Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į savo studiją pakvietusi grupė „Garbanotas“ pristatė naują albumą „Paskutinė saulė“

Gruodžio pradžioje naują albumą pristačiusi grupė „Garbanotas“ 15min skaitytojus pakvietė į Vilniaus centre esančią savo studiją. Ten vaikinai ne tik atliko naujausio albumo dainas, bet ir gerbėjams paruošė siurprizų – dovanoja kvietimus į koncertus ir „Paskutinės saulės“ vinilinę plokštelę. O kaip visa tai laimėti, sužinosite pažiūrėję vaizdo įrašą.
Grupė „Garbanotas“
Grupės „Garbanotas“ studijoje / 15min nuotr.

Grupės albumas „Paskutinė saulė“ pasirodė visose skaitmeninėse platformose, o gyvai pirmąkart pristatytas bus gruodžio 18 d. koncerte Vilniuje, menų fabrike „Loftas“ bei gruodžio 22 d. Kaune, Kauno Kultūros Centre.

Kur grupė „padėjo“ senąjį savo pavadinimą, kaip gimė naujasis albumas, kodėl jame skamba tik dainos lietuvių kalba, kaip jie jaučiasi sulaukę keturių M.A.M.A Muzikos apdovanojimų nominacijų – apie tai ir dar daugiau pokalbyje grupės „Garbanotas“ studijoje.

Žiūrėkite:

VIDEO: Grupė „Garbanotas“ savo studijoje pristatė naują albumą ir pakvietė į koncertus

„Paklausius daugiau lietuviškų miuziklų ir senosios estrados Šarukui kilo mintis kurti miuziklą. Čia buvo iššūkis – ar darom miuziklą? Kaip jį darom? Išėjo taip, kad ėmėmės kurti ne miuziklą, o albumą, kuris visas yra parašytas viena tema ir jame visai stipriai jaučiasi tuo metu klausytos muzikos įtaka. Tuomet atsirado kitas iššūkis – albumą pabaigti“, – „Paskutinės saulės“ atsiradimo istorija dalinasi grupės gitaristas Mantas Joneikis.

Kiti grupės nariai apie kalbos pasirinkimą albumui pasakoja taip: „Jei mokėtume kalbėti angliškai ar prancūziškai, tikrai kurtume dainas ir tomis kalbomis. Visur galima rasti gražių kalbos momentų, ne tik prasmių, bet ir skambesio, ritmikos.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius