-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Gintarė Gurevičiūtė: „Plaukimas irklente – tarsi meditacija“

Nors irklentės – visai neseniai į Lietuvą atkeliavusi vandens sporto šaka, ji jau turi būrį gerbėjų. Vienos iš aktyvesnių šio sporto mėgėjų – merginos, tarp kurių ir neseniai pirmą kartą irklentę išbandžiusi Gintarė Gurevičiūtė. Nuotykių ieškotojos neatsispiria net ir ankstyviems, 6 val. ryto vykstantiems irklenčių plaukimams.
Gintarė Gurevičiūtė
Gintarė Gurevičiūtė / Asmeninio albumo nuotr.

„Esu ne kartą mačiusi jūroje irklentėmis plaukiojančius žmones – man tai pasirodė be galo romantiška. Iš tiesų, vos tik atsistojus ant lentos ir pradėjus plaukti upe apima neapsakoma ramybė. Sunku net patikėti, kad būnant miesto centre, galima taip lengvai ir greitai pabėgti nuo viso šurmulio ir iš proto varančio tempo, – mintimis po plaukimo dalinasi Gintarė. – Galvojant apie plaukimą irklentėmis, labiausiai žavi mintis, kad kiekvienas šioje veikloje gali atrasti savų tikslų – sportuoti, pramogauti ar tiesiog degintis. Juk tai kur kas įdomiau už nuobodų gulėjimą ant ežero kranto“.

Dar viena, visai netikėtai dėl irklenčių pametusi galvą, individualių kelionių organizatorė Kristina Kavaliūnaitė mano, kad pirmiausia šis sportas traukia galimybe lengvai ir smagiai pramogauti tiek patirties turinčius mėgėjus, tiek naujokus. Mergina apie vis sparčiau Lietuvoje populiarėjančią pramogą sužinojo visiškai atsitiktinai, kai poilsiaudama Neries krantinėje, Vilniuje, pamatė neįprastai vandeniu „vaikščiojančius“ žmones. „Nesunkiai radau ir klubą, ir organizatorius, o irklentėmis užkrėčiau ir savo draugus – išbandėme tiek rytinius, tiek vakarinius plaukimus. Tai tikrai maloni liga“, – sako Kristina. 

Asmeninio albumo nuotr./Kristina Kavaliūnaitė
Asmeninio albumo nuotr./Kristina Kavaliūnaitė

Prie irklenčių klubo „Sup-board“ rytinių plaukimų mielai prisideda ir Lietuvos dailiojo čiuožimo čempionė, sveikatingumo specialistė Rūta Gajauskaitė. Ji tapo irklenčių sporto Lietuvoje pradininke komiškomis aplinkybėmis: „Prieš keletą metų, pusryčiaujant Druskininkų lauko kavinėje, mane užkalbino amerikietis, kuris bandė sužavėti JAV beprotiškai išpopuliarėjusiu irklenčių sportu. Vaikinas išėjo savais keliais, bet irklenčių istorija tik prasidėjo: kiek vėliau, atostogaudama Meksikoje, pati išmokau plaukti irklente, o grįžusi apie naują sportą papasakojau šio klubo įkūrėjui Ignui Kazlauskui“, – teigia Rūta, prisimindama savo pažintį su šia sporto šaka.

Pasak I. Kazlausko, nieko keisto, kad merginoms itin patinka irklentės – juk tai savita sporto, meditacijos, irklavimo ir saulės vonių kombinacija. Be to, norint mėgautis ja, nereikia specialios aprangos, o irtis galima beveik visur: ir jūrose, ir upėse. Žinoma, nepaneigsi ir fakto, kad irklentė ne tik puikiai tinka viso kūno treniruotei, bet yra ir kitoks būdas leisti laisvalaikį, ieškoti ramybės ar mėgautis pramoga draugų kompanijoje.

Asmeninio albumo nuotr./Rūta Gajauskaitė
Asmeninio albumo nuotr./Rūta Gajauskaitė

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius