Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gražuolė Gabrielė Martirosianaitė Kaune pasimatavo suknelę iš sušių

2008-ųjų Mis Lietuva Gabrielė Martirosianaitė šeštadienį pirmą kartą gyvenime patyrė, ką reiškia vilkėti suknelę iš maisto produktų.
Gabrielė Martirosianaitė
Gabrielė Martirosianaitė / Teodoro Biliūno nuotr.

„Neišsigandau!“, – tvirtino tituluota gražuolė, Kauno Rotušės aikštėje vykusio festivalio „SUSHI fest‘12“ metu pristačiusi dizainerės Gertrūdos Ramūnaitės sukurtą drabužį iš sušių gamyboje naudojamų ingredientų.

Viršutinė suknelės dalis gimė iš jūros dumblių lapų „nori“, o apatinė – iš sušių ritinėlių. Tačiau pagrindiniu akcentu tapo ryžiai, po vieną priklijuoti ant tvirto pagrindo, atstojusio drabužio apačią.

Su entuziazmu netradiciniuose projektuose dalyvaujanti „Mis Lietuva“ sakė nesibodinti išbandyti keisčiausių pasiūlymų, nes mananti, kad kuriantį jaunimą palaikyti būtina. „Dar prieš renginį mačiau suknelės eskizą. Ji man patiko ir atrodė labai įdomi“, – sakė G. Martirosianaitė. Gražuolė sako atkreipusi dėmesį ir į kitus G. Ramūnaitės darbus, turinčius savitą ir originalų stilių.

„Suknelė buvo tokia skani, jog ne vienas šventės dalyvis ją turbūt būtų mielai suvalgęs!“ – juokavo G.Martirosianaitė, sušius pamėgusi būdama šešiolikos. Ilgą laiką Japonijoje dirbusi mergina sakosi itin vertinanti japonų kultūrą ir, nors sušiai Lietuvoje kitokie, jų dailioji mergina retsykiais paskanauja.

Sušių fiesta

Vilniaus dailės akademijos antrakursė G.Ramūnaitė pirmajame Lietuvoje sušių festivalyje pristatė ir dar penkis modelius, sukurtus iš audinio bei senų audio juostelių. Visi šie modeliai buvo dekoruoti aksesuarais iš ryžių ir jūros dumblių lapų.

„Ieškojau įdomios medžiagos, kurią galėčiau panaudoti kurdama drabužius. Akis namuose užkliuvo už nuo vaikystės kauptų kasečių. Išardžiusi jas pamėginau juostas megzti ir man pavyko“, – pasakojo G.Ramūnaitė.

Be kolekcijos pristatymo sušių festivalio metu vyko ir daugiau renginių. Iš 40 kilogramų ryžių dizainerė Gustė Pocevičienė supylė spalvingą mozaiką, o „Sushi express“ sušių  meistras pagamino net tris rekordiškai mažus, skirtingų rūšių sušius iš vieno ryžio. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius