-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Gintarė Karaliūnaitė-Canuel meilės Lietuvai jausmą patikrino daugybę kartų

1990-ųjų metų kovo 11-ą dieną Aukščiausioji Taryba-Atkuriamasis Seimas priėmė Lietuvos valstybės nepriklausomybės atkūrimo aktą. Šiemet sukanka 25 metai, kai Lietuva nepriklausoma. Žmonės.lt klausia žinomų žmonių, už ką jie myli nepriklausomą Lietuvą.
Gintarė Karaliūnaitė-Canuel
Gintarė Karaliūnaitė-Canuel / Stop kadras

Dainininkė Gintarė Karaliūnaitė-Canuel Lietuvą myli už jos senąją kultūrą ir kadaise močiutės jai įskiepytas vertybes. „Myliu Lietuvą už mūsų Kūčias, Velykas, laisvas vaikystės vasaras, gražią kalbą. Myliu natūraliai, nes jau patikrinau tą savo jausmą daugybę kartų: kai išvažiuoju kažkur toli, kur labai gražu ir labai gerai, kur daugelis veržiasi gyventi. Tačiau jau trečią dieną noriu namo“, – sakė ji.

VIDEO: Dainininkė Gintarė Karaliūnaitė-Canuel kalba apie meilę Lietuvai

Kai prasidėjo Sąjūdis – Gintarei buvo 11 metų. Dar ir šiandien ji prisimena, kaip tuomet namuose nerimo kalbos apie norą būti nepriklausomiems. „Paslapčia giedodavome ir himną, visada žinojau, kokia yra mūsų tikra vėliava...“, – mintimis dalijosi atlikėja.

Kalbėdama apie laisvą Lietuvą Gintarė prisiminė ir skaudžią tremties temą. „Dažnai močiutė sakydavo, o kas, jei to būtų nebuvę? Kokie mes būtume dabar? Būtume buvę didi tauta. Būti laisvoje šalyje – nereiškia, kad galime kalbėti tai, ką norime, kad galime būti neatsakingi. Savo tautai linkiu atrasti tam tikrus dalykus. Nepolitizuoti, o mylėti tai, ką galima mylėti: gamtą, artimus žmones. Į viską reiktų žiūrėti paprasčiau, bet nuoširdžiau“, – kalbėjo ji.

O kodėl ir kaip laisvę mylite jūs? Pasidalinkite laisvės nuotaika ar nuotrauka savo paskyrose socialiniuose tinkluose „Instagram“, „Twitter“, „Facebook“ ir „YouTube“ panaudodami raktažodį #myliulaisvę ir ieškokite savęs specialioje šventinėje platformoje 15min.lt/myliulaisvę!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius