-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gyvenimui persikėlus į virtualų pasaulį: 5 knygų rekomendacijos technologijų entuziastams

Prieš pandemiją vyravęs įtemptas gyvenimo ritmas žmones taip įtraukdavo į kasdienius rūpesčius, kad širdžiai mieloms laisvalaikio veikloms laiko dažnai nebelikdavo. Nors šalyje besitęsiantis karantinas atnešė daug praradimų, tačiau padovanojo daugiau laiko sau. Internetinio žurnalo „Abstract Stylist“ įkūrėja Lina Survila tikina, kad karantinas jai taip pat suteikė galimybę daugiau dėmesio skirti knygoms, todėl dalinasi savo skaitinių rekomendacijomis.
Lina Survila
Lina Survila / Partnerio nuotr.

„Prasidėjus karantinui tikrai lieka daugiau laiko kokybiškam domėjimuisi, skaitymui. Taip pat daugiau laiko atsirado ir dalykams, kuriuos vis tekdavo nustumti į šalį – detalesnei namų ruošai, stalo žaidimams, vakarienėms namuose, trumpiems pasvajojimams prieš miegą. Mintys tapo ne tokios apkrautos nereikalingu išorės erzuliu“, – tikina L. Survila

Technologijų entuziastė tikina, kad dažniausiai ji renkasi elektronines knygas, o jas skaito išmanaus telefono ekrane. Nesenai pristatyto „Samsung Galaxy S21 Ultra“ ekranas yra net 6,8 colių įstrižainės, todėl skaityti jame yra patogu. Be to, naujasis flagmanas rodo 25 proc. ryškesnį vaizdą (esant 1500 nitų ryškumui), todėl mėgautis knygomis telefono ekrane galima net ir geriant kavą terasoje, šviečiant ryškiausiai saulei. „Eye Comfort Shield“ funkcija automatiškai pritaiko mėlynos šviesos lygį, o tai padeda sumažinti akių nuovargį bei įtampą ilgai skaitant.

„Labai dažnai knygas skaitau savo „Samsung“ telefone arba planšetiniame kompiuteryje. Nemėgstu turėti daug įrenginių, todėl renkuosi telefoną didesniu ekranu tam, kad būtų patogu skaityti. Radus norimą knygą nekantrauju ją pradėti, o internetu jas įsigyti daug greičiau. Karantino metu siuntos kiek užtrunka, tad ši opcija man labai patinka. Taip pat telefone galiu lengvai pasižymėti įvairias vietas. Tai labai patogu skaitant profesinę literatūrą“, – sako internetinio žurnalo įkūrėja.

L. Survila sako, kad karantino metu ji daug laiko skiria grožinėms knygoms, literatūrai apie elektroninę naujienų leidybą, naujausias technologijas ir siūlo penkis skaitinius, kuriuos rekomenduoja perskaityti kiekvienam:

  1. Rik Lomas „Learn to Code Now“. Itin išsamiai parašyta knyga, kurią verta perskaityti visiems. Net ir tiems, kurie nebūtinai siekia išmokti programuoti. Ji puikiai papasakoja, kas vyksta šiuolaikiniuose kompiuteriuose ir padeda suvokti esminius principus.

  2. Pandora Sykes „How Do We Know We're Doing It Right?“. Grožinė knyga apie šių laikų „Instagram“ kartą. Puikiai atspindėta mūsų kasdienybė bei juoką keliantys rūpesčiai. Ši knyga padeda atsipalaiduoti ir į save pažvelgti šiek tiek iš šono.

  3. Shoukei MatsumotoA Monk’s Guide to a Clean House and Mind“. Tai knyga, kuri padeda suvokti, kaip galima rūpintis savo namais bei palaikyti tvarką juose. Knygoje aprašomi įdomūs švaros principai, kurių laikosi vienuoliai.

  4. Žurnalas „Currier“. Ne knyga, tačiau skaitinys, kuris yra tikrai vertas dėmesio. Šis žurnalas itin kokybiškas ir informatyvus. Jame gausu informacijos apie naujausius startuolius, dizaino bei mados naujienas ir net patarimų, kaip pradėti savo verslą.

  5. Kai-Fu Lee „DI supervalstybės“. Tai knyga, kurioje pasakojama apie Kinijos bei JAV startuolių ekosistemą ir jų technologinius bei kultūrinius skirtumus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius