-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į „Mados infekcijos“ atidarymą rinkosi stilingi svečiai: reiškė palaikymą Ukrainai

Paskutinį mėnesio penktadienį Taikomosios dailės ir dizaino muziejuje startavo du vakarus vyksianti 24-oji „Mados infekcija“. Kaip ir kasmet, taip ir šiemet pasižiūrėti kolekcijų pristatymų susirinko stilingai pasipuošę svečiai, dalis kurių savo apranga reiškė palaikymą Ukrainai.
„Mados infekcija 2022“ svečiai
„Mados infekcija 2022“ svečiai / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

Jau tapo įprasta, kad „Mados infekcijos“ gerbėjai, susiruošę įvertinti pristatomų kolekcijų, ir patys atsakingai apgalvoja, kaip pasipuošti. O kai kurių stiliaus derinai išties stebina originalumu.

Ne išimtis – ir šie metai. Penktadienio vakarą į jau 24-ąją „Mados infekciją“, kuri šiemet vyksta Taikomosios dailės ir dizaino muziejuje, atvyko būrys stileivų.

Tiesa, kai kurie svečiai atsižvelgė ir į aktualijas – norėdami išreikšti palaikymą karo siaubiamai Ukrainai, pasipuošė šios šalies vėliavos spalvų deriniais.

24-osios „Mados infekcijos“ svečių stilius – galerijoje:

TAIP PAT SKAITYKITE: Pirmoji „Mados infekcijos“ diena: nuo santūrios elegancijos iki ryškių spalvų žaismo

Šįmet „Mados infekcija“ vyks du vakarus, per juos bus pristatyta dešimt kolekcijų.

Kaip skelbė organizatoriai, pasauliui vieningai gyvenant Kyjivo laiku, vienintelis universalus signalas – SOS – Save Our Souls. Taip, mada neišgelbės pasaulio, bet ji gali plačiai paskleisti įtikinamą žinią. Aukščiausios klasės kostiumas be asmenybės yra nulis. O tikro lyderio jėgos nesumenkins ir žalias flisas.

Programą savo retrospektyvine kolekcija pradeda lietuviams jau pažįstama Iveta Vecmane iš Latvijos, prieš ketverius metus užkariavusi publiką juodų siluetų elegancija.

Kardinaliu kontrastu latviškam santūrumui taps dizainerių Aleksandros Jendrykos ir Klaudios Markiewicz iš Lenkijos ryškios ir spalvingos kolekcijos.

Sutapimas, ar ne, bet močiutės – kaip asmenybės – istorija, išgyvenimai ir paveldas tapo esminiu įkvėpimu iš karto dviem dizaineriams: Ingai Skripkai ir Saimonui Tarteniui.

„Mados infekcijos“ išsišokėlės Adelės Burokaitės kolekcijos personažas – žmogus, bandantis atrasti pusiausvyrą tarp dviejų savo pusių – žemiškosios ir dvasinės.

Pirmą kartą ant didžiojo podiumo pasirodys ir trys „Injekcijos“ konkurso nugalėtojai: Ema Ugianskytė, Lukas Ivanavičius ir Lavinia Jianqing Zhao.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius