Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gitano Nausėdos inauguracijos apranga intriguoja: turės simbolinę reikšmę

Būsimojo prezidento inauguracija – jau rytoj, tačiau internete nenustoja virti diskusijos, koks aprangos kodas bus tinkamas šiai svarbiai šventei paminėti. Pats Gitanas Nausėda tikino, kad kostiumą šiai progai jau turi, todėl apie jį papasakojo plačiau ir svečiams dalijo patarimus, kaip reikėtų pasipuošti šventinei puotai.
Gitanas Nausėda
Gitanas Nausėda / 15min nuotr.

Dar šią savaitę socialiniuose tinkluose kilo diskusijos dėl neva netinkamai kvietimuose aprašyto prezidento inauguracijos aprangos kodo. Žinomas etiketo specialistas Giedrius Drukteinis pareiškė, jog „vakarinė-šventinė“ apranga esą neegzistuoja.

„Nežinau tokio kodo, o tai reiškia, kad Lietuvoj niekas to nežino“, – socialinio tinklo paskyroje rašė G.Drukteinis.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Gitanas Nausėda
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Gitanas Nausėda

Vis dėlto trečiadienį per spaudos konferenciją G.Nausėda pats atsakė į klausimą, ką reiškia toks aprangos kodo apibrėžimas, ir prasitarė, ką žada dėvėti pats.

Aš planuoju vilktis smokingą, kurį specialiai šiai progai pasisiuvau, – teigė būsimasis prezidentas.

„Pirmiausia aš patarčiau atsinešti gerą nuotaiką, jaustis laisvai, nes būtent mūsų aprangos kodo formulė ir reiškia, kad žmonės neturi patirti jokių nepatogumų dėl to, kad galbūt jų lentynoje arba spintoje nėra frako, arba nėra kelių smokingų“, – ragino būsimasis prezidentas.

Jis taip pat užsiminė, kad svarbiausia čia visai ne apranga, o gera nuotaika ir pati šventė:

„Jie (svečiai – aut. past.) turi pirmiausia jausti, kad tai yra ypatinga valstybei diena – ne man asmeniškai, bet valstybei, jaustis šventiškai, sutikti pažįstamų, gražiai praleisti laiką“, – pasakojo G.Nausėda bei pridūrė, kad būtent toks yra pagrindinis šventės tikslas.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Gitanas Nausėda
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Gitanas Nausėda

O ką dėvės pats jau tuo metu inauguruotas šalies vadovas? „Aš planuoju vilktis smokingą, kurį specialiai šiai progai pasisiuvau“, – teigė būsimasis prezidentas.

Nors G.Nausėda plačiau savo pasirinkimo nekomentavo, jo rinkimų štabo komunikacijos vadovas Aistis Zabarauskas per trečiadienio konferenciją sukėlė intrigą, užsiminęs apie specialųjį būsimojo prezidento smokingą.

„Tame bus simbolikos – tą galiu pažadėti, o artėjant inauguracijai arba iškart po inauguracijos papasakosime, kokia tai buvo simbolika“, – pasakojo A.Zabarauskas ir pridūrė, kad vėliau atskleis žmonių, dirbusių su kostiumu, pavardes.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Aistis Zabarauskas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Aistis Zabarauskas

Svarbiausia – kūrybinė laisvė

Pasirodžius nuomonių, jog galbūt ne visi svečiai supranta renginio aprangos kodą, į diskusiją įsijungė ir renginio organizatoriai. Anot jų, įvardydami aprangos kodą „Vakarinė šventinė apranga“ šie turėję minty tai, kad vakaro svečiams priėmimas turėtų tapti švente, o ne rūpesčiu dėl aprangos.

„Svečiams paliekama teisė patiems nuspręsti, kaip jie nori atrodyti vakariniame renginyje“, – teigė šventės rengėjai. Taip pat jie pridūrė, jog taip norima suteikti galimybę renginio dalyviams išlikti autentiškiems būtent jiems skirtoje šventėje.

„Organizatorių nuomone, kūrybinė laisvė interpretuoti ir džiaugtis šventiniu vakaru yra brangintinas ir puoselėtinas momentas“, – pabrėžė G.Nausėdos komanda.

Pasak jų, tiek renginio organizatoriai, tiek dalyviai susiduria su objektyviais laiko apribojimais, kai daugeliui „Black tie“ aprangos kodą įgyvendinti būtų tiesiog neįmanoma, todėl tai esą buvusi priežastis jo apskritai atsisakyti.

„Griežtas aprangos kodas reikštų svečių pasirinkimo galimybių ribojimą ir tam tikrą socialinį spaudimą“, – teigė organizatoriai ir pridūrė, kad visi šventės dalyviai bus laukiami šiltai ir nuoširdžiai, kad ir kaip jie nuspręstų pasipuošti.

„Visuose inauguracijos renginiuose svarbiausi yra ir bus būtent žmonės“, – kreipimąsi į renginio svečius užbaigė organizatoriai.

Pergalingos Gitano Nausėdos emocijos – galerijoje:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius