-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

I.Norkutės ašaros dėl Ukrainoje likusių artimųjų: „Negaliu jiems prisiskambinti“

„Kai pirmą dieną pamačiau, jog prasidėjo karas, negalėjau patikėti. Ką galiu pasakyti? Žliumbiau kaip vaikas, juodai žliumbiau. Ir kaip kokia blondinė vis klausiau – kodėl? Aš nesuprantu, kodėl tokie dalykai vyksta dvidešimt pirmame amžiuje? Iš pradžių tikrai nesinorėjo tikėti, nes smegenys, atrodo, nepriima tokios informacijos“, – apie prasidėjusią rusų kariuomenės invaziją į Ukrainą pasakoja Inga Norkutė.
Inga Norkutė
Inga Norkutė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Mažai kam žinomas faktas, kad aktorė turi ukrainietiško kraujo. Ingos mamos tėtis, jos senelis, yra ukrainietis. Todėl nenuostabu, kad ji puikiai pamena paauglystėje praleistas vasaras vakaruose nuo Kyjivo nutolusiame nedideliame miestelyje, rašoma televizijos pranešime spaudai.

„Mūsų šeimoje yra dvi Ingos. Aš ir mano dukterėčia. Pamenu, kai važiuodavau ten pailsėti ir grįždavau namo visada papilnėjusi, nes visada būdavo visa dėžė sausainių. Man Ukraina yra ta vieta, kuri visada asocijavosi su labai gerais žmonėmis. Negalėjau atsistebėti jų dosnumu ir vienybe. Net tais laikais jie buvo tokie, kurie ėjo vienas už kitą. Deja, paskui prasidėjo gyvenimas, darbai ir paskutinį kartą ten lankiausi būdama septyniolikos. Bet mano giminių ten iki dabar likę“, – prisiminimais dalinasi žinoma moteris.

Paklausus, kaip karą išgyvena jos artimieji ir ar pavyko jiems ištrūkti, Inga susigraudina.

„Aš iki šiol negaliu jiems prisiskambinti. Labai ten blogai. Labai bloga situacija. O situacija tokia, kad informacijos jokios neturiu. Tik per televiziją matau, kad kažkas bėga, išvažiuoja, o kaip jie laikosi, nežinau. Kiek skambinau – jokių žinių“, – vos tramdydama ašaras kalba aktorė.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Inga Norkutė-Žvinienė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Inga Norkutė-Žvinienė

„Tiesiog yra baisu. Užvakar perskaičiau straipsnį, kad ten yra prievartaujamos moterys ukrainietės. Mano galva, tai yra nesuvokiama. Tankai važiuoja per mašinas, žmones. Dar kuo sunku patikėti, kad pusė rusų kaip užhipnotizuoti net nesupranta, kad Ukrainoj vyksta karas. Aš nesuprantu, kaip įmanoma taip žmonėms išplauti smegenis?“ – vis dar sunkiai tramdydama emocijas šnekėjo ji.

„Neseniai kalbėjau su kolega aktoriumi iš Šiaulių. Labai nustebau, kai jis pasakė, kad užsirašė į savanorius ir, jeigu kas nors vyks Lietuvoj, jis eis ginti mūsų šalį. Ne kažkoks sportininkas ar kovotojas, o aktorius! Tiesą sakant, mano charakteris taip pat toks, kad jeigu reikės, aš irgi eisiu savanore. Bijoti aš nebijau, labiausiai gąsdina ta nežinomybė, nes kalbų aplinkui yra įvairių. Mes negalime jaustis saugūs“, – savo pasiryžimo neslepia Inga.

Kad ir kaip bebūtų, žinoma moteris nepraranda humoro jausmo ir sako: „Nustebau, kai nuėjusi į parduotuvę neradau druskos. Dabar kepsiu duoną ir brandinu ant radiatoriaus raugą. Ką gali žinoti – gal rytoj nebus ir duonos.“

Ne veltui yra kalbama, kad didvyriais yra ne vien tie, kurie kovoja mūšio lauke, bet ir tie, kurie sugeba sukaupti jėgas ir dirbti, tam, kad pakeltų ekonomiką ir galėtų padėti kitiems. Todėl ir Inga šypsosi, kad ypatingai šiuo metu svarbu bent šiek tiek atsitraukti nuo naujienų apie karo neramumus ir leisti sau atsipalaiduoti: „Nors nuotaikos slogios, bet džiaugiuosi dalyvaudama tokiame projekte kaip „Muzikinė kaukė“. Ten žmonėms galime dovanoti geras emocijas.“

Svetlanos Bolnienės nuotr./Inga Norkutė projekte „Muzikinė kaukė“
Svetlanos Bolnienės nuotr./Inga Norkutė projekte „Muzikinė kaukė“

Šį šeštadienį aktorę Ingą Norkutę bus galima pamatyti tokią, kokios nesitikėjo išvysti niekas. Ji įkūnys grupės „Rondo“ lyderį Aleksandrą Ivanauską-Farą. „Muzikinė kaukė“ – šeštadienį 19:30 val. per BTV.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius