Su 15 diena! „Kino pavasario“ bilietas dovanų.
Prenumeruoti
Su 15 diena! „Kino pavasario“ bilietas dovanų.
Daugiau
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Gintarė Songailė su vaikais įsikūrė Teksase: apie Dariaus įrengtus namus, avokadus ir Kalėdas JAV

Spalio pabaigoje Gintarė Songailė su trimis sūnumis ryžosi smagiems pokyčiams – išsikraustė į Teksasą, kur šiuo metu dirba jos sutuoktinis, buvęs krepšininkas. Ir nors atrodytų, kad gyvenimas apsivertė aukštyn kojomis, naują lapą šeima verčia kaip niekad laimingi. Gi kaip liūdėsi, kai visus metus šviečia saulė, nauji namai vis labiau panašėja į savuosius, o parduotuvių lentynose – visuomet prinokę avokadai.
Gintarės ir Dariaus Songailų gyvenimas JAV
Gintarės ir Dariaus Songailų gyvenimas JAV / Asmeninio albumo nuotr.

Gintarė Songailė su vaikais į JAV atskrido prieš kelias savaites, tuo tarpu sutuoktinis Darius čia jau jaučiasi kaip savas. Per tris mėnesius vyras spėjo ne tik įsidirbti „San Antonio Spurs“ klube, bet ir susitvarkė su smulkiausiomis detalėmis.

Kol gyveno vienas, D.Songaila surado namus, spėjo pasirūpinti baldais, indais, automobiliais ir vaikų darželiu. Gintarė juokiasi – atvykus jai beliko tik viską išdailinti.

„Labai džiaugiamės, kad būsto paieškos neužtruko, greitai radome savo namus. Vyras gavo rekomendacijas iš komandos personalo, akcentavę, kad šitas rajonas tinkamas auginti vaikus, vieta taip pat logistiškai patogi – visai netoli treniruočių bazės“, – 15min pasakoja Gintarė.

Asmeninio albumo nuotr. /Gintarės ir Dariaus Songailų gyvenimo JAV akimirka
Asmeninio albumo nuotr. /Gintarės ir Dariaus Songailų gyvenimo JAV akimirka

Vienas iš paieškos kriterijų buvo erdvus namas ir miegamųjų skaičius, nes savaitgaliais apsistoja Dariaus Songailos dukra iš pirmosios santuokos.

Šeima apsistojo San Antonijaus mieste, o čia Darius Songaila ne kartą lankėsi žaisdamas NBA. Netoliese Meksikos įlankos esantis miestas nuostabų įspūdį paliko ir likusiai šeimynos daliai.

„Miestas tikrai labai geras, vos už valandos kelio nuo Meksikos įlankos, o kadangi oras čia visada primena lietuvišką vasarą/pavasarį, manau, dažnai nuvyksime į tuos labai išgirtus paplūdimius, juolab, kad nardome su Dariumi“, – šypteli Gintarė.

Asmeninio albumo nuotr. /Gintarės ir Dariaus Songailų gyvenimo JAV akimirka
Asmeninio albumo nuotr. /Gintarės ir Dariaus Songailų gyvenimo JAV akimirka

Sutuoktiniai naujame mieste planuoja ne tik prisiminti seną aistrą –nardymą, bet ir laukia, kada galės grįžti prie golfo.

„Dariaus draugai jau prieš atvykstant čia minėjo, kad aplink miestą yra daug labai gerų golfo laukų. Labai laukiu, kol pavyks išmėginti, nes Lietuvoje šis mano hobis yra labai priklausomas nuo sezono“, – džiaugiasi moteris.

Visus metus lepinanti saulė džiugina ir dėl didelės šviesių vaisių ir daržovių paklausos. „Viskas čia šviežia ir visiškai nepriklausant nuo sezono, viską gali rasti visus metus. O jau avokadų gerumas“, – juokiasi Gintarė.

Naujuose namuose Songailų šeima spėjo atšvęsti ir Heloviną, kuris čia ypatingai populiarus. Tai buvo puiki proga susipažinti ir su kaimynais.

Asmeninio albumo nuotr. /Gintarė Songailė
Asmeninio albumo nuotr. /Gintarė Songailė

„Kai Darius pasakojo vaikams apie šventę, kaip reikia puošti namus, kaip eisime su kostiumais pas kaimynus ir už tai gausime saldainių, berniukai nenustygo vietoje. Manau, atvykus, nors ir neilgam gyventi į šalį, turi priimti ir gerbti jų kultūrą, tradicijas ir vaikams parodyti virtuvių, įpročių, švenčių skirtumus“, – prisimena Gintarė.

Persirengusi penkeriukė visi kartu lankė kaimynus, tačiau G.Songailė sako, kad daugiausia laiko šeima bendrauja su Dariaus draugais ir komandos personalo šeimomis.

Gintarės ir Dariaus Songailų gyvenimo JAV akimirkos – galerijoje:

Kalėdos naujuose namuose

Kol kas šeima nežino, kiek gyvens JAV – viskas priklauso nuo Dariaus Songailos karjeros. „Krepšinio pasaulis nenuspėjamas, todėl nenoriu burti, gal du sezonai, o gal ir penki“, – sako Gintarė.

Ir nors kardinaliai pakeisti aplinką nėra lengva, moteris sako, kad šeima prie pokyčių pripratus. Įsivažiuoti į naujas pareigas puikiai sekėsi ir sutuoktiniui: „Mano vyras dėl savo krepšininko karjeros yra pripratęs prie tokių pokyčių kiekvieną sezoną, juolab, kad pats JAV baigė mokyklą, universitetą, 8 metus gyveno ir žaidė NBA“.

Asmeninio albumo nuotr. /Gintarė Songailė
Asmeninio albumo nuotr. /Gintarė Songailė

Prie naujovių pripratusi ir Gintarė. Dirbdama modeliu ji gyveno įvairiose užsienio šalyse. „Šeimai tai tikrai pirma tokio pobūdžio patirtis, bet manau, kad tokio amžiaus vaikai tai priims labai natūraliai, juolab, kad šešis mėnesius per metus gyvensime čia, likusius Lietuvoje“, – teigė G.Songailė.

Moteris sako, kad namų ilgesys šeimos nekankina, ypač, kad ji su vaikais sausį grįš į Lietuvą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Reklama
Atsakė, ko dažniausiai vaistinėse dairosi senjorai – domisi tiek vaistais, tiek vaistininkų patarimais
Reklama
Išskaidote investicijas? Ar žinote visas rizikas bei galimybes?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius