-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į savo komandos nario M.Stonkaus poelgį sureagavo „Digiklasė“: „Netoleruojame to“

Dėl aktoriaus Manto Stonkaus poelgio, kai prie vairo jis sėdo neblaivus, savo poziciją dabar išreiškė ir švietimo startuolis „Digiklasė“. Mantas yra vienas iš šios virtualios mokyklos įkūrėjų ir dėl pastarojo jo elgesio startuolis taip pat sulaukė neigiamų komentarų.
Mantas Stonkus
Mantas Stonkus / Ernestos Čičiurkaitės / 15min nuotr.

Po to, kai Mantas Stonkus prie vairo buvo pričiuptas neblaivus, neigiami komentarai pasipylė ir švietimo startuoliui „Digiklasė“. 2020-aisiais aktorius buvo pristatytas kaip vienas iš šios virtualios mokyklos bendraįkūrėjų.

„Nesutinku, kad Lietuvos vaikai mokytųsi iš tokio apgailėtino mokyklos įkūrėjo pavyzdžio“, – po incidento rašė viena nusivylusi internautė.

Asmeninio albumo nuotr./„Digiklasės“ bendraįkūrėjas Mantas Stonkus
Asmeninio albumo nuotr./„Digiklasės“ bendraįkūrėjas Mantas Stonkus

Ketvirtadienį apie tai pasisakė ir patys „Digiklasės“ atstovai.

„Dėl Manto Stonkaus situacijos.

Sulaukėme daug neigiamų atsiliepimų, komentarų bei replikų dėl mūsų komandos nario Manto Stonkaus poelgio. Norime tvirtai pareikšti, kad nors ir šis žmogus stipriai prisidėjo prie to, kur šiuo metu yra „Digiklasė“, tačiau mes VISIŠKAI NEPALAIKOME ir NETOLERUOJAME tokio elgesio.

Vienas svarbiausių dalykų, kurį norime akcentuoti – Manto vaidmuo mūsų įmonėje. Mantas Stonkus pirmasis patikėjo „Digiklasės“ projekto idėja, todėl jo idėjų, plataus pažinčių rato ir didelės auditorijos pagalba mums pavyko greitai ir efektyviai populiarinti pirmąją Europoje grupinio mokymosi platformą, kuri prieinamą papildomą ugdymą suteikė jau daugiau nei 4,5 tūkst. moksleivių iš visos Lietuvos.

Šiuo metu Mantas yra atsitraukęs nuo aktyvios veiklos „Digiklasėje“ ir yra ankstyvojo investuotojo pozicijoje.

Tikrai žinome, jog Mantas nuo pat pradžių projektu susidomėjo ne dėl honorarų, o dėl sprendimo, kuris gali pasitarnauti daugeliui moksleivių. Tokiu būdu mums pavyko kokybišką mokymąsi pirmą kartą Lietuvoje padaryti pasiekiamu beveik visoms šeimoms.

Svarbiausia, norime pabrėžti, kad Mantas Stonkus NIEKAIP NĖRA SUSIJĘS SU UGDYMU IR AKADEMINIU TURINIU „Digiklasėje“. Už ugdymo procesus ir švietimo turinį „Digiklasėje“ tiesiogiai yra atsakingas įmonės ir švietimo vadovai.

Tikimės, kad suprasite. Naudodamiesi galimybe, norime paskatinti nekartoti Manto Stonkaus padarytos klaidos“, – rašoma „Digiklasės“ paskyroje feisbuke.

15min primena, kad informacija, jog policijos pareigūnai paskutinio spalio penktadienio vakarą sulaikė Mantą Stonkų ir jam buvo nustatytas girtumas, 15min pasiekė ilgąjį Vėlinių savaitgalį. Dėl to portalas kreipėsi į Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovę Astą Šuminienę.

Nors ji negalėjo įvardyti, ar tai iš tiesų Mantas Stonkus, tačiau paminėjo, jog vyras su automobiliu „Suzuki“ buvo sustabdytas Zarasų rajone, Dusetų miestelyje penktadienį 22.40 val. vakaro. Jam nustatytas 1,67 prom. girtumas.

Policijos atstovė spaudai taip pat nurodė, kad dėl šio įvykio vyksta ikiteisminis tyrimas.

15min tą savaitgalį bandė susisiekti ir su pačiu M.Stonkumi, tačiau nesėkmingai – vyras į skambučius neatsiliepė. Vis dėlto galiausiai vyras apie nemalonią situaciją prakalbo socialinio tinklo paskyroje.

„Sveiki,

artimiausi žmonės situaciją jau žino, o dabar noriu, kad sužinotumėt ir jūs, bet iš manęs paties.

Jokios lengvinančios ir mane teisinančios aplinkybės nėra svarbios, nes pats visada atvirai smerkiau besielgiančius panašiai ir buvau įsitikinęs, kad man taip neatsitiks.

Klydau.

Suprantu, kad vairuodamas girtas ne tik sukėliau riziką nukentėt niekuo dėtiems žmonėms, bet ir sugadinau gero tėvo ir vyro įsivaizdavimą savo šeimos nariams.

Prisiimsiu visą pagal rašytus ir nerašytus įstatymus man priklausančią atsakomybę.

Labai atsiprašau žmonių, kurie mane gerbė ir manimi tikėjo. Aš jus nuvyliau“, – rašo M.Stonkus.

Įvertinęs neatsakingą žinomo vyro elgesį prie vairo, bendradarbiavimą su juo nutraukė garsus prekės ženklas „Sportland“.

Apie įkurtą „Digiklasę“ M.Stonkus pasakojo 2020-aisiais.

„Su bendraminčiais sukūrėme virtualią mokyklą „Digiklasė“, kurioje kiekvienam moksleiviui suteikiame galimybę tobulėti ir siekti geresnių akademinių rezultatų“, – savo startuolį tada apibūdino Mantas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius