Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Į televizijos ekranus grįžtanti Neringa Čereškevičienė: apie naują projektą, hobį ir išvaizdos pokyčius

Ne vieną dešimtmetį „Tele bim bam“ vaikus džiuginusi žinoma laidų vedėja Neringa Čereškevičienė (53) ir vėl neria į televiziją – šįkart tapo talentų šou teisėja. Ir, panašu, kad į pramogų pasaulį ji grįžta visiškai pailsėjusi, su dideliu šeimos palaikymu bei vidine harmonija, dėl kurios pasikeitė ne tik moters vidus, bet ir išvaizda. 15min Neringa prisipažįsta, kad pertrauka jai buvo tik į naudą, išmokė gyventi šia akimirka.
Neringa Čereškevičienė, Kotryna Čereškevičiūtė
Neringa Čereškevičienė, Kotryna Čereškevičiūtė / Skaidrės Naraškevičienės, asmeninio albumo nuotr.

Naujų vėjų į ramybe dvelkiantį Neringos Čereškevičienės gyvenimą netikėtai įnešė prodiuseris Saulius Urbonavičius-Samas. Paskambinęs Neringai, pasiūlė dalyvauti projekte „Lietuvos talentai. Supervaikai“ ir, kaip ji pati sako, pasitelkęs savo įtikinėjimo meną, įkalbėjo ją dalyvauti projekte.

„Aš pagalvojau, kad nors televizijoje jau seniai nesu, tačiau mano gyvenimas ir toliau visas susijęs su vaikais. Įsteigiau „Tele-Bim-Bam“ darželį ir pradinę mokyklą „Upė“, tad mano šventės ir kasdienybė kartu su vaikais. Todėl pamaniau, kad gal būtų įdomu prisiminti tą gyvenimą televizijoje“, – šypsodamasi pasakoja buvusi laidų vedėja.

Ir nors atrodytų, kad N.Čereškevičienė ir vėl plačiu žingsniu žengia į televizijos ekranus, tačiau taip nėra. Ji atidžiai pasirenka projektus, kuriuose ketina dalyvauti. Kalbėdama su 15min moteris prisipažino, kad dėl žymiosios „Tele bim bam“ laidos jos gyvenime atsirado darželis, mokykla, tačiau tik maždaug po 25-erių metų pagaliau atrado savo mėgstamą hobį bei vidinę ramybę.

Mokyklos „Upė“ archyvo nuotr. /Neringa Čereškevičienė
Mokyklos „Upė“ archyvo nuotr. /Neringa Čereškevičienė

Pamatė kitą talentų šou pusę – ašaras ir pykčius

Priimdama pasiūlymą dalyvauti naujame projekte, Neringa stengėsi nieko nesitikėti ir neturėti jokių lūkesčių. Ji tikina, kad į talentų šou ėjo atvira širdimi, ketindama įvertinti visus vaikus, kurie parodys viską, ką moka geriausiai.

„Žinojau, kad bus pergalių ir pralaimėjimų, tai manau, kad šiuo atveju mano patirtis leido maksimaliai bei objektyviai pažinti vaikų talentą. Pamačiau jų gebėjimus per labai trumpą laiką, vos kelias minutes. Manau, kad mano patirtis manęs nepavedė. Juk tiek metų tiesioginiame eteryje pradirbau, prie vaikiškų filmų, atrankas darydavau. Tai šį amatą puikiai atsimenu“, – 15min pasakoja N.Čereškevičienė.

Paklausta, ar nebijo vaikams būti šiek tiek griežta, ji nuoširdžiai sako, kad nori visa širdimi pajusti vaiko galimybes, tad meluoti vaikams neketina. Anot jos, ji labiau stengiasi išryškinti vaiko stipriąsias savybes, nei jam pasakyti karčią kritiką.

Asmeninio albumo nuotr./Neringa Čereškevičienė
Asmeninio albumo nuotr./Neringa Čereškevičienė

„Teko pabūti ir šiek tiek griežtesnei ir pasakyti, kad lauksime atvykstant kitais metais. Tačiau jokiu būdu vaiko nekritikuojam. Vertinti nereiškia kritikuoti, tai reiškia, kad bandome išryškinti stipriąsias vaiko savybes ir paskatinti, kad jis gali ir geriau, daugiau, jog tikrai viskas pasiseks. Kalbant su vaikais, reikia, kad būtų kuo mažiau neigiamų emocijų, kad įvertinimas jį vestų į priekį, o nestabdytų nuo noro, svajonių ar galų gale talento“, – įsitikinusi Neringa.

Projekto metu ji patyrė ir liūdnų akimirkų – teko pamatyti ašaras ir net patirti pykčio audrą. Vis tik įvairias vaikų emocijas ji atrėmė ne viena, o kartu su kitais komisijos nariais.

„Buvo momentų, kai sutapdavo mūsų nuomonės ir visi paspausdavome arba tris ne, arba tris taip, o buvo, kad ir labai skirtingai vertinom. Aš suprantu, kad jauniems žmonėms tai išgirsti nėra lengva. Mačiau ir ašarų, pykčio, tačiau toks tas gyvenimas. Tokios reakcijos irgi augina žmogų. Tikrai ne visiems visada gali sektis vienodai. Tokie konkursai turbūt ir sugalvoti, kad būtų galima išryškinti pačius geriausius ir stipriausius“, – savo mintimis dalijasi moteris.

Asmeninio albumo nuotr./Neringa Čereškevičienė
Asmeninio albumo nuotr./Neringa Čereškevičienė

Neringa neslepia, kad buvo tikras malonumas dirbti su seniai pažįstamu kolega Marijonu Mikutavičiumi ir netikėtai maloni pažintis buvo su Justinu Jankevičiumi. Pasirodo, kalbos apie humoristą buvo pasiekusios ir laidų vedėją, kuri iki susitikimo su juo nė neįtarė, kad jis yra draugiškas ir šiltas žmogus.

„Mes puikiai susidraugavome. Man buvo malonu su šiais dviem vyriškiais dirbti. Marijoną aš pažįstu iš senesnių laikų, kai stačiau roko operą „Voro vestuvės“. Jis šioje operoje atliko vieną pagrindinių vaidmenų, tai su juo jau praėjome ir ugnį, ir visokias triūbas. O su Justinu labai mielai susipažinome ir tikrai tai man buvo netikėta, nes irgi buvo toks televizijos stereotipas.

Man jis atrodė šaltesnis žmogus, laikantis atstumą. Tačiau po tiek dienų filmavimo atradau naują, jauną ir tikrai talentingą kolegą. Buvo labai malonu dirbti kartu. Ir tiek filmavimo metu, tiek užkulisiuose vienas kita palinksmindavome, padrąsindavome, pajuokaudavome. Gera nuotaika pasibaigus filmavimams nesibaigė, tikiuosi su juo susitikti ir kituose projektuose“, – apie galimybę ateityje dirbti kartu su humoristu galvoja N.Čereškevičienė.

Į televiziją grįžti neketina

Ne vienus metus Neringos vardą daugelis asocijuodavo su bene garsiausiu televiziniu projektu „Tele bim bam“. Vis dėlto visam laikui į televiziją ji negrįžta, o kai kuriuose projektuose dalyvaus tik atsakingai atsirinkdama.

„Mane pakvietė dalyvauti „Gero vakaro šou“ laidoje. Labai smagu, kad eini ten, kur jau pažįsti žmogų. Ne tik Justiną, bet ir Mindaugą Stasiulį iš seniau pažįstu. Tai dalyvauti tokiame projekte kaip svečiui, kartu su jais pajuokauti, manau, tikrai verta, nes yra ir apie ką pakalbėti“, – džiaugiasi buvusi laidų vedėja.

Be to, šeima Neringos sprendimą dalyvauti talentų šou gerbė ir jokio pasipriešinimo šiuo klausimu nerodė. Juokaudami tik patarė pasisaugoti nuovargio, nes savaitgaliais, kai beveik visą dieną skirdavo filmavimams, N.Čereškevičienė jausdavosi visiškai išsekusi.

Ramintos Vainutytės Navickienės nuotr. /Kotryna Čereškevičiūtė ir Neringa Čereškevičienė
Ramintos Vainutytės Navickienės nuotr. /Kotryna Čereškevičiūtė ir Neringa Čereškevičienė

„Šeštadienį ir sekmadienį dirbom nuo 13 val. iki 22 val. Tai į dienos pabaigą smegenys jau pradeda garuoti. Tačiau mūsų šeima yra komanda, kuri vienas kitą palaiko, kartu einam į dukros kolektyvo koncertus, esam nuolatiniai lankytojai. Sūnaus pasirinkimą tapti profesionaliu būgnininku palaikom, vidurinį sūnų Justą taip pat.

Mano gyvenimo devizas yra „Eik savo keliu“. Net ir artimų žmonių sprendimams nelabai turime teisės daryti įtakos, nors iš tiesų mes sutariam visais klausimais“, – akcentuoja laidų vedėja ir priduria, kad jokių problemų šeima neturi.

15min pasiteiravus, ar dėl filmavimų ji nutolo nuo šeimos ir savo įkurtų įstaigų, N.Čereškevičienė teigia, kad dvi dienos yra menkniekis. Šeima kaip ir anksčiau susitinka pokalbiams, susiskambina kelis kartus per dieną.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Neringa Čereškevičienė su vyru Alfredu, Jurga Šeduikytė ir Vidas Bareikis
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Neringa Čereškevičienė su vyru Alfredu, Jurga Šeduikytė ir Vidas Bareikis

„Tik dvi dienas išmetė iš mano gyvenimo, tačiau tai yra labai mažai. Toliau viskas vyksta sava eiga. Sekmadienį visi susitinkam mamos blynų, susiskambinam po dešimt kartų per dieną. O kadangi Kotryna dar dirba tame pačiame darželyje, yra muzikos mokytoja pradinėje mokykloje, tai mes pasikalbam ne tik šeimos, bet ir darbo reikalais.

Labai svarbu, kad šeima supranta nuovargį, žino, kad mama šiandien nedarys vakarienės. Todėl vakarienę daro vyras ir man dar ką nors suorganizuoja. Tai tokiu dalinimosi būdu vienas kitą papildome“, – šypsosi N.Čereškevičienė.

Atrado naują hobį ir vidinę harmoniją

Neringa tikina, kad pasitraukusi iš pramogų pasaulio, laikėsi vienintelės filosofijos – „Viskas, kas gyvenime atsitinka, atsitinka ne be reikalo“. Atidavusi didžiąją savo gyvenimo dalį televizijai ji mano, kad nei pati nori, nei gali jos atsisakyti.

„Esu baigusi televizijos režisūrą, aktorinį, todėl tai buvo darbas pagal įgytą specialybę. Žinoma, vėliau buvo toks nusiraminimo laikotarpis, ieškojau savęs kitose veiklose. „Tele bim bam“ darželis, kurį įkūriau prieš 10 metų. Jis laukė ir brendo manyje ilgą laiką. Tačiau per darbą televizijoje tam nebuvo laiko. Tik vėliau tai gražiai įsiliejo į mūsų darželį. O paskui, kai paaugo vaikai, atsirado poreikis įkurti pradinę mokyklą.

Luko Balandžio nuotr./Neringa Čereškevičienė
Luko Balandžio nuotr./Neringa Čereškevičienė

Tada atsirado rimtas kasdienis užimtumas. Kaip sakiau, kai užsidaro vienos durys, atsiveria kitos. Galiu patvirtinti šį posakį. Svarbu ieškoti ir klausyti savo širdies, ko tu nori dabar. Prieš penkerius ar šešerius metus aš tikrai nenorėjau jokios televizijos, o dabar pagalvoju, kodėl gi ne. Ir šitas žingsnis pasiteisino“, – apie laiką televizijos ekranuose pasakoja Neringa.

Visgi anuomet išėjusi iš televizijos laidų vedėja per daug neliūdėjo, nes netrukus jos gyvenime atsirado naujas hobis – pradėjo domėtis akmenimis. Po kiekvienos išvykos į užsienį ar kokį nors Lietuvos kraštą Neringos šeimos kieme atsirasdavo dar vienas akmenukas.

Asmeninio albumo nuotr./Neringa Čereškevičienė
Asmeninio albumo nuotr./Neringa Čereškevičienė

„Jų vis daugėja ir nežinau, ką su jais reikės daryti. Ten yra ir upės, ežerų akmenys, tokie, kurie gulėjo po gražiais medžiais, ąžuolais, iš piliakalnio papėdžių. Na, kiekvienas akmuo turi savo vardą. Ir dabar net vaikai iš mokyklos man pradėjo vežti akmenis. Kai važiuoja į kelionę, jau žino, kad reikia Neringai parvežti akmenuką.

Turiu jau iš Jordanijos, Italijos, gal net viso pasaulio. Tikrai dabar būčiau akmenų karalienė. Tai yra mano hobis, man patinka į juos žiūrėti, patinka juos dėlioti, perdėlioti. Gal jie skirti ir nusiraminimui, meditacijai. Tai yra tai, ko per savo skubantį televizijos gyvenimą negalėjau sau leisti“, – šypsosi buvusi „Tele bim bam“ laidos vedėja.

Dabar N.Čereškevičienė įsitraukusi į savo mėgstamą veiklą, džiaugiasi gražiomis akimirkomis su šeima ir didelių iššūkių sau gyvenime nekelia, tiesiog mėgaujasi gyvenimu.

„Aš turiu gyvenimą, gyvenu šia diena ir jeigu atsiras kokia nors veikla, kuri tą dieną, tą momentą patrauks mano akį ar širdį, aš visada esu pasiruošusi ją priimti. Po televizijos gyvenimo išmokau mėgautis šia akimirka, daug neplanuoti, tiesiog džiaugtis šiuo momentu.

Skaidrės Naraškevičienės nuotr./Kotryna Čereškevičiūtė ir Neringa Čereškevičienė
Skaidrės Naraškevičienės nuotr./Kotryna Čereškevičiūtė ir Neringa Čereškevičienė

Metai vis tik bėga. Reikia žiūrėti, stebėti augančius vaikus, šnekėtis su jais. Iš tikrųjų esame ne tik tėvai ir vaikai, bet esame ir draugai. Didelių iššūkių sau nekeliu. Ir ypač tada, kai tai liečia viešą gyvenimą, televiziją. Tačiau visada sakau, niekada nesakyk niekada ir pažiūrėsim, kas bus“, – džiaugsmingai kalba Neringa.

Prakalbus apie neįtikėtinus moters išvaizdos pokyčius, ji tikina, kad įvairių kokteilių ar dietų jos gyvenime jau seniai nėra, o svorio pasikeitimai jai nebeaktualūs. Laidų vedėja prisipažįsta, kad jos gyvenimas kardinaliai pasikeitė tada, kai prieš 10 metų atsisakė mėsos.

„Tapau žymiai ramesnė. Vidinė ramybė ir harmonija diktuoja žmogaus išvaizdą. Aš norėčiau senti natūraliai. Mūsų kūnas išduoda, kaip tuo metu gyveni. Jeigu gyveni be žalingų įpročių, džiaugiesi gyvenimu, supančiais žmonėmis, tai nori nenori, bet tas kūne atsispindi. Tai tikrai geriau už bet kokį savęs alinimą ar dirbtinius priedus.

Kiekvienas renkasi savaip. O aš pasirinkau ramesnį ir prasmingesnį kelią. Galų gale ir darbas su vaikais jaunina. Prisipildai jaunatviškos energijos, ja daliniesi su vaikais, pasineri į jų pasaulį. O jis ten visai kitoks – ten žaidimai, tikros emocijos. Vaikų tikrumas paskatina gyventi naujai, džiaugtis kartu su jais. Turbūt dėl to tai ant manęs ir matosi“, – 15min šypsodamasi atvirauja N.Čereškevičienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius