Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gritė Maruškevičiūtė. Gražuolės organizmui nuolat reikia adrenalino dozės

Netrukus „Mis Lietuva 2010“ G. Maruškevičiūtė išskris į Kiniją. Šioje šalyje lietuvaitė kovos dėl gražiausios pasaulio merginos karūnos. Kuo ji tikisi pavergti griežtą komisiją? „Labai svarbu nuoširdžiai šypsotis ir maloniai bendrauti“, – įsitikinusi gražuolė, kuriai ryškią vakarinę suknelę siuva dizainerė Julija Janulaitytė.
Gritė Maruškevičiūtė
Gritė Maruškevičiūtė / Olgos Polomarenko nuotr.

Vardas, pavardė: Gritė Maruškevičiūtė.
Gimimo data, vieta: 1989 06 18, Šiauliai. 21 m.
Šeima, kurioje gimė: mama – Inga, tėtis – Raimundas, brolis – Tadas.
Išsilavinimas: Mykolo Romerio universitete trečiakursė Gritė studijuoja teisę ir valdymą.

Olgos Polomarenko nuotr./Gritė Maruškevičiūtė
Olgos Polomarenko nuotr./Gritė Maruškevičiūtė

Grite, kaip manai, kas lėmė Tavo pergalę? Ar šiandien drąsiai gali sakyti, kad iš visų kandidačių Tu buvai verčiausia šios karūnos?

Daugelio manymu, pergalę grožio konkursuose lemia tik išvaizda, tačiau klaidinga taip galvoti. Labai svarbios žmogaus asmeninės savybės, charakterio bruožai. Juk išrinkta mergina į „Miss World“ konkursą vyksta atstovauti Lietuvai. Manau, ypač dėmesį reikėtų atkreipti į nuoširdumą, taktą. Džiugu, kad tiek žiūrovų, tiek komisijos nuomonė sutapo. Jaučiuosi laiminga ir puikiai įvertinta.

Prabėgus trims savaitėms po konkurso finalo, gali pasakyti, kaip pasikeitė Tavo gyvenimas? Kaip Tavo pergalę sutiko artimieji? Tave žmonės jau atpažįsta gatvėje?

Gyvenimas apsivertė šimtu aštuoniasdešimt laipsnių kampu. Kiekviena diena kupina įdomių pažinčių, susitikimų ir potyrių. Be galo daug visko išmokau. Esu laiminga, kad artimieji džiaugiasi, palaiko mane kiekviename žingsnyje, padeda man atliekant dienos užduotis.
Ir anksčiau sulaukdavau nemažai dėmesio, tačiau dabar atsiranda žmonių, kurie prieina ir paklausia: „Ar čia jūs?“ Tokie momentai labai malonūs ir priverčia nusišypsoti.

Ar nebijai, kad nuo šiol teks atidžiau vertinti su Tavimi norinčius susipažinti, artimiau pabendrauti žmones? Gal jie tiesiog tikisi turėti garsią draugę?

Kadangi teko nemažai keliauti, kraustytis, jau esu susidūrusi su tokiais žmonėmis. Išmokau juos perprasti. Turiu savo draugų ratą, kuris nėra didelis, bet mus sieja stiprus ryšys. Tikiuosi, kad mano aplinka išliks tokia pat jauki ir maloni.

Ar esi pasiruošusi tam, kad nuo šiol visada būsi dėmesio centre: žurnalistai seks kiekvieną Tavo žingsnį, domėsis asmeniniu gyvenimu, stengsis apie Tave sužinoti kažką pikantiško?

Reikia su tuo susitaikyti, kad nuo šiol esu viešas asmuo (šypsosi). Turiu draugų žurnalistų, tad žinau jų gudrybes. Šiek tiek nemalonu, kad būtent žiniasklaida šiuo metu formuoja daugumos apie mane nuomonę. Kiekvienas žurnalistas per pokalbį mane mato „savu kampu“, būtent taip ir pateikia. Tai gali būti gana klaidinga. Bet dėmesys man patinka.

Olgos Polomarenko nuotr./Gritė Maruškevičiūtė
Olgos Polomarenko nuotr./Gritė Maruškevičiūtė

Jeigu Tau būtų suteikta teisė vienai iš Lietuvos pramogų ar meno pasaulio merginai uždėti grožio karūną, ką pasirinktumei?

Mano autoritetai – Alma Adamkienė ir Rūta Ščiogolevaitė. Tai labai skirtingos, bet mane be galo žavinčios asmenybės. Iš jų verta daug ko pasimokyti. O grožio karūną uždėčiau savo mamai – už jos optimizmą, švelnumą, eleganciją ir visus pakerinčią šypseną. Grožį vertinu ne pagal išorę.

Vienos grožio karalienės gyvena ramų gyvenimą, kitos stengiasi aktyviai dalyvauti įvykių sūkuryje, nepraleisti smagių vakarėlių. Kaip Tu elgsiesi?

Esu ramus žmogus, bet domiuosi renginiais, mane žavi scena, mėgaujuosi pristatinėdama dizainerių kolekcijas. Neisiu prieš save ir nesiimsiu to, kas man nėra skirta. Manau, šie metai dar keis mano požiūrį į daugelį dalykų, ir aš atsirinksiu tai, kas man reikalinga.

Kai anksčiau kalbėjome, užsiminei, kad dievini ekstremalųjį sportą. Gal gali papasakoti plačiau?

Būdama 14 metų, Sasnavos aerodrome šokau parašiutu. Tuo rimčiau užsiiminėjo tėtis ir brolis. Skraidymas kukurūznikais buvo kiekvieno savaitgalio pramoga. Rodos, mano organizmui nuolat reikia adrenalino dozės. Mėgstu jausmą, kai nejauti tvirto pagrindo po kojomis. Žinoma, su protu. Tikiuosi iki žiemos suspėti paskraidyti oro balionu.

Tavo nuomone, kokios yra svarbiausios grožio procedūros, kurias privalo atlikti kiekviena mergina, ir kokios būtiniausios Tavo kosmetikos krepšelio priemonės?

Manau, kiekvienai merginai, moteriai be galo svarbu gerai išsimiegoti, nes tai – pagrindinis grožio šaltinis. Aš puikiai jaučiuosi po aromatinių aliejų vonios ir palepinusi plaukus natūralia kauke. Pagrindinės mano kosmetikos priemonės yra alyvuogių arba kokosų aliejus, blakstienų tušas ir kompaktinė pudra.

Itin reta Lietuvoje sutikti merginų, kurios nedažo plaukų, neprisiaugina nagų ar blakstienų. Kas Tave priverstų pakeisti požiūrį?

Esu už natūralų grožį. Nemanau, kad kas nors galėtų pakeisti tokį požiūrį. Nebent bėgantys metai.

„Ir anksčiau sulaukdavau nemažai dėmesio, tačiau dabar atsiranda žmonių, kurie prieina ir paklausia: „Ar čia jūs?“ Tokie momentai labai malonūs ir priverčia nusišypsoti.“

Esi pavyzdys visoms merginoms, nes pati sau pinigėlius uždirbi nuo 14 metų. Ko Tave išmokė ši patirtis?

Manau, ne tik merginoms, bet apskritai jaunimui turėtų rūpėti, kaip greičiau pačiam užsidirbti pragyvenimui. Ypač dabar, kai Lietuvoje sunku. Jaunam žmogui turėtų būti gėda, jei jis, užuot padėjęs tėvams, kiurkso prie kompiuterio arba būna su draugais ir dar prašo pinigų savoms reikmėms. Patirtis išugdė atsakomybę ir savarankiškumą.

Studijuoji teisę ir valdymą. Ar sieji savo ateitį su šiomis studijomis? Gal turi kitokių planų?

Laukiu to momento, kai galėsiu pasidžiaugti diplomu rankose. Nueita jau pusė kelio. Ateityje, manau, gilinsiuosi į menus. Mokytis niekada nevėlu. Be galo norėčiau pakeliauti. Kelionės – tai neišdildomi potyriai, prisiminimai. Labai įdomu pažinti kitas kultūras, šviestis. Džiaugiuosi, kad netrukus vyksiu į Kiniją, nes ji įspūdinga šalis.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius