Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Gyvenimą pakeitęs realybės šou: Emerita įkūrė sėkmingą verslą bei „Maximoje“ netikėtai atrado meilę

Prieš šešerius metus realybės šou „Meilė ar pinigai?“ dalyvavusi Emerita Pankė šiandien gali džiaugtis nuosavu grožio salonu, drabužių butiku ir žavia šeima. Vis dėlto iki tokios laimės moteris nuėjo nelengvą kelią – vaikystėje patyrė nepriteklių, augindama dukrą naktimis ruošėsi egzaminams. Dabar Emerita šypsosi ir didžiausią padėką skiria jau minėtajam projektui – tai buvo tas taškas, nuo kurio viskas pradėjo kardinaliai keistis.
Emeritos Pankės šeima
Emeritos Pankės šeima / Asmeninio albumo nuotr.

Daugiau nei 10 valandų grožio pamokas vedusi Emerita net ir vėlų vakarą sutiko su manimi pasikalbėti. Įsėdusi į mašiną ir mintimis jau galvojanti apie poilsį namuose, moteris atrado laiko pasakojimams apie savo gyvenimo praeitį bei dabartį. Ir nors pokalbio metu buvo dažniau girdimas nuoširdus juokas, nei liūdesys, vis dėlto moteris leido pažvelgti ir į skaudžiausius gyvenimo epizodus.

Nepriteklius vaikystėje, nėštumas dvyliktoje klasėje, studijos auginant dukrą – taip atrodė Emeritos gyvenimas iki realybės šou „Meilė ar pinigai?“. Būtent šou, kaip ji pati sako, pakeitė jos gyvenimą neatpažįstamai. Po jo moteris ne tik ėmė gauti įvairiausių žinučių, bet ir atsirado minčių apie verslą grožio sferoje. Tad nieko nelaukdama ji savo idėją ir įgyvendino – įkūrė savo grožio ir mokymų studiją.

Manote, kad tuo Emeritos laimės istorija ir baigiasi? Tikrai ne. Kurdama savo verslą, ji kūrė ir kitą reikšmingą dalyką – meilę. O ją sutiko netikėtoje vietoje – „Maximoje“. Tad apie tai ir dar daugiau – 15min interviu.

Vaikystėje išgyveno nepriteklių, o 12 klasėje jau laukėsi dukters

Apie vaikystės dienas E.Pankė pasakoja ne iš linksmosios pusės. Pasirodo, jos šeima išgyveno sunkų laikotarpį, net prasimaitinti vos išgalėjo. Tačiau Emerita, kalbėdama apie šį gyvenimo tarpsnį, nenustoja plačiai šypsotis. Ji sako, kad tai ją tik užgrūdino.

„Gyvenime esu turėjusi daug įvairiausių išgyvenimų. Pradedant nuo savo vaikystės iki dabarties. Nesakau, kad esu nugyvenusi daug metų ir padariusi kažkokius žygdarbius, tačiau mano vaikystė buvo labai sunki. Mano mama mane su broliu augino viena. Mokiausi ir tuo pačiu metu brolį prižiūrėjau, nes mama iki 22 val. dirbdavo. Todėl po pamokų jį pasiimdavau, su juo ruošdavau namų darbus, valgyt darydavau, o vėliau eidavome mamos pasitikti“, – vaikystės dienas prisimena Emerita.

Asmeninio albumo nuotr./Emerita Pankė
Asmeninio albumo nuotr./Emerita Pankė

Emerita daug dirbo namuose, bet, negana to, ir mokykloje ji sėkmingai tapo geriausia mokine. Ji prisimena, kad judėti į priekį ją labiausiai paskatino mamos pasakyti žodžiai – „Nesimokiau gerai, todėl su pamokomis negalėsiu padėti. Pinigėlių samdyti korepetitorių taip pat neturiu. Todėl tai, ką pati užgyvensi, dukrele, tą turėsi“. Todėl Emerita tai ir padarė – sėkmingai viską užsidirbo pati.

Visgi kai kurie jos pastangų neįvertino. Dalis Emeritos bendraklasių bei mokytojų pradėjo ją apkalbinėti. To priežastimi tapo merginos nėštumas.

„12 klasėje pavyzdingiausia mokinė ėmė lauktis dukros. Visiems buvo šokas. Reikėjo išgyventi tam tikras apkalbas. Visi galvojo, kad va, mokėsi, mokėsi, bet kas čia iš jos išeis? Nieko gi nebus, galės vaikus auginti. Bet aš dar besilaukdama pabaigiau mokyklą, liepos mėnesį man įteikė diplomą ir galiausiai įstojau į universitetą. Pasirašiau sutartį, kad mokysiuosi neakivaizdžiai ir iškart po dviejų dienų dukrą pagimdžiau. Išėjo taip, kad mokiausi universitete ir ją auginau. Tiesa, dukrą auginau kartu su buvusiu vyru, su kuriuo draugavau nuo 16-os metų. Iki šiol gan puikiai sutariame“, – prisiminimais dalijasi E.Pankė.

Emeritos Pankės gyvenimo akimirkos – galerijoje:

Dukra moters gyvenime tapo ir tam tikru postūmiu. Mergaitę paguldžius pietų miego ji ruošdavosi atsiskaitymams, o jei ant nosies būdavo egzaminai, laukdavo, kol naktį dukra užmigs: „Galiu pasakyti tiek – kai nori, viskas įmanoma. Galiausiai mano dukra užaugo, aš pabaigiau universitetą. Buvau įstojusi ir į teisės magistrą. Mokiausi metus, bet paskui supratau, kad galiu mokytis ir kito dalyko. Vėliau gavau geras rinkodaros vadovės pareigas, o paskui pradėjau savo verslą – grožio saloną drabužių butiką.

Realybės šou padėjo atsistoti ant kojų

Prieš pat žengiant į grožio sferą moteris spėjo dalyvauti ir bene žinomiausiame realybės šou „Meilė ar pinigai?“. Į prieš šešerius metus televizijoje rodytą laidą Emeritą atvedė artima draugė, pati šiai avantiūrai nebūtų ryžusis.

„Nebuvo taip, kad aš sugalvojau jame dalyvauti. Nelabai žinojau apie registraciją. Apie dalyvavimą projekte irgi ilgai galvojau. Iš tiesų tai buvo labai sunkus apsisprendimas. Na, vis dėlto surizikavau.

Tai buvo mano išėjimas iš komforto zonos. Kaip žmogus jaučiau, kad patobulėjau, kontaktų daugiau atsirado, susipažinau su naujais žmonėmis. Nors visą gyvenimą nesiskundžiau drąsa, tačiau supratau, kad gyvenime kartais reikia daryti ir tai, ko pats nori. Todėl mano supratimas šiuo klausimu pasikeitė“, – sako E.Pankė.

Asmeninio albumo nuotr./Emeritos Pankės šeima
Asmeninio albumo nuotr./Emeritos Pankės šeima

O apie projektą ji atsiliepia tik pačiais šilčiausiais žodžiais – tai tapo postūmiu jos asmeniniame gyvenime. Kaip ji pati sako, kertiniu tašku, nuo kurio viskas ėmė po truputį keistis, ji ėmė kitaip save vertinti. Netgi neatmeta galimybės dalyvauti realybės šou ir ateityje. Tačiau pabrėžia – tokiame pačiame nedalyvautų, nes jau yra ištekėjusi.

„Žinoma, gal dalyvaučiau dar kartą, bet jau ne tokio pobūdžio. Nebe tas amžius ir nebe tas statusas šiai dienai. Tai gal buvo daugiau jauniems žmonėms skirtas šou. Tačiau aš visada esu už, nes po projekto įgijau daugiau patirties. Aišku, šiais laikais mes visi drąsos turime šiek tiek daugiau, bet po realybės šou atsirado daugiau pažinčių“, – džiaugiasi Emerita ir priduria, kad su keliais dalyviais bendrauja ir iki šiol.

Nors susitikti jiems kiekvieną dieną nepavyksta, tačiau bendravimą buvę šou dalyvę vis tiek stengiasi palaikyti. Moteris sako su jais susirašanti dažniau socialiniuose tinkluose, bet ryšio nutraukti tikrai neketina.

Asmeninio albumo nuotr./Emerita Pankė
Asmeninio albumo nuotr./Emerita Pankė

Tačiau buvo ir toks laikas, kai visą bendravimą teko nutraukti – Emerita buvo išsitrynusi socialinių tinklų paskyras. Taip pasielgė dėl per didelio gerbėjų dėmesio, gaunamų žinučių ir per dieną po 100 ar 200 kvietimų draugauti.

„Buvo daug, bet viską ištryniau. Paskui sugalvojau, kad noriu dirbti grožio sferoje ir teko susikurti naują anketą. Maniau, kad gal nereikėjo, metai jau buvo praėję, bet, pasirodo, žmonės nepamiršo. Daug klienčių net dabar ateina ir sako, kad mane matė projekte. Prisipažįsta, jog smagu su manimi susipažinti. Kai kurios ateina daryti procedūrų tam, kad galėtų dar ir pabendrauti“, – juokiasi moteris.

TAIP PAT SKAITYKITE: Spalvotas Agnės Kalinkinos gyvenimas: laikas sode, juoką keliančios apkalbos ir stipri meilė vyrui

Retai interviu dalijanti A.Petravičienė – atvirai: apie „falšyvus“ žmones, praradimus ir tvirtą šeimos sieną

Nuo rinkodaros vadovės iki grožio specialistės

Galiausiai šių dienų aistra moteris užsiimti pradėjo nepraėjus nė metams po realybės šou. Emerita prisipažįsta supratusi, kad savęs nerealizuoja, kad jai reikia veiklos, kur galėtų atsiskleisti, o tam puikiausiai tiko grožio sfera. Darbas rinkodaros įmonėje nuo 8 val. ryto iki 17 val. vakaro moters netenkino, tad ji nusprendė žengti į naują veiklą.

„Po šou sau pasakiau, kad tokia savotiška laisvė man buvo įdomesnė. Iš pradžių viską pradėjau nuo permanentinio makiažo mokymų. Turėjau paprastą kabinetą, o po pusės metų netikėtai radau nedideles patalpas. Ir maždaug per savaitę kilo idėja atidaryti grožio ir mokymo studiją. Po to mergaitės pradėjo siūlyti, kad gal mes kokius nors mokymus vedam, gal galėtų prisidėti ir jos, pakilti karjeros laiptais. Jos kažkokį pavyzdį manyje matė, nes man viskas taip greitai pavyko“, – apie verslo pradžią kalbėjo Emerita.

Asmeninio albumo nuotr./Emerita Pankė
Asmeninio albumo nuotr./Emerita Pankė
Asmeninio albumo nuotr./Emerita Pankė
Asmeninio albumo nuotr./Emerita Pankė

Ir tai dar ne viskas – ji spėjo išleisti savo aprangos liniją grožio meistrams bei atidaryti drabužių butiką.

„Gal jau trejus metus su tuo dirbu. Esu sukūrusi ne vieną mokymo programą, ruošiame kelių kvalifikacijų grožio specialistus, pradedant nuo makiažo specialistų iki permanentinio makiažo, antakių korekcijos, blakstienų priauginimo ir daugelį kitų“, – su grožio studijoje atliekamomis procedūromis supažindina E.Pankė.

Bet ar ji viską spėja? Emerita prisipažįsta, kad viskam laiko ne visada užtenka. Jei reikia suderinti darbą ir šeimą, kažkurį tenka aukoti.

„Tikrai galiu nuoširdžiai pasakyti, kad jei būnu su šeima, būna mano savaitgalis, aš griežtai atsisakau priimti klientes. Jei ir atostogos būna, tai visus pradedu ignoruoti, neatsakau į žinutes, skambučius. Aukoju darbą, nes noriu būti su šeima. Tačiau, jei aš dirbu ir visa atsiduodu kokiam nors projektui, nukenčia šeima. Niekada neišeina taip suderinti, kad viskas būtų kartu“, – 15min pasakoja Emerita.

Netikėčiausioje vietoje atrasta meilė

Meilė Emeritos gyvenime atsirado lyg perkūnas iš giedro dangaus – būsimą mylimąjį ji sutiko „Maximoje“. Moteris į prekybos centrą užsuko apsipirkti, kai netikėtai pro šalį praėjo Rokas.

„Ši meilė mano gyvenime atsirado įdomiomis aplinkybėmis. Nepatikėsite, bet mes su dabartiniu vyru susitikome „Maximoje“. Aš iš Marijampolės, o jis ne, todėl susitikimas buvo netikėtas. Paprasčiausiai prasilenkėme ir nuo to prasilenkimo viskas prasidėjo“, – šypsodamasi pirmąjį susitikimą su vyru Roku prisimena E.Pankė.

Tačiau šiuo prasilenkimu viskas nesibaigė. Vyras parodė, kad atkakliai sieks moters dėmesio, todėl ją greitai rado ir socialiniuose tinkluose. Čia jie pradėjo susirašinėti, o nustodavo tik tada, kai vienas iš jų eidavo miegoti.

Asmeninio albumo nuotr./Emerita Pankė su vyru Roku
Asmeninio albumo nuotr./Emerita Pankė su vyru Roku

„Pradėjome susirašinėti, nebuvo nė vienos sekundės, jog nebendrautume. Paskui išdrįsome susitikti kavos. Vėliau tiek laiko neturėjom, nes buvau užimta darbais, savo vaikais“, – prisimena Emerita.

Moteris neslepia – žinučių iš vyrų yra sulaukusi ir anksčiau, tačiau šis kartas buvo išskirtinis. O išskirtinis buvo ir tuo, kad pora galiausiai sumainė vestuvinius žiedus.

„O kodėl jam atrašiau? Nežinau, jis man patiko. Va taip ir išėjo. Paskui, kai išskridau į Egiptą, jis kiekvieną dieną važiuodavo į Marijampolę. Galvojo, kad vėl mane sutiks, nes nesakiau jam, jog esu išvykusi. Tik penktą dieną pasakiau, kad manęs neras Marijampolėje ir kad iš viso aš ne Lietuvoje. Tačiau jis buvo kantrus ir viskas išsirutuliojo iki to, kad susituokėme“, – laimingomis akimirkomis su 15min pasidalijo Emerita.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius