Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gimdymo kančias stebėjęs V.Diawara paskambino mamai padėkoti už ištvermę

Laidos „Be grimo“ filmavime tema „Pradėjom kartu, gimdykim irgi kartu!“ virė karštos diskusijos apie tai, ar gimdyme derėtų dalyvauti vaiko tėvui. Grupės „69 danguje“ narė Ingrida Martinkėnaitė nepageidavo, kad jos vyras dalyvautų į pasaulį beldžiantis naujai gyvybei, o štai Deividui Meškauskui net nekilo klausimas – jis buvo tvirtai pasiryžęs palaikyti žmoną gimdymo metu.
Daiva Tamošiūnaitė - Budrė, Vikrotas Diawara, Deividas Meškauskas
Vikrotas Diawara ir Deividas Meškauskas stebėjo savo vaikų atėjimą į pasaulį. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Rugsėjį su mylimąja Živile Slivinskaite žiedus sumainęs ir po pusantro mėnesio sūnaus susilaukęs grupės „Skamp“ narys Viktoras Diawara nusprendė nepraleisti savo atžalos atėjimo į pasaulį akimirkos.

„Nuo moters priklauso, ar vyras gali dalyvauti gimdyme, nes turiu pažįstamų, kurios nenorėjo, kad vyrai jame dalyvautų. Kiekvienas gimdymas yra kitoks, ir kiekvienas žmogus yra kitoks. Yra ir vyrų, kurie nenori matyti gimdymo, yra ir moterų kurios nenori, kad vyrai tai matytų“, – kalbėjo Viktoras, prieš gimdymą atsiklausęs savo žmonos norų.

Prieš gimdymą Viktoras ir Živilė lankė gimdymo kursus, todėl viskam buvo psichologiškai pasiruošęs.

„Pirmas dalykas, ką norėjau daryti – paskambinti mamai ir padėkoti už vargą. Man tie procesai nesuvokiami“, – kalbėjo žmonos kančias stebėjęs V.Diawara, kuris netrukus taip ir padarė – paskambino savo mamai ir padėkojo už ištvermę.

Šokėjas D.Meškauskas apie tai, ar vyrui dera dalyvauti gimdyme net nediskutavo su širdies drauge Rūta Ščiogolevaite.

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Ingrida Martinkėnaitė
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Ingrida Martinkėnaitė

„Kai tik sužinojom, kad gims vaikelis iš karto žinojome, kad aš dalyvausiu. Aš norėjau sudalyvauti ir Rūta tam neprieštaravo. Buvau labai laimingas, buvo gera palaikyti Rūtą“, – pasakojo Deividas.

Viena įsimintiniausių akimirkų Deividui buvo tuomet, kai jis pirmą kartą išgirdo vaikelio širdies plakimą.

Tačiau gimdymo palatoje praleistos akimirkos D.Meškauskui atnešė ir nemažai jaudulio: „Nekvėpavau, sėdėjau įsitempęs, delnai prakaitavo...“ – prisipažino vyras. Dabar vartydamas nuotrauką, kurioje pirmą kartą įamžintas su sūnumi Deividas juokiasi, kad joje atrodo labai įsitempęs, pasimetęs.

Deividas teigia nesuprantąs, kodėl žmonės galvoja, kad po gimdymo pasikeičia požiūris į moterį – šokėjui panašių minčių nė karto nekilo.

„Vaiko gimimas yra kažkas švento, kas yra duota moteriai“, – kalbėjo Ingrida Martinkėnaitė, grupės „69 danguje“ narė. Moteris teigė, kad jos vyras nesiginčijo ir nesiveržė į gimdymo palatą.

Moteris nusprendė savo vyrui neleisti dalyvauti gimdyme, kuris buvo komplikuotas. „Klaikiai bijojau, klaikiai atsakinga buvau, dariau ką gydytojas sakė. Vyras gali būti šalia kai būna sąrėmiai, bet kai vyksta visas šventumas nesinori nieko šalia“, – prisipažino Ingrida, kuriai būtų buvę baisiausia matyti vyro reakciją į jos skausmą – tai moterį būtų dar labiau trikdę.

Algirdas Radzevičius, grupės „Patruliai“ narys žadėjo savo žmonai: „Kaip tau brangioji reikia, taip ir bus“. Tačiau vyras visgi nespėjo išvysti savo vaikelio gimimo, bet dėl to per daug  nesikremta – jo žmona Milisandra prisipažino, kad dėl patiriamo skausmo savo vyrą tikriausiai būtų iškeikusi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius