Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Hitas „Zombiai“ suskambo kitaip: daina išmokys saugotis nuo koronaviruso

Kol baimindamiesi koronaviruso vieni perka maisto ar tualetinio popieriaus atsargas, kiti sako, kad užtenka imtis racionalių prevencinių priemonių. Kol vieni apie tas priemones kalba, kiti dainuoja. Šįsyk apie koronavirusą ir kaip nuo jo apsisaugoti uždainavo aktorius Viačeslavas Mickevičius, perkūręs legendinės grupės „Antis“ hitą „Zombiai“.
Viačeslavas Mickevičius
Viačeslavas Mickevičius / Stop kadras

„Grėsmė iškilo staiga. Kiniečiai virusą išrado, dabar jisai Šiauliuose. Kontrolę virusas prarado“, – tokiais V.Mickevičiaus sukurtais žodžiais pradedama jo atliekama daina apie nūdienos aktualijas.

Tolimesniame tekste vardijamos priemonės, kaip saugotis nuo apdainuojamo koronaviruso: „Gyvenk kaip galima švariau, neleisk, kad čiaudėtų į veidą, prasiplauk, prasiplauk tu rankas, nepanikuok, jei skauda gerklę.“

Viačeslavas savo atliekamoje dainoje nepamiršo ir Italijos, kuri yra vienas iš koronaviruso epicentrų.

„Italų daug Milane, jie nekalti, tačiau apsėsti. Nesibučiuok tu su jais, virusu gali tu užsikrėsti“, – toliau dainuoja V.Mickevičius.

Su Viačeslavu susisiekus 15min, šis pasakojo, kad dainos apie koronavirusą Lietuvoje dar niekas nebuvo sukūręs, nors paniką jis sėja jau seniai, tad pirmadienį susimąstė – kodėl nepabandžius jam? Panaudojęs žinomos grupės kūrinį, jį aktorius pritaikė šiandienos aktualijoms.

„Pagalvojau, kad tema dar pakankamai aktuali, ypač po visų šuolių Italijoje, tai paėmiau „Anties“ dainą „Zombiai“, žiūriu, kad beveik nieko keisti nereikia, ir perrašiau kai kuriuos žodžius per 15 minučių“, – kūrybinį procesą trumpai nupasakojo V.Mickevičius.

Stop kadras/Viačeslavas Mickevičius
Stop kadras/Viačeslavas Mickevičius

Viačeslavas neslepia, kad imtis tokios užduoties jį iš dalies įkvėpė kai kurių žmonių elgesys. Užuot laikęsi rekomendacijų, jie pasiduoda panikai.

„Saugojasi pirkdami kaukes, grikius, visokias kruopas, o realiai reikia plauti rankas, čiaudėti į alkūnę ir vengti pernelyg tiesioginio kontakto su žmonėmis“, – 15min sakė V.Mickevičius, į perdainuotą „Anties“ dainą ir sudėjęs visus šiuos patarimus.

Paklaustas, ar kartais dainuoti apie tokius dalykus išties paveikiau nei kalbėti, Viačeslavas iš dalies su tuo sutiko.

„Ši daina – linksmas priminimas daryti taip, ką ir taip privalu daryti kiekvieną dieną. Tai, ką išvardijau, realiai gali padaryti kiekvienas – ne kaukes po 20 eurų pirkti, o pačius elementariausius veiksmus atlikti. Ir kas žiauriausia, to mus mokė dar mokykloje, tai labai keista, kad turi keli tūkstančiai žmonių mirti, jog pradėtum išvadas daryti“, – kiek stebėjosi jis.

Pasiklausykite Viačeslavo atliekamos dainos:

Vis dėlto tiems, kurie mano, kad į tokias situacijas kaip koronaviruso grėsmė per humoro prizmę geriau nežvelgti, Viačeslavas aiškina – panašių pavyzdžių galima rasti kad ir lietuvių literatūroje.

„Kartais nelieka nieko kito kaip tik žiūrėti linksmai. Čia kaip Balio Sruogos „Dievų miškas“ – labai rimtus dalykus aprašo labai linksmai. Manau, tai tikrai labai efektyvus būdas, nes jeigu dabar liūdnai apverksi kiekvieną mirusį, diktuosi jo vardą, pavardę ir pasiekimus, tokių dainų niekas neklausys“, – įsitikinęs V.Mickevičius.

Pasiteiravus, ką mano apie Lietuvoje plintančią paniką dėl koronaviruso, Viačeslavas pastebėjo, kad panikuodami žmonės elgiasi dvejopai. Iš dalies saugosi, iš dalies kenkia sau.

„Vieni bijo, bet vis tiek organizuoja Kaziuko muges, kur tokioms ligoms plisti yra pati geriausia terpė. Kiti prisiperka kruopų, bet vis tiek leidžia vaikus į mokyklą, kur irgi gali užsikrėsti. Žmonės patys nežino, ko bijo, o jeigu ir bijo, daro beveik viską, kad kuo greičiau užsikrėstų“, – kalbėdamas su 15min nuomonę reiškė V.Mickevičius.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Viačeslavas Mickevičius
Luko Balandžio / 15min nuotr./Viačeslavas Mickevičius

Prakalbęs apie baimę, jis teigė, kad normalu bijoti to, ko nežinai. Apie koronavirusą žmonės iš pradžių taip pat mažai žinojo, tačiau pats Viačeslavas šioje situacijoje sako mąstantis racionaliai.

„Po to matai, kad miršta daugiausia vyresni žmonės ir tie, kurių imunitetas silpnas, ir susimąstai. Gatvėje būti partrenktam automobilio yra didesnė tikimybė nei užsikrėsti virusu. Čia jau įsijungia loginis mąstymas ir supranti, kad jei ir reikia ko bijoti, tai tik ne viruso“, – sakė V.Mickevičius, ir kitiems patariantis ne panikuoti lygioje vietoje, o imtis prevencinių priemonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius