Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Grupė „Biplan“ – apie ryšį su Ukraina ir kelionę po Kanadą dideliu limuzinu

Grupės „Biplan“ nariai neseniai įspūdžių pasisėmė viešėdami JAV ir Kanadoje. Ten ne tik koncertavo, bet ir keliavo po kalnus, kuriuose netgi spontaniškai nufilmavo naujosios dainos klipą. Keturias dienas trukusios kelionės metu jie turėjo ir progą pasivažinėti limuzinu. O, kad būtų smagiau, jame grojo grupės hitas „Labas rytas“.
Grupė „Biplan“
Grupė „Biplan“ / 15min klijuotė

Apie kelionę į Kanadą ir JAV grupės „Biplan“ nariai Olegas Aleksejevas ir Maksas Melmanas papasakojo viešėdami 15min studijoje. Jų kelionė truko keturias dienas: vieną iš jų filmavo klipą, kitą – koncertavo, o likusias dvi dienas lakstė po kalnus. Šalis pasižymi beprotiškai gražia gamta, tad, anot Olego, būtų galima ir mėnesį ten prasėdėti.

Asmeninio archyvo nuotr./Grupė „Biplan“ Kanadoje
Asmeninio archyvo nuotr./Grupė „Biplan“ Kanadoje

Spontaniškai nufilmuotas klipas

Prieš išvykdami į kalnus, grupės nariai dar nežinojo, kad ten filmuos naujausios dainos klipą. Nors Olegui tokių minčių buvo kilę.

„Filmavimo komandą mes surinkome per 15 minučių. Kai pamatėme tuos vaizdus, iš karto pasiūliau filmuoti, visi sutiko. Ėmėme telefonus ir pradėjome“, – 15min studijoje juokėsi O.Aleksejevas.

„Nusprendėme per minutę. Filmavimo komanda buvo visas mūsų kolektyvas. Buvo keturios kameros, tiksliau, telefonai, ir vienas modelis, aš, kuris vaidino, kad jam nešalta, – kolegą papildė M.Melmanas. – O iš tikrųjų buvo labai šalta, pūtė Šiaurinis vėjas.“

Rezultatas, anot muzikantų, buvo to vertas. O ir procesas buvo smagus, juos stebėjo turistai.

Koncertų svetur privalumai ir grupės bosisto iššūkiai keliaujant

Koncertai už Atlanto, kaip pasakojo biplanai, visada būna smagūs, nes ten gyvenantys lietuviai būna itin išsiilgę savo tautiečių, atlikėjų, grupių. Todėl juos sutinka labai svetingai, smagiai.

„Kanadoje dideliu autobusu-limuzinu važiavome į susitikimą su lietuvių bendruomene. Jis buvo pilnas gerai pašventusių lietuvių. Mums nespėjus įsėsti, jie paleido „Labas rytas“ dainą ir visi kartu dainavo“, – su gera nuotaika 15min pasakojo Olegas.

Gedmanto Kropio / BNS nuotr./Maksas Melmanas ir Olegas Aleksejevas
Gedmanto Kropio / BNS nuotr./Maksas Melmanas ir Olegas Aleksejevas

Tiesa, šioje kelionėje daugiau nieko netikėto neįvyko. Grupė jau yra daug keliavusi, tad, kaip juokauja, viskas, kas galėjo nutikti, jau nutiko.

„Šįkart Seržą, mūsų bosistą, mažiau palaikė oro uosto kontrolė. Jis yra iš tų žmonių, kuriam nuolat kažkas neatitinka. Tai koks skaičiukas vizoje ne taip parašytas, tai dar kas nors.

Jis visada su savimi vežiojasi vaistinėlę, tad šįkart jam teko papasakoti apie kiekvieną vaistą. Bet čia tokia smulkmena, prie kurios mes esame įpratę“, – juokėsi pašnekovai.

Kelionėje jie užfiksavo ir daug puikių kadrų. Ateityje galvoja netgi surinkti visas nuotraukas iš kelionių ir padaryti parodą.

Yra vietų, į kurias muzikantams norėtųsi sugrįžti ir kurias dar norėtųsi aplankyti. Pavyzdžiui, Australija, nes dar ten nekoncertavo. Nors, kaip teigė Maksas, koncertų yra buvę netikėčiausiose vietose. Pavyzdžiui, Albanijoje, Kosove.

„Albanijoje koncertavome vieno miesto mero rinkimuose, štabo šventėse. Aišku, dabar, tikriausiai, Albanija jau yra pasikeitusi, nes visa tai vyko prieš 15 metų. Ta šventė buvo su visomis tradicijomis, koncerto metu šaudė iš ginklų. Buvo linksma“, – 15min studijoje šypsojosi Olegas.

Vokietijos parama Ukrainai

M.Melmanas jau ilgą laiką gyvena tarp Lietuvos ir Vokietijos. Atlikėjas neslėpė, kad toks savotiškas blaškymasis šiek tiek vargina.

„Vis dėlto, kelionė iš Lietuvos į Vokietiją trunka tikrai ne tiek, kiek į Šiaurės Ameriką. Vos dvi valandos skrydžio ir aš jau pasiekiu savo tikslą. Lietuvoje veikiu dalykus, susijusius su darbu“, – 15min studijoje pripažino Maksas.

Kol kas jis neturi plano, ar pasirinks vieną šalį, ar taip ir gyvens tarp dviejų. Kaip sako – gyvenimas parodys.

Asmeninio albumo nuotr./Grupė „Biplan“
Asmeninio albumo nuotr./Grupė „Biplan“

M.Melmano teigimu, Vokietijoje taip pat nemažai kalbama apie Rusijos pradėtą karą Ukrainoje. Jis pats irgi prisideda prie paramos ukrainiečiams, padėdamas apgyvendinti karo pabėgėlius.

„Tai yra aštrus klausimas patiems vokiečiams. Kalbant apie tos šalies politikus, yra visokių nuomonių. Kai kurie galvoja, kad galbūt Vokietija neturėtų taip padėti. Tačiau paprasti žmonės labai nori palaikyti ir prisidėti.

Man irgi tenka tame padalyvauti, nes žmona atstovauja nevyriausybinei organizacijai. Ji vertėjauja, padeda su dokumentais, o aš padedu apgyvendinti pabėgėlius. Esu labiau toks kaip ūkvedys ar vairuotojas. Vokiečiai labai nori padėti, jaučia ir užjaučia šeimas“, – 15min pasakojo atlikėjas.

„Biplan“ ryšys su Ukraina

Kadangi tiek Maksas, tiek Olegas yra ukrainiečiai, jie turi nemažai bičiulių, kurie prieš karą gyveno Ukrainoje. Pastarieji iki šiol su jais susisiekia.

„Turime labai daug draugų, susirašinėjome su jais pirmomis dienomis, dabar jau mažiau. Iš karto keliems draugams pasiūliau atvažiuoti į Lietuvą, bet jie pasirinko kitas šalis arba liko Ukrainoje. Dabar jau nebesusisiekiame su jais“, – sakė O.Aleksejevas.

„Labai jautri ir skaudi tema, bet labai tikimės, kad visas tas absurdas greitai pasibaigs, kad ukrainiečiai galės atstatyti savo šalį ir bus dar stipresni“, – pridėjo M.Melmanas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius