Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Granatų“ maisto ir gėrimų fiesta: išgąsdino mėsainis už 7 eurus, bet nebuvo iš ko rinktis

Maisto kainų šuolis jau kuris laikas stebina į festivalius susiruošusius melomanus. Savaitgalį vykusiose daugybės festivalininkų pamėgtose „Granatose“ vieni griebėsi už galvos, sakydami, kad valgio bei gėrimų kainos viršija visus rekordus, visgi kiti numojo ranka ir mėgavosi įvairiais užkandžiais. 15min pasidomėjo, kokią sumą reikėtų išleisti, norint festivaliuose pasistiprinti prieš šokius.
„Granatos 2019“ akimirkos
„Granatos 2019“ akimirkos / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Granatų“ festivalio organizatoriai, kaip ir kiekvienais metais, išties pasirūpino kiekvieno lankytojo skoniu. Čia buvo galima įsigyti dešrainių, mėsainių, gruzdintų bulvyčių, picų, vištienos kepsnelių, sparnelių, keptų koldūnų, kebabų, įvairių rūšių sriubos. Smaguriams pro akis nepraslydo vafliai, lietiniai blynai.

Šiais metais meniu buvo pastebimi ir lietuvių pamėgti užsienio virtuvių patiekalai – kiniški wok makaronai, meksikietiški takos, kesadilijos, itališka čiabata. Niekur nedingo ir lietuvių pamėgti šašlykai.

Ištroškusiems atsigaivinti tiekėjai siūlė vandeniu, įvairių rūšių alkoholiniais gėrimais, o rytais įgauti energijos su kava.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Festivalio maitinimo zona
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Festivalio maitinimo zona

Picas žmonės galėjo įsigyti už 8–9 eurus, mėsainiai ir šašlykai kainavo 7 eurus, o įvairių rūšių dešrainiai – 4–5 eurus. Dauguma prekybininkų lyg susitarę gruzdintas bulvytes pardavė už 3 eurus, vištienos patiekalai – po 4,50 euro. Pasivaikščiojus po maisto tiekėjų kioskus pastebėta, kad kebabų kainos toje pačioje vietoje skirtingomis dienomis buvo skirtingos. Penktadienį 5 eurai, o šeštadienį jį galima buvo įsigyti jau už 6 eurus.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Festivalio maitinimo zona
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Festivalio maitinimo zona

Meksikietiškais takos melomanai galėjo užkandžiauti už 7 eurus, kesadilijomis šiek tiek pigiau – už 6 eurus. Itališkos čiabatos kaina – 5–6 eurai. Saldumynų mėgėjai išleido mažiau. Lietiniai blyneliai festivalyje kainavo apie 4 eurus, vafliai su įvairiais saldžiais ir nesaldžiais priedais – nuo 4 eurų.

Alkoholio kaina šiais metais festivalyje buvo šiek tiek didesnė nei praėjusiais. Anksčiau alaus žmonės galėjo įsigyti už 3,50, o šiais metais dieną alkoholinis gėrimas kainavo 3,70, vakare jį parduodavo už 4 eurus. Sidras pernai kainavo 3,50, o kaina šiais metais – 3,70–4 eurai.

Vandens festivalininkai galėjo įsigyti už 1,50–2 eurus, kava kainavo apie 3 eurus.

Festivalio maisto kainos – galerijoje:

Maistas – brangus ir nelabai skanus

Pakalbinti festivalio lankytojai dažnai skundėsi aukštomis kainomis ir ne itin skaniu maistu. Vienas dalyvis tikino pastebėjęs ir gudrų alkoholio prekeivių pasipelnymo būdą.

„Pastebėjau, kad prekybininkai labai gudrūs. Jie parduoda alkoholinius gėrimus už 3,70, tačiau davus pinigus, pardavėja dažniausiai klausia, ar neturite smulkių. Tada davus 4 eurus, grąžos nebeatiduoda, nes neturi. Tokiu būdu tiekėjai labai gudriai užsidirba arbatpinigių“, – pasakojo festivalio lankytojas.

Lyginant su ankstesnėmis kainomis, anot vaikino, jos šiais metais tikrai „nenormalios“, tačiau žmonės neturi pasirinkimo, nori išgerti, pavalgyti, todėl perka.

Pirmą kartą festivalyje apsilankę vaikinai 15min taip pat sakė, kad maisto kainos, jų nuomone, labai aukštos. Geriau maistą vežtis iš namų, bet jis greičiau sugenda, todėl kartais tenka pasistiprinti nusipirkus greitai pagaminamų skanėstų.

„Pirmą kartą esame festivalyje. Maistą atsivežėme iš namų, bet sugedo, todėl teko pirkti čia. Valgėme kibinų, mėsainius. Jei pinigų turi, gali pirkti, bet tikrai labai brangu. Pavyzdžiui, nusipirkau žuvies už 6 eurus, Palangoje tokią pačią būčiau įsigijęs už 3 eurus. Buvo skani, tik paskui skrandis sustojo. O, va, ledai nebrangūs, mokėjome 1,50 euro, tiek pat jie kainuoja ir parduotuvėje“, – pasakojo vaikinas.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Festivalio dalyviai
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Festivalio dalyviai

Kita festivalio lankytoja piktinosi nusipirkusi vandens buteliuką už 2 eurus. Ji teigė, kad kaina yra neadekvati: „Anksčiau už vandenį mokėdavome 2 litus, o dabar nusiperkame vos ne už 10 litų.“

Prekybininkai susiduria su juoką keliančiais pirkėjais

15min pakalbino festivalio maisto tiekėjus bei drabužių prekybininkus ir pasiteiravo, kada jie sulaukia didžiausio žmonių srauto, su kokiomis kurioziškomis situacijomis susiduria ir ar pelninga prekiauti muzikos festivalyje.

Išskirtiniais, įvairiais stilizuotais veidais papuoštais drabužiais prekiaujanti moteris tikino, kad į „Granatas“ atvyko pirmą kartą: „Kadangi mūsų rūbai yra labai specifiški, ieškome vietų, kuriose galėtumėme prekiauti šiais drabužiais. Prekyba išties jau pasiteisino. Dažniausiai jaunimas perka kepures, jei ateina vakaras ir atvėsta, ima džemperius, o prasišvietus saulei, merginos įsigyja sukneles.“

„Klientai labai malonūs, draugiškai, nori pasišnekėti, papasakoja savo istorijas. Žmonės atsipalaidavę, turi laiko bendrauti“, – sakė drabužių „GO.D“ savininkė.

Tačiau su konfliktiškais klientais ir nemaloniomis situacijomis tenka susidurti alkoholinių gėrimų pardavėjams. Ir nors prekyba alkoholiu anot pardavėjų, visada atsiperka, kartais tenka pabendrauti su nemaloniais melomanais.

„Vakar festivalininkas griebė arbatpinigius, kurie stovėjo ant prekystalio. Kai kurie žmonės išties būna nepatenkinti, džiaugiuosi, kad man dar neteko susidurti su tokiu, kuris draskytų akis“, – sakė alkoholiu prekiaujanti mergina.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Antroji festivalio diena
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Antroji festivalio diena

Tiesa, alkoholiu šiais metais maisto pardavėjams prekiauti buvo uždrausta. Pasak „Autentiškos Vietnamo virtuvės“ maisto pardavėjos, alkoholiniai gėrimai parduodami tik specialiose, tarp suolų įrengtose palapinėse. Tai padarė šiek tiek nuostolių tiems, kurie parduodavo ne tik alkoholį, bet ir maistą.

„Anksčiau pas mus žmonės, nusipirkę alkoholio, dažniausiai pasiimdavo ir maisto“, – sakė festivalio maisto pardavėja.

Visgi pati maisto prekyba, anot pašnekovės, atsiperka: „Daugiausia žmonių ateina nuo 13 iki 16 val. arba užeina vakare, po koncertų.“

O kaip gi festivalis be nuotaikingų istorijų... 15min maisto pardavėjos pasakojo galinčios pasijuokti iš daugybės kurioziškų situacijų. „El Fuego Tacos“ pardavėjos šypsojosi pasakodamos dažnai sulaukiančios klausimų, ar neturi parduoti dantų šepetukų, pastos, čiužinio pompos, rankšluosčių ir net narkotikų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius