Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ginta Biku – apie virtualios realybės klipą, 2 vietą Šveicarijos „Eurovizijoje“ ir pasaulinį turą

Nors skeptikai sako, kad lietuviams nelemta tapti pasaulinio garso muzikantais, Ginta Biku, atrodo, netrukus privers manyti kitaip. Šveicarijoje gyvenanti lietuvė sėkmingai skinasi kelią į pripažinimą. Jau dabar jos pasiekimai įspūdingi: nusifilmavo viename pirmųjų pasaulyje virtualios realybės klipe, rengia žadą atimančius pasirodymus su hologramomis, iškovojo antrą vietą Šveicarijos „Eurovizijos“ atrankoje.
Ginta Biku
Ginta Biku / Asmeninio albumo nuotr.

Gintautės Kubiliūtės, scenoje prisistatančios Ginta Biku, muzikinis kelias prasidėjo, kai jai buvo vos 4-eri. Vis nepavykstant įsiminti eilėraščio žodžių, su žaisliniu pianinu sukūrė melodiją, kuriai galiausiai pritaikė savo eiles. Tėvai, matydami tokios jaunos dukros polinkį į muziką, teatrą ir šokį, skatino tuo užsiimti ir toliau.

Būdama 9-erių, mergina su mama, pamilusia laikrodžių kompanijos savininką Claudio Campaną, persikėlė gyventi į Šveicariją. Čia ji ne tik lankė muzikos mokyklą, bet ir 12-os metų pradėjo modelio karjerą. „Po poros metų laimėjau paauglių grožio konkursą Šveicarijoje, vėliau – Italijoje. 17 metų jau vedžiau programą Šveicarijos televizijoje italų kalba“, – 15min teigė Ginta Biku.

Galiausiai jos talentą pastebėjo garsaus italų dainininko Eroso Ramazzotti brolis Marco. Jis po truputį, tačiau labai sėkmingai jai vis plačiau atidaro duris į pasaulinę šlovę.

Asmeninio albumo nuotr./Ginta Biku
Asmeninio albumo nuotr./Ginta Biku

Netikėta sėkmė „Eurovizijos“ atrankoje

Ginta Biku šiemet pasijuto pagaliau pasiruošusi Šveicarijos „Eurovizijos“ scenai. Tiesa, čia ji ėjo ne nugalėti, o supažindinti žiūrovus su savo muzika. Pasak atlikėjos, dauguma muzikantų elgiasi taip pat, nes atrankų pasirodymus stebi daugybė žmonių. Ir pirmas blynas Gintai nebuvo visai prisvilęs – su daina „Cet Air La“ ji iškovojo antrąją vietą.

„Eurovizija“ yra pagrindinis metų konkursas Šveicarijoje, kurį šiemet žiūrėjo 3 mln. žmonių. Šįkart kaip tik sutapo, kad pristatinėjau savo albumą bei vaizdo klipą. Todėl tai buvo puiki galimybė pasidalyti šiuo projektu su milžiniška publika. O aš dar nuskyniau antrą vietą!“ – džiaugėsi atlikėja.

Asmeninio albumo nuotr./Ginta Biku
Asmeninio albumo nuotr./Ginta Biku

Prieš paaiškėjant, kuris atlikėjas konkurse atstovaus Šveicarijai, Ginta Biku surengė įspūdingą pasirodymą su hologramomis, kuris, pasak jos, visus žiūrovus privertė išsižioti.

„Kadangi buvau finalistė, pristačiau naują programą, pasitelkus papildytą realybę (angl. augmented reality – realus vaizdas ekrane, atvaizduojamas kartu su kompiuterinės grafikos elementais). Publika nesuprato, ar su šokėjais iš tikrųjų stovime scenoje, ar čia tik efektai. Apstulbinome visus atėjusius. Tai atrodė kaip magija ant scenos“, – šypsojosi dainininkė.

Žiūrėkite eurovizinį Gintos Biku pasirodymą

VIDEO: Ginta Biku - Cet air là - LIVE Eurovision 2017 Switzerland

Ginta Biku sako, kad jai tik dainavimo ir šokio scenoje nepakanka – savo koncertuose nori publikai palikti neišdildomą įspūdį: „Mano tikslas yra prisiliesti prie to, ko žmonės nėra matę. Juk kiekvienas eidamas į koncertą investuoja savo laiką, pinigus ir nori ką nors pasiimti. Todėl kaip padėką, kad manęs klauso, atėjusiems noriu padovanoti emocijas, įkvėpti juos, o tai puikiai pavyksta padaryti pasitelkiant naujausias technologijas. Kai matau, kaip žmonės aikčioja, tai man yra didžiausia dovana.“

Virtualios realybės vaizdo klipas

Dainai, su kuria dalyvavo „Eurovizijos“ atrankose, sukurtas ir ne ką mažiau įspūdingas vaizdo klipas. Jį gerbėjai gali pamatyti užsidėję virtualios realybės akinius. Pasak Gintos Biku, toks klipo formatas – vienas pirmųjų pasaulyje, tačiau neabejotinai netrukus išpopuliarės visur.

Asmeninio albumo nuotr./Gintos Biku klipo filmavimo akimirka
Asmeninio albumo nuotr./Gintos Biku klipo filmavimo akimirka

„Vaizdo klipas nufilmuotas 360 laipsnių kampu ir turi trečią dimensiją. Tai reiškia, kad žmogus, kuris su akiniais žiūri šį klipą, jaučiasi pagrindinis asmuo – aš jam dainuoju ir šoku. Esu įsitikinusi, kad tai bus ateities formatas tiek muzikoje, tiek visame šou versle“, – tikino mergina.

Nors žiūrint per kompiuterio ekraną vaizdo klipo tikrojo efekto pajusti neįmanoma, Ginta sako, kad galima žiūrėti ir su pačiais paprasčiausiais virtualios realybės akiniais – jų kainos prasideda nuo 15 eurų.

Jeigu turite virtualios realybės akinius, klipą galite pažiūrėti čia:

VIDEO: Ginta - Cet Air La

Visos šios naujausios technologijos Gintai Biku – ne naujiena. Universitete ji studijavo garso inžineriją ir prodiusavimą. O praėjusiais metais stojo į magistrantūrą Amerikoje.

„Man visada buvo įdomu, kas vyksta užkulisiuose, todėl tęsiau naujausių technologijų mokslus Silicio slėnyje (angl. Silicon Valley), San Fransiske. Pamačiau, kiek įdirbio yra įdėta į virtualios realybės technologijas, koks didelis čia yra potencialas. Taigi su komanda nusprendėme tai panaudoti muzikoje“, – apie vaizdo klipo idėją pasakojo ji.

Tačiau tokį vaizdo klipą nufilmuoti gali sau leisti toli gražu ne kiekvienas atlikėjas: „Tai yra beprotiškai brangu. Juos galima lyginti su 1990 metų vyravusiomis kainomis – kai technologijos nebuvo pažengusios, vaizdo klipus buvo labai brangu daryti.“

Asmeninio albumo nuotr./Ginta Biku
Asmeninio albumo nuotr./Ginta Biku

Be to, Gintos komandą sudaro puikiai muzikos pasaulyje žinomi profesionalai, kuriems buvo labai smalsu pirmą kartą prisiliesti prie naujausių technologijų.

„Mano klipą kūrė nuostabus režisierius Ray Cay, kuris režisavo Lady Gagos, Justino Bieberio, Britney Spears klipus. Dirbant su tokia komanda viskas privalo būti pasaulinio lygio, todėl kainos yra labai didelės. Tačiau kadangi esame vieni pirmųjų, prisiliečiančių prie šių technologijų – tokios kompanijos kaip „Samsung“, „Dolby“ yra suinteresuotos muzikantais, kurie moka visu tuo naudotis ir suteikia mums paramą.

Be to, muzikos pasauliui aš visada norėjau duoti ką nors naujo, ir mums tai sekasi daryti. Kadangi labai mėgstu banglentes, šiuo metu jaučiuosi kaip ant Cunamio bangos viršūnės. Laukiau labai ilgai, ir štai pagaliau banga atėjo, ir mes ja užliejam muzikos pasaulį“, – šypsojosi Ginta Biku.

Asmeninio albumo nuotr./Ginta Biku
Asmeninio albumo nuotr./Ginta Biku

Visgi šio rezultato jai teko laukti netgi 3 mėnesius: „Kuriant tokius klipus iki šiol yra eksperimentuojama – dar ne viskas apie šias technologijas žinoma. Viskas daroma rankiniu būdu, kai paprastą klipą filmuojant dauguma programų veikia savaime. Taigi prie mano klipo kasdien dirbdami 7 žmonės praleido 3 mėnesius. Mūsų režisierius sakė: „Jausmas toks, lyg grįžti į 1990 metus ir filmuoti pradedi mokytis iš naujo.“

Nelengvas darbas teko ir pačiai dainininkei. Nors filmavimas užtruko vieną dieną, tačiau dykumoje daug kartų identiškai atkartoti šokį buvo tikras iššūkis.

„Paprastai klipuose režisierius gali karpyti kadrus, pasirinkti labiausiai patinkantį variantą. O čia reikėjo be jokių klaidų prieš kamerą išbūti mažiausiai 30 sekundžių. Be to, kadangi ši kamera turi 36 objektyvus, tai tą pačią sceną turėjau atkartoti vienodai 36 kartus“, – kalbėjo atlikėja.

VIDEO: Ginta Biku Comment te dire adieu (Official)

Planuoja turą po pasaulį

Ginta sako be galo besididžiuojanti, kad yra viso to dalimi, nes patirtis, kurią gauna – neįkainojama. Tai skatina tik dar labiau judėti į priekį, rasti naujų, netikėtų sprendimų ir džiuginti ne tik gerbėjų ausis, bet ir akis.

„Dabar ruošiamės ne tik išleisti daugiau singlų, platinti albumą, bet ir padaryti „Concept tour“ Šveicarijoje ir kitose šalyse. Jau sulaukėme pakvietimų ir iš Kazachstano, Rusijos, Vokietijos... Tai nebus paprastas turas. Mums muzikos nebeužtenka, mums reikia daugiau. Čia bus specialiųjų efektų, galimybė žmonėms ne tik paklausyti gražaus koncerto, bet ir pamatyti, kokia bus muzika ir kaip atrodys visas šou verslas už 10 metų.

Su manim dirba pagrindinis Londono „X Faktoriaus“ choreografas. Todėl dabar, kad paruoštumėme šią programą, gyvensiu tarp Šveicarijos, Los Andželo ir Londono, o pavasario pabaigoje pradėsime turą“, – pasakojo ji.

Asmeninio albumo nuotr./Ginta Biku su pagrindiniu Londono „X Faktoriaus“ choreografu Brianu Friedmanu
Asmeninio albumo nuotr./Ginta Biku su pagrindiniu Londono „X Faktoriaus“ choreografu Brianu Friedmanu

Retai Lietuvoje besilankanti atlikėja tikisi, kad į tvarkaraštį pavyks įtraukti ir tėvynę – čia yra jos močiutė ir draugų kompanija, su kuriais susipažino užsienyje.

Asmeninio albumo nuotr./Ginta Biku
Asmeninio albumo nuotr./Ginta Biku

Dainininkė sako, kad kiekvienas gali pasiekti tokių rezultatų – svarbiausia noras. „Visa tai, ką turiu, gavau dėl 99 proc. darbo ir 1 proc. glamūro, – juokėsi ji. – Tai, ką matome ant scenos, girdime per radiją, yra tik ledkalnio viršūnėlė. Kitur slepiasi visas kalnas darbo, kontaktų, kelionių – aš praėjusiais metais pasaulį apsukau 4 kartus, nes turėjau daugybę koncertų – Kinijoje, Japonijoje, Indijoje, Pietų Amerikoje... Sėkmė pati neateis, reikia turėti gerą idėją ir turėti energijos ją įgyvendinti.“

VIDEO: Ginta Biku - Cet air la

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius