Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

„Gustavo nuotykiai“ į kino teatrus pakvies užsienyje gyvenančius lietuvius

Jau spalio 17 dieną kino teatruose visoje Lietuvoje nuskambės specialiojo korespondento Gustavo ir jo bendražygio profesoriaus Kalėdausko balsai – pirmasis lietuviškas vaidybinis animacinis filmas „Gustavo nuotykiai“ pagaliau bus pristatytas šalies žiūrovams. Tą pačią dieną spalvingą ir šmaikščią juostą išvysti galės ir Danijos lietuviai Velje mieste, o spalio 18 dieną – tautiečiai Londone ir Helsingborge, Švedijoje.
Antelė Gustavo nuotykiai
Antelė Gustavo nuotykiai

Filmo „Gustavo nuotykiai“ kūrėjų teigimu, užsienio peržiūromis jie tęsia gražią tradiciją, kai Lietuvos kūrėjų filmai apjungia ir draugėn suburia užsienyje gyvenančius lietuvius. „Jau rodėme kitose šalyse tokius filmus kaip „Tadas Blinda. Pradžia“, „Valentinas už 2rų“, „Kaip pavogti žmoną“. Daug dėmesio ir pilnas žiūrovų sales sutraukę renginiai įrodė, kad net ir už mūsų šalies ribų gyvenantys lietuviai nesiliauja domėtis lietuvišku kinu, yra išsiilgę lietuvių kalbos. „Gustavo nuotykių“ seansai taps ne tik dar viena puikia proga pabūti tautiečių būryje, bet ir yra išskirtinė proga į kino teatrą atsivesti užsienyje augančius ir ypač retai viešose vietose lietuvių kalbą girdinčius vaikus, juk filmas skirtas visai šeimai“, – sakė filmo prodiuseris Žilvinas Naujokas.

Anksčiausiai, spalio 17-ąją, filmą „Gustavo nuotykiai“ pamatys lietuviai Danijoje, Velje mieste. Šeštadienį, spalio 18-ąją, į kino teatrą bursis Londone, „Genesis“ kino teatre, ir Švedijoje, Helsingborge, bei šių miestų apylinkėse gyvenantys lietuviai.

Planuojama, kad tuoj po pirmųjų premjerų „Gustavo nuotykiai“ toliau keliaus per Skandinavijos šalis, peržiūros kiek vėliau įvykti turėtų Švedijos sostinėje Stokholme, Islandijos sostinėje Reikjavike bei lietuvių gausiame Norvegijos mieste Bergene. Taip pat juostą išvys lietuviai Los Andžele, JAV, bei Dubline, Airijoje. Šiuo metu derinamos detalės dėl galimos „Gustavo nuotykių“ kelionės į Olandiją, didžiausią Kanados miestą Torontą ir dar keletą Jungtinės Karalystės miestų. 

Filme „Gustavo nuotykiai“ visą šeimą įtrauks nepamirštama kelionė, besidriekianti nuo įvairių Žemės kampelių iki pat vandenyno gelmių ir net kosmoso! Pagrindiniais filmo herojais taps specialusis korespondentas Gustavas ir profesorius Velykis Kalėdauskas-Kučys, kuriuos įkūnijo puikiai televizijos žiūrovams pažįstamas Audrius Rakauskas. Aktorių kolektyvą papildė Andrius Žebrauskas, Arūnas Sakalauskas, Remigijus Sabulis, Karina Krysko-Skambinė, Marijus Mikutavičius, Aldona Vilutytė ir Jurgita Drabatienė.

Televizijoje jau beveik 20 metų gyvuojanti laida „Gustavo enciklopedija“, virtusi stulbinančiais, pozityviais ir linksmais „Gustavo nuotykiais“, į Lietuvos kino teatrus atkeliaus jau nuo šių metų spalio 17 dienos. 

VIDEO: GUSTAVO NUOTYKIAI - oficialus kino filmo anonsas. Premjera 2014 m. spalio 17 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius