tiek, kiek galima“, – sakė ji.

Moteris pasidžiaugė, kad blogiausia jau praeity: „Neabejojame, kad jau viskas bus gerai.“

R.Drukteinienė patvirtino, kad infarktą patyręs jos vyras anksčiau sveikata niekada nesiskundė. Vis dėlto ji spėja, kad širdies smūgį galėjo iššaukti įtemptas gyvenimo būdas.

„Maitindavosi pakankamai sveikai, bet dienos režimas nebuvo kažkoks ypatingai subalansuotas. Kaip ir visi turbūt – pastoviai įtampa, bėgimas, stresas, rūkymas. Tad tokie faktoriai yra pagrindiniai“, – svarstė ji.

R.Drukteinienė pridūrė, kad iki šiol Giedrius nebuvo itin dažnas medicinos įstaigų lankytojas, tikrindavosi ne taip ir dažnai.

„Lankėsi gal prieš kelerius metus, tai buvo viskas gerai. Tuo labiau, kad simptomų anksčiau nejuto, tai ir nesitikrindavo profilaktiškai – nemėgdavo to, kaip ir visi“, – 15min pasakojo R.Drukteinienė.

15min primena, kad G.Drukteinį širdies smūgis ištiko antradienio pavakarę. Nelaimingas atsitikimas įvyko pačiame Vilniaus centre, prie Seimo rūmų. Tuo metu jis vairavo automobilį. Skubios aplinkinių reakcijos dėka vyro gyvybę išgelbėjo medikų komanda, ji G.Drukteinį išvežė į Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikos kardiologijos skyrių.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Giedrius Drukteinis
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Giedrius Drukteinis

G.Drukteinio nelaimės liudininkais tapo net keli jo bičiuliai. LNK žinių tarnybos vadovas Rolandas Agintas nelaimingo atsitikimo metu kalbėjosi su G.Drukteiniu telefonu.

„Giedrius man pasakojo apie filmavimą pas Artūrą Zuoką. Galiausiai jis nebekalbėjo. Staiga pasigirdo kažkoks gargaliavimas, žmonių balsai“, – pasakojo R.Agintas.

Po pokalbio R.Agintas iš karto nuvyko prie Seimo, ten jau dirbo medikų komanda: „Kardiologai sako, kad pasekmės paaiškės ne iš karto, kažkur po trijų dienų.“

Įvykio vietoje buvo ir buvęs kolega, žurnalistas Domas Burkauskas.

Jis pasakojo, kad apie 15 val. ėjo pro sostinės Žvėryno tiltą, o žvilgsnį atkreipė prie perėjos susidariusi spūstis. Netrukus paaiškėjo, kad prieš perėją sustojęs Giedrius Drukteinis laukė savo eilės sukti Žvėryno link, tačiau ten jį ištiko nelaimė. Jo vairuojamas automobilis nejudėjo. Už jo automobilio susidarė eilė kitų. Žmonės iš pat pradžių nesuprato, kodėl transporto priemonė nejuda.

„Ėjau pro šalį ir mačiau susidariusį kamštį, žmonės pypsino, lipo iš automobilių žiūrėti, kodėl vairuotojas nevažiuoja. Iš pasakojimų supratau, kad keli nuėjo pasiaiškinti ir pamatė susmukusį žmogų“, – aplinkybes pasakojo vyras.

Anot D.Burkausko, gelbėti širdies smūgį patyrusį G.Drukteinį bandė ir šalia buvę žmonės, tačiau nesėkmingai: „Supratau, kad mums visiems labai trūksta pirmosios pagalbos žinių ir praktikos.“

Kai aš priėjau, žmonės jau buvo nuleidę sėdynę, kad būtų patogiau spausti širdies zoną. Kai pamačiau, kad ten Giedrius, negalėjau patikėti, baisu...“ – prisiminė D.Burkauskas.

Kaip 15min pasakojo šaltinis, netrukus į įvykio vietą atskubėjo greitosios pagalbos medikai. Pranešama, kad gelbėjimo operacija truko apie 20 minučių.

„Jo gaivinimas užtruko. Atrodė, kad tai tęsiasi amžinybę. Vienu momentu atrodė, kad viskas... Tai buvo sekundžių klausimas“, – išgyvenimais dalijosi bičiulis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius