Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gražiausios pasaulyje moters titulas sukėlė diskusiją: „Ar tobulas grožis gali būti sukurtas?“

Pro mados tendencijų prognozuotojos-analitikės Marijos Palaikytės akis nepraslydo dar visai neseniai mokslininkų gražiausia pasaulio mergina išrinkta Bella Hadid, įvardyta kaip „tobulo veido“ proporcijas turinti podiumų karalienė. Socialinio tinklo paskyroje moteris privertė susimąstyti savo sekėjus, uždavusi klausimą, nejaugi šiais laikais tikrasis grožis reikalauja chirurgo rankos? „Mes jau žinome, kad jis nebeturi amžiaus, rasės, lyties ar svorio ribų, bet kartu šimtai milijonų seilėjasi sekdami maksimaliai rekonstruotas merginas“, – rašė Marija.
Bella Hadid
Bella Hadid / „Instagram“ ir „Scanpix“/„Sipa USA“

Dar visai neseniai užsienio mokslininkai atliko tyrimą ir nustatė, kad 23-ejų manekenė Bella Hadid 94,35 proc. atitiko tobulumo bruožus. Nustačius jos akių, antakių, nosies, lūpų, smakro, žandikaulio padėtis ir veido formą paaiškėjo, kad mergina labiausiai primena senovės graikų tobulumo idealą, apskaičiuojamą naudojantis specialia matematikos formule „Golden Ratio of Beauty Phi“, rašo „Daily Mail“.

Šis tyrimas ir jo rezultatai sukėlė viešoje erdvėje nemažai diskusijų, savo nuomonę apie grožio standartus išreiškė ir grožio srityje besisukanti mados tendencijų prognozuotoja-analitikė Marija Palaikytė.

„Gražiausias pasaulio grožis. Jau kurį laiką mano socialiniai tinklai pakartotinai primena, kad šiemet „mokslininkai“ išrinko gražiausią pasaulio moterį – Bellą Hadid. Matyt, taip jau lemta buvo – vien vardas koks... O mano atveju, matyt, apskaičiuota, kad tokios temos man bus aktualios. Tam tikra prasme tai yra tikrai aktualu – tad, pakalbam!“, – kviesdama merginas diskusijai feisbuke rašė M.Palaikytė.

Vida Press nuotr./Gražiausia pasaulio moterimi paskelbta Bella Hadid
Vida Press nuotr./Gražiausia pasaulio moterimi paskelbta Bella Hadid

Mados analitikė teigė, kad Bella, jos manymu, tikrai graži, tačiau svarstė, kas iš tikrųjų šiais laikais slepiasi po taip dažnai linksniuojamu žodžiu „grožis“. Marija atkreipė dėmesį ir prisiminė – vis dažniau girdime moteris sakant „reikia mylėti save tokią, kokia esi“, tačiau socialiniuose tinkluose vis dar žvalgomasi į plastikos chirurgų rankas atsiduodančias merginas, svajojama patobulinti savo netobulumus.

„Ar gali gražiausiu būti sukurtas grožis? Kas tuomet yra mūsų siekiamybė? Kaip vertinti savo ir kitų grožį? Pasaulis dabar yra itin jautrioj globaliosios sąmonės kryžkelėj, nes tuo pat metu grožio konkurencija yra gyva kaip niekada, bet kartu jau mokomės pripažinti savo trūkumus ir net nebevadinti jų trūkumais. Mes jau žinome, kad grožis nebeturi amžiaus, rasės, lyties ar svorio ribų, bet kartu šimtai milijonų pavydžiai seilėjasi sekdami maksimaliai rekonstruotas gražuoles“, – sakė Marija.

Ji svarstė, nejaugi galima gražiausiu skelbti žmogų, kuris iki korekcijų neatitiko grožio kriterijų: „Čia kaip sporte – dopingas nėra leidžiamas, nes rungtynės nebėra sąžiningos, o laimėjimas nebevertas nieko.“

Ir nors Marija sakė nemananti, kad plastinė chirurgija yra blogis, tačiau kartais jos rezultatai gali ne pranokti lūkesčius, o priešingai – nuvilti, todėl kartais geriau pralenkti operacinės stalus bei džiaugtis natūralumu.

„Ji tikrai nuostabus patobulinto grožio pavyzdys. Gal net gražiausias iš gražiausių, bet ar tikras grožis gražesnis? Jis nepalyginamas“, – rašė M.Palaikytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius