Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Į santuokos krizę R.Ščiogolevaitė įtraukė antstolį: R.Damijonaičiui – naujas teismas

Kol piktuoju, tol piktuoju: teisėjams dar sprendžiant įvairius klausimus, susijusius su garsios poros ištuokos reikalais, žinoma dainininkė bei daugiavaikė mama Rūta Ščiogolevaitė ir toliau nedaro jokių nuolaidų vis dar oficialiam savo sutuoktiniui. Juridiniuose reikaluose vedybine Damijonaitienės pavarde figūruojanti R.Ščiogolevaitė kreipėsi į antstolį, o pastarasis ieškovės valia – į teismą, kad Rolandui Damijonaičiui būtų iškelta nauja byla ir galbūt netgi skirta bauda.
Rolandas Damijonaitis, Rūta Ščiogolevaitė
Rolandas Damijonaitis, Rūta Ščiogolevaitė / 15min, Žmonės.lt nuotr.

Sostinės teisme numatytas naujas posėdis, kuriame bylos esmė lakoniškai įvardinta žodžiais „dėl baudos skyrimo“.

Pareiškėju šioje byloje minimas antstolis 15min skubėjo pabrėžti, kad jokia piniginė nuobauda niekam dar neišrašyta ir nebūtinai taip atsitiks: spręsti dėl baudos skyrimo – būtent teismo prerogatyva.

Antstolis tik surenka reikšmingus įrodymus, o teismas juos įvertina.

Antstolis kartojo, kad jo vaidmuo šioje istorijoje – ne pagrindinis. Esant šalių tarpusavio konfliktui, specialiosios paskirties teisininkas atlieka tik tarpininko, pagalbininko vaidmenį, bet ne vertintojo.

„Antstolis tik surenka reikšmingus įrodymus, pateikia juos teismui. O teismas vėliau juos įvertina, nusprendžia, ar yra pagrindas skirti baudą“, – kalbėjo savo vardo antstolio kontorai vadovaujantis Arminas Naujokaitis.

15min iš patikimų šaltinių sužinojo, kad naujasis R.Damijonaičio laukiantis teismas susijęs su vaikais, tad jautrios ginčo detalės neviešintinos, atskleisti galima tik proceso esmę.

Vykstant Damijonaičių ištuokos procedūroms, Vilniaus apygardos teismas (VAT) 2021 m. sausio 28 d. yra nustatęs abiejų sutuoktinių bendravimo su vaikais tvarką.

Minėtoje nutartyje nurodyta, su kuo yra nustatoma nepilnamečių gyvenamoji vieta, o kitam tėvų poros nariui apibrėžiamos sąlygos, kaip vaikus gali matyti ir jis. Būtent su šiomis aplinkybėmis susijusios Rūtos Damijonaitienės pretenzijos vyrui Rolandui.

Kitaip tariant, Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjo Alfredo Juknevičiaus dabar prašoma įvertinti, ar R.Damijonaitis nepažeidžia minėtoje VAT nutartyje nustatytos tvarkos. Beje, naujojoje Vilniaus m. apylinkės teismo byloje tiek R.Damijonaitienės, tiek R.Damijonaičio statusas tapatus – suinteresuotojo asmens. Tačiau bauda gresia nebent vyrui, nes antstolio surinktoje medžiagoje minimi ir bus vertinami tik tėvo poelgiai.

Posėdį šioje byloje sostinės teisėjas A.Juknevičius numatęs lapkritį.

TAIP PAT SKAITYKITE: R.Ščiogolevaitė: apie į teismą paduotą anytą, kitą Rolando moterį, iš namų išneštus daiktus

15min primena, kad R.Ščiogolevaitė ir R.Damijonaitis santykių bei santuokos krizę sprendžia jau mažiausiai dvejus metus, garsi pora neišvengia viešumo, juolab į judviejų reikalus tenka įsitraukti tiek teisėjams, tiek policininkams.

2019 m. rugpjūtį dėl namuose kilusio konflikto R.Ščiogolevaitė kreipėsi į policiją net kelis kartus, o apie santykių krizę jau tada kalbėta ne pirmą sykį.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Rūta Ščiogolevaitė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Rūta Ščiogolevaitė

Informaciją apie nesklandumus garsios poros namuose buvo patvirtinę ir policijos atstovai. Jų duomenimis, pirmasis iškvietimas į Vilniaus miesto rajoną gautas rugpjūčio 8-ąją. Pranešta, kad policija kviesta sutuoktiniui neįsileidus į namus. Tą pačią dieną į policiją kreiptasi dar kartą.

Vis dėlto po kelių dienų policijai skambino ir R.Ščiogolevaitės sutuoktinis Rolandas. Anot policijos atstovų, pranešta, kad vyras su dviem mažais vaikais užsidarė namuose, o žmona kartu su savo mama esą bandė laužtis į vidų.

Tyrimas policijoje nepradėtas, nes namuose smurto atvejų tąsyk neužfiksuota.

Tąsyk tyrimas policijoje nepradėtas, nes namuose smurto atvejų nebuvo užfiksuota.

2019 m. rugsėjį skelbta, kad santykių krizę išgyvenantys Rūta Ščiogolevaitė su vyru parduoda erdvų namą Vilniaus rajone.

Oficialią poros ištuokos bylą 2021 m. vasarį ėmėsi nagrinėti Vilniaus regiono apylinkės teismas, nuo pradžių ir atrodė, kad procesas bus ilgas, klampus, nes pora neturėjo galimybės prašyti santuokos nutraukimo bendru sutarimu.

Maža to, neseniai paaiškėjo, kad R.Ščiogolevaitė į teismą dėl vaikų išlaikymo yra padavusi ne tik sutuoktinį, bet ir jo motiną. Mat egzistuoja teorinė teisinė galimybė išlaikymą (alimentus) vaikams prisiteisti iš nepilnamečių (anūkų) senelių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius