Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į Valdovų rūmus plūdo festivalio „Midsummer Vilnius“ svečiai: vidurvasarį pasitiko su muzika

Pirmadienio vakarą muzikos ir išskirtinių renginių ištroškę vilniečiai bei miesto svečiai rinkosi į Valdovų rūmus, kur buvo paskelbtas vidurvasario festivalio „Midsummer Vilnius“ atidarymas. Į sostinę pasigrožėti neįprastu Manto Jankavičiaus koncertu sugužėjo ir daugybė garbių žmonių.
Gytis Ivanauskas, Gediminas Jaunius su mama, Gabrielė Martirosianaitė, Remigijus Šimašius, Valdas Petreikis
Gytis Ivanauskas, Gediminas Jaunius su mama, Gabrielė Martirosianaitė, Remigijus Šimašius, Valdas Petreikis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Jau ketvirtus metus vyksiantis festivalis miestiečiams ir miesto svečiams liepos 15–26 pasiūlys kokybišką kultūrinę programą, kurią sudarys 10 itin plataus meninio spektro pasirodymų: nuo klasikos grynuolių – iki populiariosios muzikos gūsio. Nuo gražiausių operų arijų, teatro spektaklių bei judesio magijos po žvaigždėtu dangumi – iki ekspresyvių populiariosios ir avangardinės muzikos sąskambių.

Išskirtinio koncerto nepraleido ir žinomi pramogų pasaulio atstovai. Į festivalio atidarymą atvyko Gediminas Jaunius su mama, Gabrielė Martirosianaitė, Gytis Ivanauskas, Andrius Tapinas su drauge, Remigijus Šimašius, Algirdas Toliatas, Paulius Skučas su šeima ir kiti.

„Midsummer“ svečiai – galerijoje:

15min susirinkusių svečių pasiteiravo, kokie lankyti koncertai jiems paliko didžiausią įspūdį ir kokia muzika skamba jų vasaros grojaraščiuose.

„Gal banaliai nuskambės, bet mėgstu visą lietuvišką muziką, ypač alternatyvią. Labai džiaugiuosi, kad ir „Midsummer“ turės du tokios muzikos pasirodymus – grupės „Garbanotas“ ir „Solo Ansamblio“. Kartais aš ne visada ją suprantu, bet smagu išgirsti jauną, veržlią muziką. Tiesa, neretai įsijungiu ir dainas, kurių klausydavo mano tėvai. Man patinka gera, kokybiška muzika, kurią atlieka savo srities profesionalai“, – sakė Gabrielė Martirosianaitė.

Ji prisipažino klausanti Andriaus Mamontovo dainų, taip pat teigė esanti „G&G Sindikato gerbėja: „Iš tiesų, jei leidžiuosi į ilgas keliones Lietuvoje, visada klausau šios grupės muzikos. Tai man leidžia neužmigti ir kartu repuoti. Iš tikrųjų moku visus jų dainų žodžius. Taip pat klausau grupių „Skamp“, o „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ – mano naujas atradimas.“

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„Midsummer Vilnius“ atidarymo svečiai
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„Midsummer Vilnius“ atidarymo svečiai

Paklausta apie vasaros festivalius, televizijos laidų vedėja tikino juose nesilankanti. Visgi Gabrielė sakė labai besidžiaugianti, kad ne tik ji, bet ir visi vilniečiai ir miesto svečiai gali apsilankyti Valdovų rūmuose dvi savaites vykstančiame „Midsummer“.

„Aš stengiuosi dažnai lankytis koncertuose, bet norėčiau juose lankytis dažniau. Kartais, kai pačiam reikia juose dirbti, nelabai spėju. Dažniausiai klausau džiazo ir soulo. O tai, kad skamba „Midsummer“, man labai patinka. Šis festivalis mielas širdžiai, nes tai, kas nutinka festivalyje, virsta dideliais muzikiniais reiškiniais“, – kalbėjo su mama festivalyje apsilankęs Gediminas Jaunius.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„Midsummer Vilnius“ atidarymo svečiai
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„Midsummer Vilnius“ atidarymo svečiai

Vyras pasakojo, kad labiausiai jam įsiminė Eltono Johno koncertas Las Vegase. Taip pat Stingo pasirodymas „Žalgirio“ stadione, Vilniuje. Anot vyro, geru koncertu galim pavadinti tą, kuris pakelia virš kasdienybės.

Tiesa, prodiuseris prisipažino nesantis festivalių gerbėjas: „Juose man tenka būti dažniausiai dėl organizacinių darbų. O elegantiškesniuose labai mėgstu apsilankyti.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius