Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

I.Narkutę „pasiuntusi“ I.Launikonytė paaiškino, kodėl taip sureagavo: supykdė komisijos narės požiūris

Po šeštadienį įvykusios pirmos „Eurovizijos“ atrankos laidos socialiniuose tinkluose riebų keiksmažodį Ievai Narkutei skyrusi Indrė Launikonytė kurį laiką atsitvėrė tylos siena. Vis dėlto trečiadienį ji paaiškino, kas lėmė tokią jos reakciją ir drąsiai rėžė savo nuomonę. Anot Indrės, komisijos nariai, atlikdami savo darbą, turi prisiimti atsakomybę bei išsakyti profesionalią kritiką, nepaisant to, koks yra jų asmeninis muzikinis skonis.
„Black Spikes“
„Black Spikes“ / D.Umbrasas / LRT nuotr.

Apie susiklosčiusią situaciją I.Launikonytė pasisakė trečiadienį savo feisbuko paskyroje. Šiuo komentaru ji sutiko pasidalyti ir su 15min skaitytojais.

„Nenutildomos muzikos Mūzos“ arba „Kai per vieną naktį atsiduri „skaitomiausių“ skiltyje“.

Paskutinių dienų įvykiai pritraukė begalę heiterių į krūvą, kaip musių prie šūdo. Tačiau situacijoje balsai pasiskirstė tolygiai. Dar ir šiandien sulaukiu palaikymo žinučių iš muzikos pasaulio atstovų ir kolegų.

Konkursas – kelių ar daugelio asmenų varžybos mokslo, meno, sporto ar kitose srityse. Turbūt 5, o gal daugiau metų, esu kviečiama užimti komisijos kėdę populiariausiuose jaunimo vokalo konkursuose Lietuvoje. Muzikiniai konkursai, natūralu, pasižymi muzikos žanrų įvairove, kuriuos privalu išmanyti, ir vertinti remiantis 7–10 kriterijų.

Mes neturime teisės vertinti pasirodymo per patinka / nepatinka ar „ne mano žanras“ prizmę, nes atvykome ne į savo dievinamų atlikėjų koncertą. Mes, kaip komisija, prisiimame atsakomybę, jog esame nuomonės formuotojai žiūrovams, todėl išsakome profesionalią kritiką be kūrinio neigimo; taip pat neturime teisės vertinti dainos žanro, o tik to žanro atlikimą, kuris gali būti atliktas stiliuje arba ne, išpildytas arba su trūkumais.

Mes, kaip komisija, ateiname ne smagiai leisti laiko ir „žaisti“ žaidimo, kam į rankas atiteks mikrofonas, bet reitinguoti atlikėjus pagal jų pasiruošimą, kūrinio išpildymą, išskirtinumą, perspektyvą keistis, jei projektas yra tęstinis; taip pat atsižvelgiame į scenografiją, kūrinio režisūrą, jei tokia yra, įvaizdį, dainos dinaminį augimą, techniką, stiliaus pajautimą, perteikimą ir daugelį kitų dalykų.

Atlikėjo, kuris yra scenoje ir savo pasirodymui ruošėsi atsakingai, atžvilgiu – vertinimo komisijos požiūris kaip į „žaidimą“, man asmeniškai atrodytų, mažų mažiausiai nesąžiningas. Kaip tik todėl pati stengiuosi visuomet pasidalyti vedančia į tobulėjimą kritika, įvardydama pasirodymo pliusus ir minusus, nes suprantu, jog atlikėjui tai nėra žaidimas, ypač jei pasiruošimas kainuoja daug laiko, energijos, prioritetų paskirstymo, finansų ir kitų investicijų.

Aš, kaip atlikėja, esu itin savikritiška, taip pat savo atlikimą gebu adekvačiai įsivertinti pati, tačiau kitų pastabas vertinu kaip dovaną ir jų visuomet laukiu išskėstomis rankomis. Dirbdama su talentingu jaunimu ir kylančiais atlikėjais, ruošdama juos TV projektams ar muzikiniams konkursams, pripažįstu save kaip itin priekabią ir niekada negailinčią kritikos vedlę.

Kol kas nėra nei vieno muzikinio konkurso, kuriuose teko lankytis tiek Lietuvoje, tiek užsienyje, kurio mano ugdytiniai nebūtų laimėję. Nes be palaikymo, motyvacijos ir tikėjimo – KRITIKA – YRA LABAI SVARBU. Jei aš tylėsiu – tai kokia iš manęs nauda?“ – socialiniame tinkle rašė Indrė Launikonytė.

“Nenutildomos muzikos Mūzos“ arba „Kai per vieną naktį atsiduri „skaitomiausių“ skiltyje“. Paskutinių dienų įvykiai...

Posted by Indre Launikonyte on 2021 m. sausio 20 d., trečiadienis

15min primena, kad po to, kai iškrito iš „Eurovizijos“ atrankos, I.Launikonytė instagrame paliko tokį komentarą: „Ačiū visiems už tokį palaikymą! Plačiau – postas rytoj! O tu, Narkute, eik n*.“

Nepaisant to, kad po kelių minučių pasisakymas buvo ištrintas, netrukus jis apskriejo socialinę erdvę – juo imta dalytis tiek įvairiuose puslapiuose, tiek „Eurovizijos“ grupėse feisbuke.

Tuomet Indrė žiniasklaidai situacijos nekomentavo, tačiau pasidalyti savo nuomone su 15min sutiko komisijos narė I.Narkutė.

„Reaguoti irgi yra mūsų teisė. Arba toliau „pasiųsti“, ar arčiau... Man atrodo, kad tai žmogiška, natūralu, normalu. Tebūnie“, – I.Launikonytės nebuvo linkusi smerkti ji.

Netikėto pareiškimo sulaukusi Ieva sakė, kad buvimas komisijos nare jai apskritai primena žaidimą. Tad nieko žeisti ar menkinti, kaip sako pati, ji tikrai neketino.

Transliacijos metu apie I.Launikonytės pasirodymą I.Narkutė buvo pasisakiusi taip: „Tai visiškai ne mano žanras. Laukiau cinkelio, netikėtumo. Bet turbūt visada bus šito žanro gerbėjų. Ta agresija, juodi nagai... Bijočiau sutikti šias merginas LRT koridoriuose.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius