Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gintarė Gurevičiūtė įsileido į savo stilingus namus Užupyje: kiekviena detalė kruopščiai apgalvota

Televizijos laidų vedėja Gintarė Gurevičiūtė kartu su mylimuoju Dmitrijumi Jaruševičiumi nuo rugsėjo džiaugiasi naujais namais. Ilgą laiką svajojus apie būstą, pro kurio langus atsivertų nuostabi senamiesčio panorama, jųdviejų norams buvo lemta išsipildyti. 15min pakvietusi į estetiškus, šviesius, šiluma ir ramybe dvelkiančius namus Gintarė juokiasi – dabar didžiausia problema, kad nebesinori kelti kojos į lauką.
Gintarė Gurevičiūtė įsileido į savo naujus namus
Gintarė Gurevičiūtė įsileido į savo naujus namus / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Buvo liūdna palikti senuosius namus

„Atsimenu, kažkada sugalvojau, kad norėčiau gyventi pačiame Vilniaus centre, bet jaustis kaip kaime. Ši mintis man kilo, kai užėjau į Liejyklos gatvę, kurioje pamačiau kiemelį su apleistu butuku. Jame gyveno močiutės, buvo padžiauti skalbiniai. Labai nustebau, sakiau, čia galėtų būti mano svajonių namai.

Kai prieš 5 metus krausčiausi, radau tokį patį jaukų kiemą su naujai įrengtu butu, pro kurio langus atsivėrė vaizdas į Vilnelę, matydavau ant suoliuko sėdinčias pagyvenusias kaimynes, jų išpuoselėtą sodelį. Tuo metu naujai įrengti namai atitiko visus mano norus. Visgi jie turėjo tokį patį trūkumą, kaip ir dauguma senamiesčio namų – trūko šviesos.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Naujieji Gintarės Gurevičiūtės namai
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Naujieji Gintarės Gurevičiūtės namai

Keliaudami visuomet renkamės tuos viešbučių kambarius, pro kurių langus atsiveria pasakiška miesto panorama. Vieną dieną supratau, kad ir Lietuvoje norėčiau gyventi būtent tokiame bute, kuriame galėčiau grožėtis raudonais senamiesčio stogais, tačiau nenorėjau palikti pamėgto meniško rajono. Netikėjau, kad Užupyje galėtų būti tokia vieta su nuostabiu vaizdu“, – 15min sakė Gintarė.

Moteris pasakojo jau kuris laikas planavusi persikelti į naujus namus. Ir nors tai nebuvo spontaniškas sprendimas, atsisveikinti su senuoju butu buvo labai sunku, išriedėjo ne viena ašara.

„Iš tikrųjų, jei atvirai, nenorėjau jo palikti, tikėjausi turėti abu būstus. Viename gyventume su draugu, o kitas butas būtų skirtas draugams bei šeimai, tačiau draugas nesutiko. Aš esu lengvai prisirišanti – jeigu man patinka batai, aš perku dvejus, jei patinka rankinė, įsigyju dvi“, – sakė Gintarė.

Moteris pasakojo dažnai išvykstanti kartu su Dmitrijumi į užsienį, o viena kelionė buvo lemtinga – jos metu pora galiausiai priėmė sprendimą įsikelti į butą, nuo kurio Vilnius matytųsi tarsi ant delno.

„Vasaros pabaigoje buvome Danijoje, Justino Timberlake‘o koncerte. Nuvykome į viešbutį, iš kurio nesinorėjo išeiti, nes taip gera buvo. Tada pasakiau draugui: „Kodėl mes negyvename namuose, kur kasdien galėtumėme mėgautis tokiais vaizdais.“ Ir štai, rugsėjį jau įsikėlėme į naują būstą Užupyje“, – pasakojo G.Gurevičiūtė.

Svarbiausias kriterijus – įspūdingas vaizdas

Ir šiandien jos svajonės išsipildė su kaupu – anksčiau pora vakarieniaudavo restoranuose, o šiandien mieliau gamina namuose arba užsisako maistą išsinešimui. Moteris juokiasi, kad nė vienas restoranas neprilygsta jų virtuvės vaizdams ir jaukumui.

Garsi pora atvirauja – jiems kur kas maloniau paprastai įsitaisyti ant sofos, nei pasitempus sėdėti išpuoselėto interjero restoranuose. Beje, kai dauguma svetainėje sofą stato prieš televizorių, Gintarė nusprendė, kad vaizdas pro langą bus kur kas įdomesnis, nei žydrasis ekranas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Naujieji Gintarės Gurevičiūtės namai
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Naujieji Gintarės Gurevičiūtės namai

„Sofą mes statėme ne taip, kaip paprastai žmonės, prieš televizorių, o prieš langą, nes vaizdas pro jį, tai lyg gražiausias paveikslas, kuris nuolat keičiasi – niekada nebūna toks pat. Vieną dieną pasakiškai gražus saulėlydis, kitą nuostabus auksinis ruduo, tada žiema – tai apšalę, tai sninga. Prieš kraustantis į šį butą dauguma draugų, gyvenančių viršutiniuose daugiaaukščių namų butuose, tikino, kad po mėnesio to vaizdo nepastebėsime, tačiau taip tikrai nėra. Po sunkios darbo dienos atsipūsdama tiesiog žiūriu į tolį, mėgaujuosi senamiesčio vaizdais ir juokiuosi, kad tai prilygsta rusenančiai židinio ugniai“, – sakė televizijos laidų vedėja.

Gintarės kurtas naujo buto interjeras

Gintarė 15min prisipažino, kad ieškojo buto, kuris būtų neįrengtas. Su širdies draugu norėjo susikurti minimalistinio stiliaus, jaukią atmosferą ir papuošti savo namus šviesiomis spalvomis. Tiesa, naujasis butas kol kad dar iki galo neįrengtas, juose trūksta daugybės jaukių smulkmenų ir sienas puošiančių paveikslų.

„Kai įsikėlėme, namuose buvo tik sienos ir virtuvė. Visą kitą mes darėme pagal save. Labai norėjau, kad butas būtų neįrengtas tam, kad galėčiau pati tai padaryti. Man nepatinka, kaip Lietuvoje įsivaizduojamas prabangus būstas – apkrautas sunkiomis užuolaidomis, provanso detalėmis, ornamentais, man tai negražu. Mėgstu minimalizmą. Patinka švara, šviesios spalvos“, – pasakojo Gintarė.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Naujieji Gintarės Gurevičiūtės namai
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Naujieji Gintarės Gurevičiūtės namai

Moteris juokavo, kad vos įsikėlus į naują butą, pirmasis jame atsiradęs daiktas buvo čiužinys, vėliau nugulė ir kilimas, pastatyta sofa. Pora atsakingai stengėsi įrengti namus ir ne kartą grąžino nusipirktus daiktus.

„Man labai pagelbėjo „Dekora.lt“, nes pradžioje įsirengti namus atrodė vieni juokai, tikėjausi, kad pastatysiu būtiniausius daiktus ir jau bus jauku, tačiau labai greitai supratom, taip tikrai nėra. Pirkom kokius 7 kilimus, bet juos vis priduodavom, o galiausiai liko tas, kurį nusipirkom patį pirmą. Tada atkeliavo sofa. Viskas po truputį“, – sakė Gintarė.

Naujieji Gintarės Gurevičiūtės namai Užupyje:

Namų interjero detalėmis prekiaujanti įmonė padėjo įgyvendinti daugelį žinomos moters idėjų. Butas turi įmantrios formos lubas, kurias norėjosi sušvelninti įvairiais namų dekoro daiktais. Dizaineriai iš savo siūlomo asortimento parinko tobulai tinkantį baltą vazoną, kuris turi panašias formas, taip pat minimalistinio stiliaus staliuką, veidrodį.

Kuriant interjerą svarbi antros pusės nuomonė

Nors ir sakoma, kad vyrams vaikščioti po parduotuves – tikra kančia, visgi G.Gurevičiūtė sakė be savo draugo interjero detalių nepirkusi. Juk kuriant bendrus namus reikia ir antros pusės patarimo.

„Pagal Zodiako ženklą esu Svarstyklės, tad kiekvieną sprendimą priimdama turiu kelis kartus gerai viską apgalvoti. Dizaineriai man buvo atvežę tris šviestuvus, kelis staliukus, kilimus. Dėl kiekvieno tariausi ne tik su Dima, bet ir su tėvais, įjungdavau vaizdo pokalbį ir visi kartu dėliojomės visus už ir prieš“, – juokdamasi pasakojo Gintarė.

Kurdama naujų namų dizainą, moteris daug daiktų paliko garaže. Ji nemėgta kaupti, o ir dovanojamas statulėles vertina skeptiškai. Visgi knygoms moteris teigė neatsispirianti – juk jos ne tik papuošia namus, bet ir padeda atsipalaiduoti.

„Kraustantis daug daiktų nukeliavo į mūsų kieme esantį garažą. Aš nekaupiu ir pas mane nėra nei nuotraukų, nei rėmelių, nei skulptūrėlių. Visada ir draugų prašau jų nedovanoti, nes dažniausiai tokie daiktai galiausiai atsiduria dėžėse. Tačiau mėgstu knygas – jas reikės atsivežti iš to garažo“, – planais dalijosi Gintarė.

Nauji namai – ramybės oazė

O kaip nauji namai be vakarėlių, juk daugelis įpratę su artimais žmonėmis švęsti įkurtuves, ypač tada, kai įsikelia į tokį nuostabų butą. Tačiau Gintarė sakė vakarėlių nerengianti – namai jai vieta, kurioje gera sugrįžti, atsipalaiduoti ir pabūti su savimi.

„Mano namai yra tokia erdvė, tvirtovė, kurios nesinori teršti vakarėliais. Pas mus ateina draugų pavakarieniauti, mes galim išgerti vyno taurę, bet garsi muzika, išgertuvės iki ryto ar vakarėliai, kurie prasitęsia namuose, tolima praeitis. Senuose namuose tikrai buvo visko, ir švenčių nemažai, tačiau čia viskas kitaip. Apskritai gyvenime savęs labai daug išdalinu, viešumas irgi reikalauja energijos. Namai yra ta vieta, kur norisi, kad sugrįžtų ramybė“, – šypsojosi moteris.

Šiandien Gintarė džiaugiasi galėdama didžiąją savo laiko dalį praleisti jaukiame, 3 kambarių bute. 15min ji prisipažino, kad net vykstant pailsėti į spa nebesinori praleisti nakties viešbutyje – juk namuose laukia pati patogiausia lova, o svarbiausia, visų moterų taip trokštamas didžiulis persirengimo kambarys.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Gintarė Gurevičiūtė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Gintarė Gurevičiūtė

„Turime labai jaukų miegamąjį, didelę svetainę. Jei kažkur išvažiuojame, tai net nesinori likti nakvoti svetur. Anksčiau būdavo, kad kartais savaitgalius praleisdavome Druskininkuose ar Trakuose, bet dabar visuomet grįžtame, nes čia yra mano fainiausias miegamasis, fainiausia virtuvė, fainiausia svetainė. Labai smagu turėti ir didelį persirengimo kambarį. Čia turėjo būti miegamasis, bet nusprendėm prisidėti daugiau spintų ir pasidaryti drabužinę“, – neslėpdama džiugesio sakė Gintarė.

Jaukumą daugiau nei dvejus metus bendrą ateitį kuriančios poros namuose papildo ir degančių žvakių kvapas. Gintarė pasakojo greitai prisirišanti ne tik prie žmonių, bet ir daiktų ar kvapų: „Mano vieni kvepalai nuo 14 metų nesikeičia, kitus jau 10 metų naudoju.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius