Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Gintaras Einikis įsidarbino taksi vairuotoju: „Vežioju ne dėl pinigų, jų ir taip užtenka“

Panašu, kad buvusio krepšininko Gintaro Einikio gyvenime viskas pamažu juda gera linkme. Vasaros viduryje su žmona Jurgita Žybartaite atšventęs 7-ąsias vestuvių metines, G.Einikis susirado ir darbą – įsidarbino taksistu.
Gintaras Einikis Klaipėdos miesto apylinkės teisme
Gintaras Einikis / A.Jašinskienės/15min.lt nuotr.

„Dirbu taksistu, dušmanu“, – juokdamasis pokalbį pradeda Gintaras Einikis. Buvęs krepšininkas jau daugiau kaip du mėnesius Klaipėdoje vežioja klientus. Susirasti darbą vyrą paskatino pakeista sportininkų rentos tvarka – esą anksčiau ji neleido papildomai dirbti.

Tačiau pagrindinė naujojo darbo priežastis labai paprasta – Gintaras sako, kad jį paskatino noras bendrauti su žmonėmis, jam taip pat atsibodo leisti dienas tarp keturių buto sienų. Buvimo tarp žmonių jam reikia gyvybiškai.

„Važiuoju dėl savo malonumo, jei man tai nepatiktų, nevažinėčiau. Darau tai, kadangi turiu laiko ir noro. Man pinigai nėra svarbūs, jų ir taip užtenka. Tiesiog atsibosta sėdėti namuose, norisi pabėgti nuo monotonijos“, – 15min kalbėjo buvęs krepšininkas.

G.Einikis pasakoja, kad dažnas klientas jį atpažįsta, tačiau prisimena kaip krepšininką, o ne dėl kadaise praeityje kilusių skandalų: „Kelionės metu man niekas nėra papriekaištavęs ar priminęs mano praeities. Matyt, žmonės pasilaiko sau.“

Gintaras džiaugiasi, kad jo darbe nėra viršininko, ir priduria, kad geriausia būti savo paties bosu. Jis pripažįsta, kad taksi automobilio vairavimas jį kartais taip įtraukia, jog jis viską pamiršta – tuomet sulaukia žmonos pastabų.

„Žmona mane kartais sudrausmina ir prašo, kad grįžčiau namo. Sakau jai: dar šiek tiek, tuoj grįšiu“, – pasakoja Gintaras.

O darbų ir veiklos namuose G.Einikis tikrai turi. Namuose auga aštuonerių metų dukra, šiemet ji pradėjo eiti į antrąją klasę. Jai ir žmonai Gintaras stengiasi skirti visą savo laiką.

Asmeninio albumo nuotr./Gintaras Einikis
Asmeninio albumo nuotr./Gintaras Einikis

15min primena, kad liepos 5-ąją G.Einikis su žmona Jurgita Žybartaite šventė 7-ąsias vestuvių metines.

Socialiniuose tinkluose pasidalijęs asmeninio gyvenimo akimirkomis, ypatingą progą minintis G.Einikis nepraleido progos replikuoti nesibaigiančias kalbas dėl audringų jų su žmona santykių.

„Šunys loja, karavanas eina“, – pasidalijęs nuotraukomis iš skirtingų gyvenimo periodų rašė G.Einikis.

Susisiekus su juo ir pasiteiravus, ar tai reiškia, kad galbūt su žmona verčia naują etapą, o asmeninės dramos liko praeityje, G.Einikis pritarė, kad nesklandumų pastaruoju metu būta išties mažiau.

Kaip pats sakė, prie to labiausiai prisidėjo faktas, kad jau daugiau kaip mėnesį jis buvo blaivus – nevartojo nė kiek alkoholio.

„Visko mūsų gyvenime buvo, bet tiesiog norime pasidžiaugti, kad vis dar esame kartu. Aplink mus daug skyrybų, žmonės dabar labai dažnai skiriasi, o mes dar gyvename ir tikiuosi, kad toliau gyvensime“, –15min teigė G.Einikis ir pridūrė, kad šventės proga žmonai nupirko puokštę gėlių.

Gintaro Einikio paviešintos asmeninio gyvenimo akimirkos – galerijoje:

Siekė asmeninio bankroto

2017-aisiais metais G.Einikis kreipėsi į Klaipėdos miesto apylinkės teismą, prašydamas iškelti jam bankroto bylą. Jis tikino, jog situacija dėl Karklėje krizės metais statyto namo darosi nebepakeliama: pretenzijas dėl finansinių įsipareigojimų jau pareiškė ne vienas antstolis.

Anot jo, skolos kaupėsi dar nuo 2009-ųjų, nuo skyrybų su pirmąja žmona. Pora Karklėje turėjo namą ant jūros kranto. Kurį laiką išskirtinis, ant jūros kranto stovintis namas buvo pardavinėjamas. Koks dabar jo likimas – G.Einikis nežino. Namas po skyrybų atiteko jo buvusiai žmonai.

Pirmojo teismo posėdžio metu jis buvo įpareigotas pateikti teismui papildomus rašytinius įrodymus, susijusius su gaunamų pajamų paskirstymu, mokamais mokesčiais ir kt. Vis dėlto tąkart pareiškėjas į posėdį neatvyko, o, kaip vėliau informavo buvusio sportininko sutuoktinė, vyras ryte į namus parėjo neblaivus ir agresyvus, tad jam iškviesti policijos pareigūnai. Todėl G.Einikis į teismą neatvyko.

Tąkart policija taip pat patvirtino, jog neblaivus vyriškis vėl smurtavo prieš sutuoktinę.

TAIP PAT SKAITYKITE: Teisme bankroto siekiantis Gintaras Einikis: „Noriu būti kaip žmogus, turėti banko sąskaitą, kortelę“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius