Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

I.Andrejevaitė išsiųsta iš PAR: paprašiusi prieglobsčio dėl karo, dalyvavo vakarėlyje

Skandalas – garsi lietuvių aktorė, filmo „Emilija iš Laisvės alėjos“ žvaigždė Ieva Andrejevaitė buvo deportuota iš Pietų Afrikos Respublikos. PAR Vidaus reikalų ministerija praneša, kad moteris šių metų balandžio pabaigoje išgalvojo istoriją, esą prieglobsčio šalyje prašo dėl karo Ukrainoje.
Ieva Andrejevaitė
Ieva Andrejevaitė / Luko Balandžio / 15min nuotr.

I.Andrejevaitė į Keiptauno tarptautinį oro uostą atvyko privačiu lėktuvu be vizos. Imigracijos pareigūnai atsisakė ją įleisti, tačiau tuomet ji pamelavo imigracijos pareigūnams, išgalvodama istoriją, kad nori prašyti prieglobsčio dėl karo Ukrainoje, rašoma gov.za.

Pagal vietinius įstatymus imigracijos pareigūnams šioje situacijoje buvo surištos rankos – jie privalėjo I.Andrejevaitę įleisti į šalį, kad ji per penkias dienas galėtų pateikti prašymą dėl prieglobsčio.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Ieva Andrejevaitė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Ieva Andrejevaitė

Tačiau per visą buvimo šalyje laikotarpį I.Andrejevaitė nepasirodė nė viename pabėgėlių priėmimo centre. Penkių dienų laikotarpis baigėsi, todėl, kaip apibrėžta Imigracijos įstatyme, ji tapo nelegalia atvykėle.

Tuo metu leidiniuose ir socialinės žiniasklaidos platformose pasirodė vaizdai, kuriuose matyti, kad Ieva dalyvavo Keiptaune vykusiame vakarėlyje, kurį organizavo milijardierius verslininkas Robas Hersovas.

2022 m. birželio 5 d. buvo oficialiai įformintas I.Andrejevaitės deportacijos procesas, o imigracijos pareigūnų ji paskelbta nepageidaujamu asmeniu. Dabar jai uždrausta atvykti į Pietų Afrikos Respubliką penkerius metus.

Pateikė atsiprašymą

Kaip rašo news24.com, galiausiai aktorė atsiprašė. Savo atsiprašyme I.Andrejevaitė teigė, kad į Pietų Afriką atvyko nesuprasdama, jog bus reikalaujama vizos.

„Aš tikėjausi atvykti į Pietų Afriką ir mėgautis čia praleistu laiku, todėl man buvo klaidingai patarta sakyti, kad esu prieglobsčio prašytoja“, – aiškino Ieva.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Ieva Andrejevaitė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Ieva Andrejevaitė

Tiesa, moteris nenurodė, kas jai patarė šitaip meluoti.

„Tai buvo akivaizdžiai neteisingas ir neteisėtas būdas man bandyti patekti į Pietų Afriką. Suprantu, kad taip elgdamasi sukėliau didelį stresą ir įžeidžiau šią šalį, Vidaus reikalų departamentą ir jo pareigūnus“, – tęsė I.Andrejevaitė.

Ji taip pat atsiprašė už paniekinančius savo komentarus apie šalies prieglobsčio prašytojų sistemą ir Vidaus reikalų ministeriją: „Be išlygų atsiimu tokius kaltinimus ir atsiprašau už juos.“

„Būdama atvykėlė, turėjau pripažinti šalies įstatymus ir sutikti, kad nesu viršesnė už įstatymus“, – news24.com cituoja Lietuvos aktorę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius