-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mia triumfuoja: Panevėžio choras grįžta į „Chorų karus“ (nuotraukos)

Šį šeštadienio vakarą į „Chorų karus“ trumpam grįžo visi keturi iš projekto iškritę chorai. Labiausiai pasisekė žalaijam Panevėžio chorui – jis grįžo į projektą ir tęs kovą dėl pergalės. Kuris choras bus pripažintas geriausiu, paaiškės jau kovo pabaigoje.
Atlikėja Mia
Mia / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Dėl galimybės grįžti į projektą kovojantį Mia ir žaliasis Panevėžio choras šį vakarą pasitelkė stiprų kozirį – vieną žinomiausių panevėžiečių ir garsų dainininką – Kastytį Kerbedį. Pasirodo, jog dainininkas turėjo būti pakviestas dalyvauti į projektą „Chorų karai“, tačiau tik dėl nesusipratimo liko apie tai nieko nežinantis.

Į sceną su savo choru išėjusi Mia užtraukė ugningosios Tinos Turner dainą „Simply The Best“. Tačiau bent jau komisijos narei Rūtai Ščiogolevaitei šis pasirodymas nebuvo geriausias.

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Laidos filmavimo akimirka
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Mia

Nors iš komisijos narių buvo atimtos vertinimo lentelės ir viską šioje laidoje sprendžia žiūrovai, tačiau komisija nepraleido progos pasisakyti. R.Ščiogolevaitei patiko panevėžiečių kūrinys, tačiau jos manymu, jis neleido atsiskleisti chorui. Mia nepasimetė ir replikavo, kad ši laida – kova be taisyklių.

„Buvo galima surasti sprendimų. Choras man buvo panašus į pritariančius vokalistus, bet ne į chorą. Bet man patiko choro energija“, – kalbėjo R.Ščiogolevaitė.

Tuo tarpu operos solistas Liudas Mikalauskas pagyrė ne tik Mios balsą ir nepriekaištingą dainavimą, bet ir gundančią jos aprangą.

„Mia ir choras yra verti sugrįžti ir aš agituoju, kad kuo daugiau fanų už juos balsuotų. Iš pradžių truputį dainos metu energijos neužteko, bet pabaiga buvo gera. Aš norėčiau, kad jūs būtumėte ketvirtfinalyje“, – Mią palaikė ir dirigentas Gintaras Rinkevičius.

Vaikinų grupė „Kvinta“, dainavusi Robbie Williamso dainą „Let me entertain you“ palaikė Eglės Jurgaitytės ir raudonąjį Vilniaus mergaičių chorą.

„Niekad nemėgau moteriškų chorų, bet šiam chorui negaliu atsispirti. Merginos tikrai šaunios, keliu savo mineralinio taurę už jus“, – gyrė L.Mikalauskas.

„Pasistenkite būdamos scenoje taip suvaidinti, kad kiekvienas žingsnelis būtų tobulas ir mielas“, – ne visados su choreografės nuomone sutinkančioms mergaitėms palikėjo R.Ščiogolevaitė.

Purpurinį Irenos Starošaitės Vilniaus chorą „apšildė“ pati I.Starošaitė. Dainininkei talkininkavo šokėja, choreografė Justė Mozolytė, kuri, kaip skelbiama spaudoje, neseniai išsiskyrė su Irenos vyro Žilvino Žvagulio sūnumi Ryčiu.

I.Starošaitė savo choro vaikinus aprengė retro stiliaus damų drabužiais, o choro solistę aprengė

„Šį kūrinį choras atliko ne pirmą kartą. Manęs anąkart nebuvo ir man kyla klausimas, nejaugi po tokio kūrinio šis choras iškrito? Man labai patiko“, – sakė G.Rinkevičius.

„Manau, kad čia buvo pavaizduota, kokia iš tikrųjų buvo Marilyn Monroe. Ji buvo tokia netikusi dainininkė, kad mūsiškė ją aplenkė visa galva“, – toks dirigento Modesto Pitrėno solistę truputėlį sutrikdė.

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Laidos filmavimo akimirka
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./.Starošaitė ir J.Mozolytė (dešinėje)

Operos solistai Vaidas Vyšniauskas, L.Mikalauskas su Evelina Anusauskaite savo kūrinį skyrė baltajam Šiaulių chorui.

Šiauliečiai pristatė netradicišką ir sudėtingą kūrinį – kalėdinę giesmę pavertė mažu spektakliu apie  gyvulėlių naktinius nuotykius.

„Tai iš tikrųjų chorinis kūrinys ir „Chorų karų“ laimėtojų kūrinys. Jūs labai gerai tai atlikote“, – gyrė G.Rinkevičius.

„Minusas – truputėlį per ilgai pasirodėte. Tai buvo puiki parodija, linksma, tai – ko reikia šou. Jei tai būtų finalas, jūs būtumėte verčiausi pirmos vietos“, – pritarė R.Ščiogolevaitė.

„Jūs vaikštote peilio ašmenimis, jūs rizikavote. Bet, ačiū dievui, jūsų rizika pasitvirtino 100 procentų. Ačiū jums, kad mes išgirdome tokį pavyzdį“, – prie komplimentų prisidėjo ir M.Pitrėnas.

Antrasis Mios choro pasirodymas sulaukė publikos šūksmų „super!“, o L.Mikalauską tiesiog „sukrėtė ir sužavėjo“.

„Į šokius nežiūrėjau, bet žavėjausi kūriniu. Labai man patinka ši interpretacija – buvo visko tiek, kiek reikia, kad choras atsiskleistų. Ir vaikinai, ir merginos, ir solistai parodė savo balsus. Choro vadovė neužgožė ir atsiskleidė pati. Nekrito į akis jokios klaidos, jų gal ir nebuvo“, – šįkart geranoriška Mios choro pasirodymui buvo R.Ščiogolevaitė.

„Nebuvo sugedus net“, – į V.Šapranausko klausimą, ar po šio R.Ščiogolevaitės komentaro pasitaisė nuotaika, atsakė Mia.

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Laidos filmavimo akimirka
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./E.Jurgaitytės pasirodymas

E.Jurgaitytės choras pasirinko Michaelo Jacksono kūrinį „Heal The World“, o šis pasirodymas ypač sujaudino G.Rinkevičių.

R.Ščiogolevaitė nedrįso labai kritikuoti mergaičių choro, nors priekaištų turėjo ir patarė chorui pasirūpinti savo choreografija.

Purpurinio I.Starošaitės Vilniaus choro a cappella atliktas kūrinys sulaukė visų komisijos narių pagyrų.

„Dar neašaroju, bet arti to. Jūs gelbėjat mano sielą, ačiū, buvo labai gražu. Menas išgelbės pasaulį“, – gyrė G.Rinkevičius.

„Tai buvo be galo profesionalu. Puikus pasirodymas“, – kalbėjo R.Ščiogolevaitė, choro pasirodymą palyginusi su sudėtingu radijo mechanizmu.

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Laidos filmavimo akimirka
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./E.Anusauskaitės choro pasirodymas

E.Anusauskaitė savo chorui pagelbėti pasikvietė aktorių Leonardą Pobedonoscevą ir žengusi pro butaforinę, raudoną uždangą dainavo „Queen“ „Show Must Go On“.

„Noriu pagirti už idėją ir vaidybą, bet kiti dalykai niekaip negali pasiekti to „show must go on“. Aš būsiu žiaurus, bet pasakysiu, kad jūs manęs neįtikinote. Šis pasirodymas finalo nevertas“, – buvo griežtas G.Rinkevičius.

„Šis pasirodymas buvo nesubalansuotos vizualikos ir akustikos prasme“, –kritikavo ir M.Pitrėnas.

„Nežinau ar buvo malonu klausyti, bet žiūrėti buvo malonu. Buvo šou“, – Šiaulių choristams nuotaiką pakėlė L.Mikalauskas.

Žiūrovų balsai lėmė, kad visam laikui su „Chorų karais“ atsisveikino E.Jurgaitytės choras, surinkęs 2 943 balsus, I.Starošaitės su 4 623 balsais bei Sashos Song ir Evelinos Anusauskaitės choras, pelnęs 6 625 balsus. 10 494 skambučius sulaukęs žaliasis Mios Panevėžio choras triumfavo – jis tęs kovą dėl pergalės šiame projekte. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius