Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į televiziją grįžtantis Jurijus Smoriginas per viešnagę Margaritos saloje prikaupė gerų emocijų

Choreografas Jurijus Smoriginas kovo mėnesį sugrįžo po beveik du mėnesius trukusios viešnagės Margaritos saloje. Ten kursus baleto šokėjams vedęs vyras atšventė ir 35-ąsias vestuvių su žmona Dalia metines. Televizijos spėjęs pasiilgti J.Smoriginas į žydruosius ekranus teigia sugrįšiantis jau balandžio 1 dieną.
Jurijus Smoriginas su žmona Dalia
Jurijaus Smorigino ir jo žmonos Dalios atostogos Margaritos saloje / Asmeninio albumo nuotr.

Pasak J.Smorigino, į Margaritą turėtų bent kartą atvykti visi gyvenimu nepatenkinti lietuviai. 

„Ten Lietuva išsigydytų nuo depresijos, nuo neapykantos vieni kitiems. Tai – labai gera vieta, į kurią aš pabėgau nuo lietuviškos žiemos, nes lapkritis buvo baisus, visas juodas ir pradėjau lėtai merdėti. Supratau, kad reikia pabėgti. Kas dieną ten šviečia saulė, todėl jau po savaitės aš buvau visai kitas žmogus. Supratau, kad mano vaikystės laikais žiemą saulės buvo labai daug, todėl nebūdavo ir to liūdesio. Margaritoje apskritai žmonės labai neturtingai gyvena, jie turi dirbti kelis darbus, nes galo su galu nesuduria. Bet jie vis tiek šypsosi. Galbūt Lietuvoje sunkiai gyvename, bet ne blogai“, – portalui Žmonės.lt pasakojo choreografas.

Supraskit, aš ją labai labai myliu.

J.Smoriginas pasakojo, kad ši vieta jį visada žavi savo klimatu, gražia gamta ir gausia gyvūnija. Pastaroji kelionė į Venesuelai priklausančią salą choreografui buvo ypatinga dar ir tuo, kad čia jis su žmona Dalia atšventė 35-ąsias vestuvių metines.

„Buvo labai graži šventė. Aš žmonai šią kelionę ir padovanojau. Supraskit, aš ją labai labai myliu, – apie žmoną gražiai atsiliepė J.Smoriginas. – Ji visada man atsilygina rūpesčiu, meile ir kantrumu. Išgyventi su artistu yra labai sunku, nes jo pasaulis yra visai kitoks – meno žmonės yra labai ambicingi, turintys savo kelią ir dėl to dažnai būna taip, kad aplinkiniai, šeimos nariai dėl to kenčia. Teatras atima daug laiko – išeinu iš ryto, grįžtu vėlai vakare, o kadangi aš meno pasaulyje esu nuo 1974 metų, tai taip gyvenu jau daug metų. Suprantama, kartais tiesiog reikia daug kantrybės, kad žmonės neišsiskirstytų, neišbėgiotų.“

Asmeninio albumo nuotr./Jurijus Smoriginas su Margaritos salos baleto atstovais
Asmeninio albumo nuotr./Jurijus Smoriginas su Margaritos salos baleto atstovais

Sužavėjo atsidavę šokėjai

Į Margaritos salą J.Smoriginas vyko pirmiausia darbo reikalais – ten vyras vedė pusantro mėnesio trukusį baleto seminarą vietos šokėjams.

„Aš nemoku ilsėtis be darbo, dėl to man labai smagu, mano galva rami, kad aš nedarau nuodėmės, kad nieko neveikiu. Kitais metais žiemą vėl ten išvažiuosiu. Man labai smagu vien nuo tos minties, kad pabėgsiu nuo lietuviškos žiemos. Važiuočiau dar gruodžio viduryje, bet per Kalėdas ir Kūčias reikia su giminėmis pabūti“, – kalbėjo jis.

Jurijų be galo žavi atsidavę baletui vietos gyventojai – nors šokėjai Margaritos saloje neturi baleto mokyklos ir dalis iš jų gyvena skurdžiai, bet jie į savo gyvenimo pašaukimą investuoja visas santaupas ir visas savo jėgas.

„Mano darbas nuostabus tuo, kad į tos salos seminarus suvažiuoja žmonės, kurie labai nuoširdžiai myli šokį. Baleto bateliai sulopyti taip, kad net nesimato medžiagos, o tik siūlai, o prieš tave stovi suaugęs vaikinas ar mergina. Jie paskutinius pinigus skiria tam, kad galėtų pasitobulinti. Mūsų lietuviukams reikėtų pažiūrėti, kokias jie turi geras sąlygas, o jie nieko nesiekia, nieko nedaro“, – kalbėjo J.Smoriginas.

Taps koncerto vedėju

Grįžęs į Lietuvą J.Smoriginas darbuojasi prie naujausių savo spektaklių „Mata Hari“ ir „Sulamita“ bei svajoja kuo greičiau kibti į žemės darbus savo sodyboje.

Choreografas prisipažino pasiilgęs ir televizijos, ypač darbo serialo „Moterys meluoja geriau“ filmavimo aikštelėje.

„Labai laukiu darbo su režisieriumi Sigitu Račkiu. Žinau, kad Felikso vaidmuo bus didesnis. Man labai pasisekė su vaidmeniu – ir kai šokau teatre man labiau patiko charakteriniai vaidmenys, labiau patiko vaidinti visokius „blogiečius“, – kalbėjo seriale aferistą Feliksą vaidinantis J.Smoriginas.

Balandžio 1 dieną J.Smoriginas grįžta į TV3 televizijos eterį kaip melagių dienai skirto koncerto vedėjas. Koncertą jis ves kartu su Vytautu Šapranausku, Mindaugu Stasiuliu ir Džiugu Siaurusaičiu.

„Man labai smagu į televiziją grįžti tada, kai jaučiuosi esantis savo vietoje. Man nepatinka, kai mane kviečia į įvairias laidas ir kalbina, pavyzdžiui, apie abortus. „Ką jūs pasakytumėt apie abortus?“ Atsakau, kad aš niekada nebuvau pastojęs ir aborto nesidariau. Taip man ir kabinama skandalisto etiketė...“ – kalbėjo į televiziją vėl grįžtantis J.Smoriginas.

Asmeninio albumo nuotr./Jurijaus Smorigino ir jo žmonos Dalios atostogos Margaritos saloje
Asmeninio albumo nuotr./Jurijaus Smorigino ir jo žmonos Dalios atostogos Margaritos saloje

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius