-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Gruodžio 21-oji: Ar garsūs žmonės bijo išpranašautos pasaulio pabaigos?

Zombiai, didžiuliai į žemę lekiantys asteroidai, pasaulinis tvanas, saulės sprogimas, žaibai ir ledynmečiai – tokios ir kitokios negandos galėtų ištikti, jei gruodžio 21-ąją, kaip išpranašavo majai, ištiktų pasaulio pabaiga. Vieniems šios pranašystės kelia šiurpą, kitiems – juoką, tačiau abejingų tikrai nepalieką. O kaip gi šią žinią priėmė Lietuvos garsieji? Ar jau išsikasė bunkerius, susiruošė konservų lentynas, geriamą vandenį ir šiltus drabužius?
Ar garsūs žmonės bijo išpranašautos pasaulio pabaigos?
Saulius Urbonavičius-Samas, Jurga Anusauskienė, Linas Adomaitis, Skaiva Jasevičiūtė, Justas Jankevičius, Violeta Mičiulienė / Žmonės.lt nuotr.
Justinas Jankevičius
Justinas Jankevičius

Televizijos ir radijo laidų vedėjas Justas Jankevičius

Aš pasaulio pabaigos idėjomis kažkaip nelabai tikiu. Ta prasme, jeigu aš tikėčiau pasaulio pabaiga, tai su manimi dabar nešnekėtumėte, nes telefonas jau būtų išmestas į šiukšlių dėžę ir aš kažkur mieste tuštinčiau savo banko sąskaitą, kurioje jau būtų pilna greitųjų paskolų.

Esu tos kartos, kuri labai daug informacijos pasiima iš filmų ir Holivudo, tad įsivaizduoju, kad realiausias pasaulio pabaigos scnarijus – Bruce‘as Willisas nesuspėja suprogdinti asteroido ir tuo viskas baigiasi.

Visų pirma, būtų labai keista, jei Nojus į savo biblijinę arką iš visų žmonių pasiimtu porelę ateistų. Tad spėju, kad manęs taip ar taip nepaimtų, bet jei vis tik paimtų aš, ko gero, pasiimčiau lygintuvą. Nes man patinka išlyginti marškiniai.

Skaiva Jasevičūtė
Skaiva Jasevičūtė

Televizijos ir radijo laidų vedėja Skaiva Jasevičiūtė

Aš, tikriausiai, kaip ir visi – lyg ir netikiu, bet tuo pačiu ir prisibijau. O jeigu bus, tai ką tada? Iš esmės, konservų nekaupiu, nieko nedarau... nežinau, jei ji tikrai būtų, manau, kad mes jau būtume pasiruošę ir žinotume, ką daryti. Dabar tai tik tokia masinė psichozė vyksta.

Su kolegomis darbe pakalbėjome, kad jei jau ir įvyktų pasaulio pabaiga – joks bunkeris nebepadėtų. Apmąstėm įvairiausius pasaulio pabaigos scenarijus ir pagalvojome, kad jei bus milžiniški šalčiai... na, koks –100 laipsnių temperatūros – na, tai šakės tada. Arba jeigu koks dangaus kūnas trenksis, juk irgi nieko gero. Šiaip, tai labiausiai neramu dėl mažųjų mūsų artimųjų – vaikų arba augintinių.

Ne, aš su tokiomis sąlygomis Nojaus, kad turiu pasiimti vieną ir būtinai daiktą, visiškai nesutinku! Man reiktų pasiimti mažiausiai tris taksus. Siaubas kažkoks.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Saulius Urbonavičius-Samas
Saulius Urbonavičius-Samas

Televizijos prodiuserius Saulius Urbonavičius-Samas

Pasaulio pabaigų yra daug. Ta pasaulio pabaiga, manau, yra kiekvieną dieną, kuomet užmerki akis. Žinoma, jeigu miegi. Nes jeigu žmogų kankina nemiga, tai tada jau blogiau. Pasaulio pabaiga yra labai paprastas dalykas (juokiasi).

Na, pažiūrėjus į šios dienos Seimą, Lietuvoje jau ir taip kažkokia apokalipsė vyksta (juokiasi). Pagalvojus, holivudinės pasaulio pabaigos man kelia juoką, nes tai yra pasakos. O jei ji bus rimta ir tikra, tai nemanau, kad bent vienas mūsų spės susigaudyti ar išsigąsti.

Geras klausimas, ką pasiimčiau į Nojaus arką... manau, kad pasiimčiau balalaiką arba gitarą. O ką gi tokiu atveju daugiau imti? Valgyti vis tiek nepasiimsi tiek, kiek reikia, o jei jau mirti, tai tik su daina.

Violeta Mičiulienė
Violeta Mičiulienė

Aktorė Violeta Mičiulienė

Šiandien aš kalbėjau su savo vaikais ir, kuomet jie sužinojo, kad aš rytoj važiuoju dirbti iš karto ėmė mane atkalbinėti: „Ar tu proto turi? Kur tu važiuoji? Ar žinai kokia rytoj diena? Ar pas tave pilnas bakas? Ar žvakių turi? Ar makaronų turi?“. O aš nė negalvojau, kad jau rytoj yra gruodžio 21 diena. Aš apie ją šiaip, mažai galvoju ir šis įvykis, manau, negali manęs paliesti, nes aš paprasčiausiai neturiu laiko (juokiasi).

Manau, kad jei būtų pasaulio pabaiga, pirmiausiai užges elektra, bet tam aš jau esu pasiruošusi. Nors ir netikiu, kad ji bus, kažkur giliai vis tik bijau ir man dėl to – labai gėda prieš save. Štai, pavyzdžiui, parduotuvėje buvo nuolaida žvakėms. Ir aš jų pirkau gana daug būtent dėl to, kad pagalvojau apie pasaulio pabaigą. Stovėdama kasoje ėmiau teisintis net neklausta, kad žvakes perku renginiui, vyksiančiam Vasario 1-ąją, o visai ne pasaulio pabaigai. Tas kas saugosi, tą ir Dievas apsaugo, ar ne(juokiasi)?

Jei įvyktų didysis tvanas ir Nojus, pakvietęs į savo laivą, leistų man pasiimti tik vieną daiktą... Manau, pasiimčiau knygą „Trise valtimi (neskaitant šuns)“, nes knygos istorija būtų net šiek tiek panaši į Nojaus arka. Be to, ji man duoda faktiškai 80 proc. optimizmo – skaitau ją ir džiaugiuosi.

Lino Adomaičio fotosesija
Linas Adomaitis

Muzikantas Linas Adomaitis 

Aš tikiu, kad tai yra kažkoks pasikeitimas, bet tuo, kad dabar žemę purtys drebėjimai ir dangus svaidysis žaibais – netikiu. Aš tikiu, kad šiomis dienomis, šiais laikais, vyksta tiesiog labai dideli pokyčiai žmonijos mąstyme ir evoliucijoje. Žinoma, pasižiūrėjus fantastinius filmus matai, kad dauguma scenarijų tikrai gali atsitikti ateityje, bet nemanau, kad viskas ims ir įvyks penktadienį. Bunkerį po namu bandžiau kasti, bet dabar jau įšalas yra (kvatoja) tai numečiau kastuvą ir pamaniau – kaip bus taip. 

Šiaip imčiau žmoną, bet ji nėra daiktas. O jei tektų daiktą rinktis... manau, užsipilčiau pilną baką dyzelio ir pasiimčiau savo juodą BMW.

Mindaugo Anusausko nuotr./Jurga Anusauskienė
Jurga Anusauskienė

Muzikos prodiuserė Jurga Anusauskienė

Žinokite, tikrai nei tikiu, nei ruošiuosi pasaulio pabaigai. Ji man ir taip įvyksta kokius tris kartus dienoje, taip kad jokio skirtumo ar penktadienį ji bus, ar nebus. Tikrai nesikasu bunkerio ir vandens atsargų nekaupiu. Man asmeniškai realiausia pasaulio pabaiga esamuoju momentu – nespėti nupirkti kalėdinių dovanų. Man  šiuo metu ji kaip tik ir vyksta (juokiasi).

Jei būtų galima pasiimti žmogų, pasiimčiau savo šokių partnerį Andrių Grebliką, nes man labai patinka šokti. Bet jei reikia pasiimti daiktą, tai tikrai pasiimčiau šokių batelius.

Vilija Lobačiuvienė
Vilija Lobačiuvienė

Ragana Vilija Lobačiuvienė

Kalbama, kad turi kažkas atsitikti su planeta, tai aš pasaulio pabaigos išvakarėse švęsiu savo gimtadienį, todėl įsivaizduoju, kad iš to siautulio mūsų planeta gali nuskristi kažkur toli toli. Bet manau, kad jau būsim lengvai apsvaigę ir nebus taip baisu. O jeigu kalbant rimtai, gruodžio 20 diena yra tikroji Kristaus gimimo data ir galbūt tas majų kalendorius tą ir atitinka, kad pradedama krikščionybės era, kuri dabar turėtų baigtis. Beje, Kristui buvo prognozuotas 2000 metų valdymas, taigi taip ir yra. Jo pranašavimo laikas baigiasi. Viskas natūraliai sutampa.

O apie pasaulio pabaigą aš kalbu tik optimistiškai, nes spėlionių ir versijų yra visokių, bet aš manau, kad gruodžio 21 dieną mes linksmai atšvęsime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius