-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gimtadienį švenčiantis Martynas Levickis: „25 – ne tik skaičius pase, bet ir daugiau košės galvoje“

Ketvirtadienį vienam žymiausių Lietuvos jaunosios kartos akordeonistui Martynui Levickiui suėjo 25-eri. Nors sukaktis simboliška, bendraudamas su Žmonės.lt M.Levickis pasakojo gimtadienio nesureikšminantis, tačiau priešingai nei ankstesniais metais, šįkart šventę iškels – bus ir būrys draugų, ir nuotaikinga programa.
Martynas Levickis
Martynas Levickis / Filmo kūrėjų nuotr.

25-ojo gimtadienio išvakarėse bendraudamas su Žmonės.lt M.Levickis pasakojo laukiantis, kada prasidės šventė. „Imu nekantrauti. Manau, bus smagu ir jau laukiu, kada į savo gimtadienį pakliūsiu pats“, – juokėsi jis. 

Ankstesniais metais jis nesirūpindavo, kaip gimtadienį atšokti, bet šįmet pasistengė: „Gimtadienių niekad nedramatizuoju, bet šįmet taip jau nutiko, kad šventę rengiu. Tai ir sukaktis, ir draugai įkvėpė – labai prašė. Tai nebus labai prašmatni šventė, bet, žinoma, ypatinga – juk ypatinga proga.“

Viena pirmųjų gimtadienio rytą M.Levickį pasveikino jo mylimoji – įteikė muzikantą nudžiuginusią dovaną. Tiesa, nei apie merginą, nei ką gavo dovanų jis atvirauti nenori.

Į svečius savo namuose Vilniuje M.Levickis pakvietė apie 20 draugų, taip pat kolegų. „Smagiai pabūsime kartu. Bus gyvos muzikos, šokių pamoka, kokteilius plaks barmenas – norisi originalių gėrimų. Tikiuosi, tai prisidės prie bendros atmosferos.... Bet torto nebus, šakočio nebus, ant kėdės sėdinčio irgi niekas nekilnos – viskas jaunatviškiau, be didelės pompastikos, mano stiliuje.“

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Martynas Levickis
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Martynas Levickis

Gimtadienio šventėje svečiams koncertuos jauna grupė iš Klaipėdos „Hit Kick“, šokti kompanija mokysis lindihopą – patyręs draugas pamokys judesių. „Nuo nuotaikos priklausys – gal ir pagrosiu. Manau, instrumentų nepritrūks. Ir pernai taip nutiko, kad pagrojau...“ – pasakojo M.Levickis. 

Nors gimtadienio šventės neatsiejamos nuo dovanų, jokių fanfarų iš draugų M.Levickis nesitiki – sako, jie žino, ką muzikantas norėtų gauti dovanų, tik ar padovanos nežinia. 

Vyru dar niekas nevadina

25-eri – simboliškas amžius, tačiau M.Levickio skaičiai negąsdina. „Metų nebijau. Mane vis dar laiko jaunuoliu, vaikinu – vyru dar niekas nevadina! Su veido oda man dar viskas gerai, tad negaliu skųstis“, – juokiasi muzikantas.

Priduria: „Jaučiu, kad įgaunu vis daugiau patirties, tad bėgančių metų visai nebijau.“

Asmeninio albumo nuotr./Martynas Levickis Paryžiuje
Asmeninio albumo nuotr./Martynas Levickis Paryžiuje

Paklaustas, ko pats sau palinkėtų gimtadienio proga, M.Levickis svarsto: „Labai džiaugiuosi savo gyvenimu. Kasryt prabudęs pagalvoju, kad viskas yra labai gerai, gali būti ir dar geriau. Reikia tik nenustoti stengtis, dirbti, taip pat ir nepamiršti pasimėgauti gyvenimu – tai aš kiek linkęs užmiršti, todėl tenka sau priminti. Norėčiau, kad gyvenimas taptų dar intensyvesnis, atsirastų dar daugiau iššūkių, kurie mane stiprintų.“

Kokie M.Levickiui buvo šie metai? „Intensyvūs, su pokyčiais. Juos pragyvenau ir jaučiu įgavęs daug patirties – tie 25-eri ne tik pase užrašomi, bet ir prideda daugiau košės į galvą. Džiaugiuosi ir tikiuosi, kad košės joje tik daugės“, – tikina. 

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Martynas Levickis
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Martynas Levickis

Gastroliuos po pasaulį

Atšventęs gimtadienį Lietuvoje M.Levickis ketina pabūti dar vos kelias dienas. Netrukus jo laukia pasirodymas Mančesteryje, Didžiojoje Britanijoje, tada – koncertinis turas Pietų Korėjoje. 

„Ten sugrįšiu po beveik poros metų. Tada ten pristačiau savo albumą, o dabar atvykstu numatęs ne vieną koncertą. Korėjoje man labai patiko, tad labai laukiu kelionės. Panašu, kad ten jau turiu klausytojų grupę, kuriai esu įdomus ir kuri nori, kad sugrįžčiau“, – sako muzikantas. 

Vidurvasarį M.Levickis skrenda į Ženevą, tada į Hamburgą: „Ten atsiimsiu ypatingą apdovanojimą, kurį pelniau pernai dalyvaudamas festivalyje.“

Tik vasaros pabaigoje M.Levickis atiduos duoklę gerbėjams Lietuvoje – pažada koncertus. Nors vasara trumpa, o darbų daug, muzikantas vis tiek ras kelias laisvas dienas pailsėti. „Labiausiai norėčiau išlėkti į lietuvišką kaimą, lauką ar sodybą ir pagulėti žolėje“, – svajoja. 

Roberto Riabovo nuotr./Martynas Levickis
Roberto Riabovo nuotr./Martynas Levickis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius