-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Į dvynių konkurso „Twins Peak 2017“ finalą užsuko ypatingi svečiai – ketvertukas

Penktadienio vakarą sostinėje įsikūrusiame prekybos centre vyko unikalus renginys. Jau ketvirtus metus iš eilės čia buvo surengtas „Twins Peak 2017“ konkurso finalas, kuriame dalyvavo būrys dvynių, trynukų ir net vienas ketvertukas.
„Twins Peak 2017“ akimirka
„Twins Peak 2017“ akimirka / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Šiemet konkurse užsiregistravo ir renginyje dalyvavo vienintelis ketvertukas – trys broliai ir sesuo Gancevskiai. Muzikalūs jaunuoliai renkasi menininkų kelią – visi keturi mokėsi Vilniaus muzikos mokykloje „Lyra“, smuikavo, tačiau neseniai jų keliai šiek tiek išsiskyrė – Evelina ir Danielius įstojo į Balio Dvariono muzikos mokyklą, Evelina mokosi klasikinio dainavimo, Danielius toliau smuikuoja. Robertas muzikos mokosi Broniaus Jonušo muzikos mokykloje, o jaunėlį Augustiną patraukė piešimas ir tapyba – jis įstojo į Vilniaus Justino Vienožinskio dailės mokyklą.

IV Dvynių konkurso dalyviams ir svečiams Gancevskių ketvertukas atliko pačių pasirinktą ir karštų publikos aplodismentų sulaukusį muzikos kūrinį – Evelina sudainavo prancūzišką dainą „Je t’aime“, broliai jai akompanavo smuikais ir saksofonu.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./„Twins Peak 2017“ akimirka
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./„Twins Peak 2017“ akimirka

Šaunusis ketvertukas buvo gausiai apdovanotas VCUP, knygynų tinklo „Vaga“ ir kitų rėmėjų prizais.

Ketvirtą kartą vykstančiame konkurse dalyvavo keli šimtai dvynių ir trynių Lietuvos ir užsienio. Mėnesį trukusiame balsavime daugiausiai balsų ir visas pirmas vietas surinko klaipėdietės.

Pirmoji vieta tarp trynukų atiteko klaipėdietėms trejų su puse metukų Amandai, Amelijai ir Austėjai Kleinovaitėms. Antroji – 2,5 m. vilniečiams Markui, Matui ir Miglei Liučvaičiams, trečioji – trimečiams žemaičiams Kasparui, Vakariui ir Danieliui Papieviams iš Gargždų.

Vis tik didžiausia konkurencija tvyrojo tarp dvynių – tūkstančiai balsų ir vos ne taškas į tašką iki pat finalinio renginio dienos. Jei pernai balsavimo lyderiai buvo berniukai – šiemet karaliavo mergaitės.

Balsų dauguma laimėjo dvi žavios raudonplaukės klaipėdietės – trylikametės Kamilė ir Gabija Vičytės. Mergaitės apdovanotos knygynų tinklo „Vaga“ bei kitų rėmėjų prizais, tarp jų – raudonplaukės menininkės Jūratės Rekevičiūtės kurtais originaliais papuošalais. Jūratei įteikiant dvynėms prizus publika net aiktelėjo – visos trys raudonplaukės ir tokios panašios lyg giminaitės! Mergaitėms išskirtinę fotosesiją padovanojo fotomenininkė Deimantė Rudžinskaitė.

Antroji vieta atiteko taip pat klaipėdietėms – lieknoms ir grakščioms gimnastėms Emai ir Neilai Lavrenovaitėms, kurios per apdovanojimų ceremoniją pozuodamos fotografams pateikė siurprizą – abi lengvai padarė špagatus.

Trečioji vieta šįkart teko dvynėms iš Lazdijų rajono. Vienuolikmetės Kamilė ir Karolina Braneikaitės parsivežė apdovanojimą, prizų ir lauktuvių už jas labiausiai sirgusiai ir balsavusiai visai klasei – daugybę saldainių ir brolių Darjušo ir Kšištofo Lavrinovičių krepšinio kamuolį su krepšininkų autografais.

Šiemet renginio metu buvo nutarta išsiaiškinti, kuri dvynių pora yra sportiškiausia. Renginio vedėjas – TV laidų kūrėjas ir vedėjas Giedrius Leškevičius paskelbė simbolinį brolių Lavrinovičių krepšinio turnyrą. Garsieji dvyniai Darjušas ir Kšištofas IV Dvynių konkursui „Twins Peak 2017“ įsteigė prizus – krepšinio kamuolius su autografais ir firminius brolių marškinėlius „LAbroliai 712“.

Kelios dešimtys dvynių, surikiuoti pagal amžiaus grupes mėtė į krepšį kamuolius. Azartas ir sportinis įkarštis tvyrojo lyg tikroje olimpinėje arenoje. Į krepšį mėtė ir vos metukų sulaukę mažyliai su žindukais burnytėse, ir kovingi paaugliai, elegantiškos suaugusios dvynės.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./„Twins Peak 2017“ akimirka
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./„Twins Peak 2017“ akimirka

Vilniaus krepšinio klubo „Lietuvos rytas“ įsteigti prizai – krepšinio kamuoliai su visos komandos parašais ir firminiai marškinėliai bei daugybė kitų rėmėjų prizų buvo pralošti azartiškoje kovoje. Komandos marškinėliais pasipuošė visas Gancevskių ketvertukas, o kamuolys iškeliavo pusbrolių ir pusseserių kompanijai iš Kauno – triskart po du dvynius, štai tokios dvynių dinastijos sulaukta šiųmečiame renginyje.

Dvyniams ir tryniams koncertavo Giedrius Leškevičius su muzikos grupė „Joke“, mažieji siautė didžiulėje „Pripučiamų pilių“ pilyje, atsigaivindavo natūralių sulčių gėrimu „Vilnelė“, vaišinosi saldainiais.

VCUP direktorė Ona Nevinskienė ir renginio organizatorės – dvynės Aurika Merkienė ir Erika Zabulėnienė planuodamos kitų metų renginį – penktąjį dvynių konkursą „Twins Peak 2017“ – juokėsi, kad per metus Lietuvoje reikia „pagimdyti“ penketuką. Nes kol kas konkursui sekasi – pirmaisiais metais konkurse dalyvavę ir laimėję broliai dvyniai Džiugas ir Mažvydas Arnauskai , antraisiais metais į konkursą atėjo lydimi sesučių – Ulos ir Mėtos. Jų tėveliai Ieva ir Ramūnas Arnauskai juokėsi, kad antrą porą dvynių pagimdė specialiai II Dvynių konkursui.

III Dvynių konkurse užsiregistravo net 10 porų trynukų. Tai labai daug, nes per metus Lietuvoje gimsta 7-11 trynių ir vidutiniškai apie 400 dvynių. O IV Dvynių konkurse svečiavosi ir vienas ketvertukas. Ketvertukų Lietuvoje – labai mažai. Lietuvos statistikos departamento duomenimis, nuo 1932 m. Lietuvoje užregistruoti tik 7 ketvertukai. Trys jų jau gimė po 2000-ųjų – pirmasis naujojo amžiaus ketvertukas – 2001 m. kovo 6 dieną gimę trys broliai ir sesuo Gancevskiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius