Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Gražvydas Sidiniauskas įstrigo Šiaurės Airijoje: sveikata prasta, gali būti išmestas į gatvę

Ne visi lietuviai paskutiniais reisais spėjo grįžti į izoliuotą tėvynę. Šiaurės Airijoje užstrigo dainininkas, „Lietuvos balso“ finalininkas Gražvydas Sidiniauskas. Gražvydas į Belfastą atvyko metų pradžioje, norėjo dalyvauti muzikiniame TV projekte, koncertavo lietuvių kavinėse ir restoranuose. Tačiau prasidėjus koronaviruso pandemijai, visi koncertai buvo atšaukti, vyrukas liko be honorarų.
Gražvydas Sidiniauskas ir Inga Jankauskaitė
Gražvydas Sidiniauskas ir Inga Jankauskaitė / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Gražvydas bandė uždarbiauti gatvėje. Grojo Belfasto gatvėse. Sako, buvo galima per dieną uždirbti porą dešimčių svarų. Tačiau, įsisiautėjus koronai, ir gatvės tapo tuščios. Gražvydas turėjo galimybę grįžti namo į Lietuvą. Tačiau skrydžiai stipriai išbrango – nebeužteko pinigų bilietams.

„Bilietai brangūs, net nuo 500 iki 1000 eurų, man tai neįkandami pinigai grįžti“, – LNK laidai KK2 guodėsi Gražvydas Sidiniauskas, o išsamų pasakojimą žiūrovai išvys trečiadienio vakarą.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Gražvydas Sidiniauskas
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Gražvydas Sidiniauskas

Šiaurės Airijoje Gražvydas gyvena pas savo bičiulį. Tačiau bijo, kad bet kada gali atsidurti gatvėje. Gražvydas jaučiasi labai silpnas, pažeidžiamas, streikuoja širdis, kūryba šiuo metu visiškai sustojusi.

„Tiesiog fiziškai negaliu iš čia ištrūkti. Tai labai paveikė ir mano sveikatą, pradėjau stresuoti, kadangi turiu problemų su širdimi, neturiu pilietybės, neturiu privilegijų, jeigu man kažkas nutiktų, Europos draudimo kortelė čia net negalioja, negalėčiau gauti pagalbos“, – pasakojo Gražvydas, ir taip turintis regos problemų.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Gražvydas Sidiniauskas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Gražvydas Sidiniauskas

Dainininkas atskleidė, kad lietuviai Didžiojoje Britanijoje jau pelnosi iš tautiečių nelaimių. Organizuoja nelegalias lietuvių keliones namo. Fūrose, tiksliau jų priekabose, taip pat brangiai. „Važiuoti sunkvežimio bagažinėje – žvėriškos sąlygos, nemanau, kad tokia suma verta už tokias sąlygas“, – sako Gražvydas.

Visa Šiaurės Airijoje įstrigusio „Lietuvos balso“ finalininko Gražvydo Sidiniausko drama – šį trečiadienio vakarą, 19.30 val., laidoje KK2 per LNK televiziją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius